Permalänk

Fräsch formatering.

Tjena boys n girls. Läget är som nedan:
Jag tänkte ge mig på en fräsch formatering men har lite små funderingar. Jag har förstått så långt att jag ska installera XP, in med chipset och Bios, grafikkort, ljud, DirectX, windows update och allt det där i den ordningen..

Men det jag inte har klart för mig är just vad Bios och Chipset drivisarna gör för något ? Och om det är något jag kan installera efter XP ? Om jag ens behöver det ??
Kan jag göra så här ?:
Formatera om/Installera om XP, utan att ta till hänsyn de där andra prylarna man kan installera in samtidigt om man trycker F6 eller vad det är ?
Och sedan bara trycka in de drivisar jag behöver till graffe, ljud m.m.
Vill få burken så fräsch och smidig som möjlig, därför mina sjutusen frågor

Har sökt i forumet men inte hittat svar på mina frågor, hoppas det är ok.
Tackar ödmjukast för all hjälp jag kan få !

Mvh ActionJackson, baby.

Permalänk
Medlem

Det enda du behöver använda F6 till är om du inte har drivrutiner till din mass-stroage device (läs diskkontroller). Alla andra uppdateringar till BIOS mm. följer oftast med moderkortet/grafikkortet osv.

Permalänk
Medlem

Ordningen är: installera XP, in med brandvägg, chipset om det krävs för att nätverkskortet ska fungera, windows update, chipset drutiner, övriga drivrutiner.

Visa signatur

Erfarenhet är något man får precis efter man hade behövt det.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/regel7.png

Permalänk

Mitt tips uppgradera INTE BIOS om du inte har problem med det! Jag vet, helt klart ovärt det om det inte är ett måste pga. av nått!

Visa signatur

AMD64 4000+, Geforce 6800, 1024 Ram, HP 19" TFT 16ms, 660 Gb HDD

Permalänk

Ok, tack för svaren boys !
Har inga problem med BIOS´en, det flyter på finfint så det kanske vore lämpligt att låta bli att uppdatera ? Men chipset drivisarna vore smarta att uppdatera kanske..