Antec P180B, krävs det dämpningsmattor?

Permalänk
Medlem

Antec P180B, krävs det dämpningsmattor?

Har för närvarande ett Chieftec Dragon chassi som jag lagt ned väldigt mycket ork och tid på att få det så ljudlöst som möjligt och inser att jag nu nått en återvändsgränd då det inte finns någon smidig lösning för att få tyst hårddiskarna. Av denna anledning ska jag gå över till ett Antec P180B, som har en ljuddämpning för hårddiskarna "inbyggt" i chassit. I mitt Chieftec-chassi har jag satt in ljuddämpningsmattor men detta saknas i Antec P180B, men den har istället en annan lösning där väggarna i chassit består av ett ljuddämpande material... Men då undrar jag om detta är lika effektivt som mattorna, eller kommer ljudnivån i övrigt att öka i P180B-chassit?

Visa signatur

Asus B550F - 5900X - TUF4080S - 32 GB DDR4 - NH-D15 - Define S - Samsung OLED G9 - LG OLED55CX
PlayStation 5 - Nintendo Switch - Wii U - RPi3
a silent computer is a glorious computer

Permalänk
Medlem

Jag kan bara säga att mitt P180B gynnades av att kläs med mattor, helt klart. Det är väl främst den bakre fläkten som hörs nu, och lite från nätagget. Om du byter ut den bakre TriCool-fläkten samt stänger av den övre så har det potential att bli riktigt tyst.

Visa signatur

- In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move
- The Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.
Douglas Adams

Permalänk

Bak- och topp-fläkten slåss om att få flytta på samma luft så min (och silentpcreviews) gissning är att du sänker ljudnivå såväl som temp om du stänger av toppfläkten.

Min P180 är av första generationen och om de inte ändrat på den till nyare modeller så kan du säkert tjäna en del på att klippa ut och ersätta de stansade fläktgrillarna med tråd-varianten istället eftersom de orsakar en del vinande oljud.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Du kan även testa att byta ut de fläktar som sitter i mot Nexus nya 120mm Silent fläktar, fungerar grymt bra och är extremt tysta. Samt du vill vara värst rekommenderar jag en Scythe NINJA till din CPU om du inte redan har en!

Visa signatur

Är det dig själv eller mig du försöker lura!?
Windows works in mysterious ways...

Permalänk
Medlem

Jag har ett Antec P180. Och jag har en IBM hårddisk från 02 på 82gb. Den lever om och surrar men i P180 försvinner i princip ljuden från den eftersom den ligger på gummibussningar och väggarna tar bort ljudet också. Väggarna är gjorda av 3 lager. Aluminium, plast, Aluminium.

Visa signatur

LinuX

Permalänk
Medlem

Jag har en p180, med Nexusfläktar och Ninja med medföljande fläkt. Tycker ändå inte att datorn är så tyst som jag skulle vilja... Det är ju ganska subjektivt vad man tycker är tyst, men jag känner mig inte nöjd. Nu har Nexus uppe och bak och originalfläkten där nere, testade att ta bort den senare (har två HDD), men det blev lite för varmt. Ska byta ut grafikkortets fläkt och testa att ta bort den övre fläkten men är tacksam för mera tips! Har ett P5W mb och c2d 2,4 mhz. Du som hade dämpmattor, vad använde du? Påverkade det temperaturen?

Permalänk
Medlem

kan man bara inte sätta alla 120mm fläktarna på medel eller lägsta...låter vell inget då? eller?

Visa signatur

Antec P180B | Asus P5B Deluxe | Core 2 Duo E6600 | Zalman 9500LED | ASUS 8800GTS | WD SATA II 250gb | WD SATA II 320gb | Samsung SATA II 500gb | 4x1gb DDR2 PC6400 Corsair Extreme 800mhz | Zalman 600w Nätagg | Windows Vista Ultimate 32bit

Permalänk
Medlem

Jo, det låter. I alla fall för mig. Kan inte riktigt förstå hur det inte skulle göra det. Beror väl på vad man jämför med och i vilken miljö också.

Permalänk
Medlem

TriCool-fläktarna är inte så värst tysta ens på lägsta hastigheten. Jag har en Cooltek 120mm (svart och vit) fläkt på en Scythe Ninja samt den bakre och den nedre TriCool-fläkten igång på lägsta hastighet. På grafikkortet sitter en Zalman VF700 AlCu som är knäpptyst vid 7V. Skulle jag byta ut de två TriCool-fläktarna mot Cooltek 120mm skulle det nog bli väldigt mycket tystare, inte för att den låter jättemycket men den är inte så tyst som jag skulle vilja.
Cooltek-fläktarna är väldigt billiga, 88kr på gtek.se men de har ingen 4-pinskontakt vilket är ett litet minus.

Visa signatur

- In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move
- The Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.
Douglas Adams

Permalänk
Medlem

Recensionen på silentpcrewiev.com innehöll många riktigt bra tips, de kollar olika fläktkonfigurationer. De fick tempen i nedre kammaren, när de körde fläktlöst, genom att tejpa hålen vid sidan om nätaggen så att luften blir tvungen att tas från fronten och kyla diskarna. Ska göra ett nytt försök att ta bort den nedre.