VLC & videokvalité i Windows Vista?

Permalänk

VLC & videokvalité i Windows Vista?

Tja!

Så då har man lagt beslag på en laglig svensk kopia av Win Vista x86 Ultimate. Alla drivrutiner och program har funkerat som de ska, MEN:

Då var det ju dags att börja kolla på filmer & serier igen. Tankar hem VLC och märker på direkten att _alla_ mina XviD-filmer får en väldigt konstig försämring i kvalité vid uppspelning. Kan inte riktigt förklara problemet då jag inte är så insatt i videorenderering och sådant, men det är som att det blir "pixliga" kanter. Ex. logotyper blir typ rutiga och vanligtvis mjuka former som t.ex. ett ansikte blir i kanterna lite rutigt och hackigt.

Har tankat senaste drivrutinerna från nVidia för just Vista och andra saker såsom spel osv. fungerar perfekt. Vad kan detta bero på? Någon som upplever detsamma?

Hade Win XP Pro SP2 tidigare och upplevde absolut inte några sådana här problem. Samma datorkonfiguration.

PS. Har nVidia GeForce 7900GS ifall det påverkar ngt? DS.

Permalänk
Medlem

Har ett liknande problem med VLC, men jag får ingen bild alls. Bilden blir helt vit men man kan höra ljudet.. hmm? Läste att man skulle stänga av Aero, men det hjälper inte för mig.

Permalänk

Jag testade att få till bilden genom att installera nVidias BETA-version men då gick allt åt helvete. Fick som du, fast svart bild, dock fungerande ljud. Gick tillbaka till deras officiella drivrutin för Win Vista x32 och är tillbaka på samma problem, dvs:

videon snurrar, men kvalitén är riktigt usel i expanderat läge (fullskärm). Ska testa ta bort Aero som du nämnde, men orka göra det varje gång man ska se på film :/

Permalänk
Medlem

Bam108, testa att ändra videoutmatninsmodul (som det så finnt heter på svenska) till opengl

Visa signatur

| Errare humanum est |

Permalänk

hihi för mig funkade det perfekt installade windows vista ultimate x86 och installerade vlc, filmen visade sig som den skulle

Visa signatur

CPU: Intel Core2Duo E6600 2,4 | Minne: 2048MB DDR2-PC6400 | Hårddisk: 2x 320GB + 250GB sata2 + extern 200GB IDE | Brännare: Samsung DVD-brännare SH-S183A SATA Black OEM | Moderkort: Gigabyte GA-965P-DS4 i965 ATX | Grafikkort: GF 7900GS | TvKort: Winfast PVR 2000 | Nätagg: 600W iPower Extreme Edition

Permalänk

ah asså det är VLC som krånglar här för mig. problemet yttrar sig inte alls på samma sätt i WMP 11 så jag får väl helt enkelt ge upp VLC för ett tag framöver, installera ngn codec och köra Bill Gates-versionen av mediaspelare

EDIT:
Hittade en lösning i ett annat forum! I VLC:

Inställningar-->Video-->Utmatningsmoduler-->Kryssa i rutan Avancerade alternativ--> Testa vilken som fungerar bäst, för mig fungerar DirectX Video bäst.

Nackdelen är det lite störande momentet att Windows hoppar ur Aero-läget varje gång VLC startas, men vafan

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
Bam108, testa att ändra videoutmatninsmodul (som det så finnt heter på svenska) till opengl

Tack! Det fungerade utmärkt! Behöver inte slå av Aero heller.