Permalänk
Medlem

Svartskärm.Nätagg.M.M

Heja sveja svejsan alla Swe användare.
Jo det är som så att jag har haft väldigt stora bekymmer med min data på sista tiden. Ska försöka ta det så förklarligt som möjligt.
I alla fall. Det började med mitt graffikkort, inne i spel så blev bilden mer eller mindre helt uppo ner, färger förvrängdes och ibland så vart det helt enkelt bara svartskärm dock så stod datan och brummade som en gammal volvo bredvid mig men dock ingen bild.

"Vafan ere nurå" gick runt i min förvirrade lilla hjässa.
Så jag tog mig i kragen och började forska lite kring detta, har läst såväl härinne på forumet om detta och rådfrågat vänner och bekanta men alla svarade olika, men i alla fall så tog jag och plockade bort graffikkortet, gjorde rent det från dam och annat gotii gott gott som fastnat under årens lopp på det samt kletade ( läs varsamt och smekfullt så smetade jag på ) på ny kylpasta och plockade ihop skrotet igen.

"MMm, nu jävlar, nu kommer datan funka som en trimmad japalamoppe med 75 kubikare o mikuniförgare" tänkte jag. Nämnas skall även att jag gjorde rent nordbryggan, minnen, nätagg och cpu och alla andra detaljer som jag kunde komma åt och blåsa lite på så nu var datan fan i mig bättre än som ny. Men men, detta är bara BÖRJAN av hela härvan.

Väl ihopsatt data och ett självbelåtet flin så trycker vi på powerknappen och får höra datan låta som om det är hundra ålderdomshem som akutringer ambulansen "Insert power to graphichscard" *Tut* *tut* *tut* osv osv....

=( Whaad aher dheat shoom haeenndderrr hade snubben i "Hipp hipp - Svenska för nyborjare" sagt ifall han hört datan, jag sitter o sliter i mitt hår och testar med en annan liten strömmingsplupp till graffekortet för det kan ju vara sådana fel intalar jag mig självert. Men nej. "Jag vägrar starta för jag får ingen ström" säger datan till mig och jag bara hör hur den skrattar åt mig och mina problem med min kärlek.

Fan, ringeren polare och kollar ifall han har några ideér " Bla bla bla " säger det självklara att antingen ere, nätagget, graffikkortet eller moderkortet. "No **** sherlock liksom hallå eller vadå typ, duba, jaba, domba o senba" :S ...

Aja, ringer en annan vän som frågar " Vill du låna mitt andra graffikkort o testa? " och jag blir överlycklig " JAaa!!!! Jag kommer direkt " åker -- 10 OBS 10 - mil för att låna denna ovärdeliga sak som kan rädda mina värsta farhågor samt så får jag ju en skvätt kaffe och lite bullar men skit i det nu, nu ska datan fixas igen. Så, väl hemma, plockar isär, in med det nya ( gammalt skitkort Radeon 9600 pro ) kortet och PANG, datan startar upp... Hmm, detta är då fan, de funkar nu, men inte med mitt, okej, då ere antingen nätagget då eller så är mitt graffikkort helt hälleflundra. Men men, idag ( läs i morse ) så var problemen tillbaka, blev utkastad till windows nu istället men dock inga graffikfel så jag kastar mig på telefonen och ringer en databutik. Beskriver problemen och han säger det självklara om moderkort, minnen, graffikkort och nätagget. Kommer fram till att jag köper nytt kraffikkort och nätagg och på öpet köp fall det visar sig vara nätagget. Väl hemma igen och jag bara känner att " Fy fan asså, nu, nu blir det spela av och åka av och jävlar vad detta ska bli bra, bättre än att vinna på lottokänsla lalal lalallal " aja, ni vet hur man blir när man har nya saker att installera.

Okej, in me nätagget. Startar spelet ( hade bara Cs installerat men kör så det ryker bara ) och spelar en stund. Men se på fan, nu e den där jäveln där igen inne i burkfan som kastar ut mig ur spelet, vafan, suger jag så hårt ?????

Sitter där helt rådlös och vill verkligen INTE öppna det nya graffikkortet med tanke på att det jag har lååånaaattt av vännen min funkar jue. Sååå, jag ringer en annan polare som lovar att komma hem och kolla på skiten så det börjar funka igen, han kommer hem, får lite kaffe o kaka ( det ska ni lära er att detta är fan standard som konsulent att de ska bjudas på kaffe o kaka, har ni inga pengar så bju på kaffe o kaka, de kan inte säga nej ^^ ) och börjar pilla.

--Han---
"Hmm, okej, jaja, men*, ajsing, aha... Amen" osv ...

-Jag-
"Va är det nudå? Vet du? Vad gör du? Paja inte mera nu"

Vi tar hem 3dmark, sisoftsandra och ett virusprogram.

Kör 3dmark får 22000p och datan lägger inte av.. Fan vad mysko, den klarar 3dmark men inte cs som inte ens kräver 1gh ?

Vi kör benchmark i Sisoft Sandra och får mkt mkt mkt mkt mkt bra resultat där med. Men alltså, det är jue fel på datan för i helvete, CS FUNKAR inte tänker jag tyst för mig själv.

Vi testar med det ena och det andra, installerar om drivrutiner ett par gånger testar fram och tillbaka sen så vips så kommer polaren på att " Du, får jag se på det brända kortet? "
Jaa, klart du får men asså. Jag försökte köra det igår på en helt egen PSU från en gammal ( läs 200W Agg ) data och han jiddra om strömingen då med, den e torsk asså, tro mig. Han kikar lite på det, luktar på det, tittar igen på det och stänger av datan.

-Han-
"Nu ska vi testa detta serru grappen satan"

-Jag-
"Ohhhh h h hh hkej ????? Köper du nytt när allt går sönder nu då eller?"

--Vi pratar lite och kommer fram till att funkar skiten så gåre, om inte, så har du ett nytt ligger precis där som e 10ggr bättre och snabbare än detta kortet.
En typ "Jag vet vad jag gör disskusion" kan vi kalla det.

In med det, in me ström, in me alla andra kablar som skall vara ivägen och på me strömmen till datan.

Se lyssna och häpna, klart som fan det ska funka nu bara för han e här :S ...

Så nu funkar datan, vet ej om den är stabil eller inte men jag har fortfarande griller i huvudet om vad det kan vara/ ha varit för fel på den.

Rätt som det var så vart det på detta viset och tecknen den visade upp var värme/överhettning men ja vet inte.
Skönt är det i alla fall.

Min fråga till er, har någon annan upplevt detta problem eller icke?

Här kommer lite data specifikationer i alla falll :-

*Edit*
Cpu - AMD Athlon 64 3500+, 2.21 GHz
2 st 512m stickor Av olika märken, de går dock bara i 333mhz
2st Hdd - 1st 120gig 1st 220gig
Cd Rom - 1 st dvd Brännare HP
G-Kort - ATi Radeon 9800 PRO IceQ
ModerKort - Gigbyte K8NS Ultra-939 ----> Hur kan man glömma moderkortet när man skriver Spec på datan ???

OBS ! Detta är ett ICKE ÖVERKLOCKAT system, kör helt enligt default * * *

Hmm,,,, om jag har glömt ngt så får ni fråga så editerar jag lite eftesom..

Hoppas verkligen på svar och tankar kring detta , Mvh Nosse . . . .

*.*.*.*
-EdiT-
*.*.*.*

NU SÅ SKA NI HÖRA vad farbjoj Nosse har i sitt öra

Alla problem är lösta.
Var iväg till Databutiken ( som för övrigt är ruggigt TREVLIGA och kan rekommenderas STARKT om ni bor i Närke ) som ligger i Karlskoga och heter ABC Data, men i alla fall, var iväg ännu en gång och köpte mig ett nytt graffikkort.

Så nu är jag stolt ägare samt HELNÖJD med ett ATI Radeon 1650PRO 256 Agp kort.

Det har nu kommit fram att problemen låg i mitt förra kort som var av modellen HIS 9800Pro ICE Q ( R.I.P ), det har blivit för varmt av allt spelande och mindre omtanke ( Gjorde nog rent det 1 gång på 2 år ) så det vart helt enkelt för varmt och några eller någon liten sak på chopp chipp chippet hade la bränts sönder.

Så nu har ni alla fall fått info ännu EN gång och nu är det löst, hoppas jag ^^

Kram över UUT !!!

Mvh Nosse ^^

Visa signatur

Ja e Inte proffs men inte långt ifrån =)

Permalänk
Medlem

Hehe! Du har inte funderat på att skriva en bok? Nä men tillbaks till din fråga så låter det som at det är glapp eller liknande. Kan ju berätta att innan jag bytte ut mus o tgb så ville min dator inte starta som den skulle när den var kall vilket också är lite mystiskt men skiten funkar nu så då är man nöjd o glad.

Naturligtvis funkar gamla musen o tgb till en annan dator utan problem så kolla om det är så för dig med att det är något med mus & eller tgb som strular?

Permalänk
Medlem

En bok , Nja det vore nog något ^^

Nja, musen och tangentbordet har varit med ett tag men är inte mera än 6 månader gamla, båda är usb och jag har firmware till musen nu, kan ju varit det som strulat man vet ju aldrig men :S ... Svårt när man inte kan allt, hoppas dock på mera förslag samt tack så mycket för tanken "olirc" :D.

Ni på Swe är tamejfasenilainen bäst, vad det än är så kommer det tankar och ideér och för det mesta så löser det sig

Men skriv mera, ge mig tankar och ideér så jag kan följa upp och hitta felet.
Nu fungerar det dock ( peppar peppar ta i snorren ) smärtfritt och hoppas på det, har inte råd att köpa nya saker ---

Mvh NosseBosse

Visa signatur

Ja e Inte proffs men inte långt ifrån =)