Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Avstängd

Underskattade spel

Hej.
Nu undrar jag vilka spel ni tycker är underskattade?
Jag tror att Joint operations:Typhoon rising är rejält underskattat.
Det kom ett tag efter bf:v och var mycket bättre.
150players, många fordon osv. det var sjukt kul.
Förstår inte varför det aldrig blev större än det blev. Tog lite tid att lära sig spelet.

Visa signatur

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | www.intrnet.se

Permalänk
Medlem

Kul att du skapa denna tråd för jag satt just och fundera över såna spel. Jag har spelat många spel och roligast är ju oftast att spela i multiplayer där jag har flera exempel på spel som bör kollas upp om ni inte redan känner till dem:

Multiplayer delen i Splinter Cell Chaos Theory. Spela som spion i tredjeperson eller som mercenary i förstperson. Man kan köra deathmatch och diskhunt men storymode är att rekommendera där spionerna ska klarar vissa saker som att hacka datorer, sno en disk eller spränga något och mercenary ska stoppa dem. Till sin hjälp har spionerna massa gadgets som stickycamera, spybullet för att avlyssna merc, flash och smokegrenade, camosuit (typ som predator) mm och en stungun för att skydda sig. Mercen har också massa gadgets men då mer destruktiva som grenades, tazer och mines men även saker som spytrap och gasmask. Spionerna ska främst hålla sig gömda och undvika mercen men kan även döda dem men det är något mer utmanande än det är i singelplayer då enda sätter är att bryta nacken eller dra ner dem över ett räcke. Lyckas man dock så blir man rätt glad och adrenalinkicken man får under man smyger sig på mercen är påtaglig. Det kan ibland vara svårt att hitta folk som vill spela som merc eftersom dem flesta inte vet att man spelar i fps view då men har man någon kompis som tycker om att skjuta på stackars försvarslösa spionerman så kan det lösas annars får man turas om. Spelet erbjuder en helt ny multiplayer upplevelse som inte bör missas där man upptäcker nya knep hela tiden även som merc och jag rekommenderar det starkt. Dubbel agent kan vara att föredra också men då krävs shadermodel 3.0 kort.

Multiplayer delen i Codename Eagle som är föregångaren till Battlefield som många inte känner till. Spelet utspelar sig i första världskrigsmiljö där man kan åka omkring med allt ifrån motorcykel till zeppelinare. Spelet kan vara fruktansvärt roligt på lan dock kan det vara lite buggigt men få saker slår att bli jagad av ett klassiskt dubbelvingat flygplan när man sitter i en sidovagn på en motorcykel och skjuter efter det jagade flygplanet.

Rune. Hack and slash spel som jag tycker är väldigt kul i multiplayer och det finns en expansion till det Halls of Valhalla som bör provas om ni vill ha lite hjärndöd men ändå rolig fighting.

Alien vs Predator 1och 2. Vad mer kan man säga spela som tre helt olika raser och njut av dessa mästerverk. Ok spelen var väl kanske inte jätte balanserade och hade sina små problem i multiplayer men det var ändå sjukt roligt och jag vet få spel som jag verkligen vill se ännu en uppföljare till som det här. Om du ska spela detta i multiplayer rekommenderar jag tvåan och då Primal Hunt, ettan är också väldigt kul men svårspelat eftersom gubbarna rör sig väldigt snabbt speciellt aliens där det som nybörjare kan vara näst intill omöjligt att få grepp om situationen när man klättrar runt väggarna. Balanseringen som sagt kan vara lite knepigt speciellt när man spelar som predator mot marines dock kan man göra så att man spelar 1 predator mot 4 marines eller liknande. Även fast spelen är lite gamla idag är dem fortfarande helt körbara speciellt tvåan och detta är ett spel som du måste testa och köra med dina polare.

Ett annat äldre spel som är fortfarande helt körbart är Operation Flashpoint. Det finns många bra moddar till det allt ifrån lego till Starwars och även ett high resolution pack som fräschar upp det lite. Kan du inte köra Armed Assault så är detta ett bra alternativ.

Garry's Mod om det är nu någon som har missat det så är det verkligen värt att pröva på. Visst man måste ha HL2 men jag kan säga att det är det värt att skaffa det bara för Garry's Mod, för även fast du inte tycker om half life så kommer du troligtvis ändå tycka om Garry's Mod.

C&C Generals och då främst multiplayer där Zero Hour är att rekommenderas. Du kanske får nog sätta vissa egna regler som inga supervapen och liknande men utöver det så anser jag att det är bland det bästa moderna rts spelet. Att spela som GLA kan vara otroligt roligt där självmordsbombare, traktorer som sprutar gift, angrymob mm står till ditt förfogande. China och USA har även intressanta enheter och spelet är mer genomtänkt än vad man tror. I Zero hour kan man även inrikta sig mer på olika saker som demolition, airforce, nuke, toxin, infantry general mm som kan erbjuda väldigt intressanta taktiker.

Ett lite nyare spel som många nog har missat är Rainbow Six Vegas eller vad det snarare borde ha hetat Ghost Recon Advance Warfigher Vegas. Det märks faktiskt inte allt för mycket att det är en konsolkonvertering förutom kravet av shadermoder 3.0 då vilket är synd. För spelet är faktiskt riktigt kul både i singelplayer och multiplayer som kan vara ett bra val om man tröttnat på CS. Spelet erbjuder en rik sektion av vapen där ljuddämpare, lasersikten kikare mm går att sätta på dem flesta vapnen och görs så snyggt också. Man kan även costumiza ens utseende rätt rejält och det funkar även i teamplay eftersom ens lagkamrater är markerade. Precis som i Ghost Recon Advance Warfigher kan man även spela coop vilket många nog uppskattar. Att spelet har väldigt shyst grafik och härligt ljud är inget minus heller för den delen och spelet har en allmänt bra känsla.

Finns många fler spel som jag skulle kunna ta upp men jag orkar inte skriva mer nu…:)

Permalänk
Medlem

Operation flashpoint tycker jag är tidernas mest underskattade spel. Det tar sin lilla tid att sätta sig in i, och man kanske inte ser det roliga i början så jag förstår varför det blev så, men som råd till er alla; Ge det en chans för fan, det är det mest intelligenta FPSet of all time

Visa signatur

ubuntu 16.04

Permalänk
Medlem

Chronicles of Riddick säger jag bara. Sjukt bra spel....

Visa signatur

[Intel Dual Core 6420 @ 2,13GHz || 2048 DDR2 || ATI Radeon x1950Pro || MX518 || Koss SB45]
[iAudio U3 1 gb + Sennheiser CX-300]
daVanii på PSN

Permalänk

Rune Halls of vallhalla som Sapiens sa.
Operation Flashpoint också.

Visa signatur
Permalänk

American Mcgee's Alice är sjukt underskattat. Beyond Good & Evil också.

Visa signatur

Fractal Design Define Mini | ASUS Maximus Gene V | Intel Corei7 2700k @ 4.5 GHz | EVGA GTX 680 2GB | Corsair Low-Profile 8Gb | Corsair Force GT120 | Hitatchi 1TB | Seasonic X-560

Permalänk
Medlem

System Shock 2. Inte underskattat egentligen - alla som har spelat det höjer det till skyarna - men inte så känt för den stora massan. Kan med fördel spelas med de nya högupplösta texturerna som några fans har knåpat ihop.

Visa signatur

OSIRIS GUITAR - youtube-kanal om elgitarrer, mixning och teknik i hemmastudio

Permalänk
Medlem

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Buggigt javisst, men ett sjuhelvetes läskigt och bra spel.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

Vietcong är/var definitift ett väldigt underskattat spel! Förvisso testade de flesta recensenterna bara Singleplayer-delen och gav den ris, vilket jag inte heller har den minsta förståelse för. Men det var ändå MP-delen som rockade hårdast.

Visa signatur

Ettan: P160 + BlueStorm 500W - P5B Premium - E4300@3,2GHz - 2x1GB 800MHz - Palit 8800GT@710x1015 - 410GB - Samsung 206BW
Tvåan: NoName + 300W - MSI K8T NeoFIS2R - A64 3000+ - 2x512MB 400MHz - Leadtek 6800LE@16/6 och 403x451 - 80GB - 17" CRT

Permalänk

Måste hålla med om Operation flashpoint ett av tidernas bästa spel och dess mod community måste vara den största och talangfullaste där ute.

Visa signatur

[X570 Aorus Elite][5800X3d][32gb ram][RTX3080][500gb 970 Evo plus M.2+ 2Tb 980pro M.2 ][Corsair AX850][Obsidian 800D][LG 27GL83A ][W10]

Permalänk
Medlem

Closecombat serien!

Så jävla bra spel Även där finns det extremt dedikerade mod makers.

Något som är rätt rolig med CC spelen är att medelåldern på de som spelar troligen ligger på 35+ ^^

Permalänk

beyond good & evil som nämndes tidigare är väldigt skoj.. Men operation flashpoint är faktiskt riktigt tråkigt

Permalänk

AA (Americas Army) och Joint operations och även Landwarrior på sin tid ..

Visa signatur

Logitech G PowerPlay Wireless Charging System med Logitech G502 X PLUS - BLACK
Headset Logitech G 935 Keyboard Logitech G910 skärm:ASUS 27" ROG SWIFT PG278Q+ LG49G95TSSRXEN Motherboard ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming WiFi CPU: Intel Core i7-13700KF GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB disk: Samsung 980 PRO 1TB M.2 NVMe x2Kingston 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz PSU:Corsair RM1000e 1000W

Permalänk
Medlem

halo! sjukt underskattat!

Permalänk
Medlem

Kommer ihåg när Operation Flashpoint kom, dett var så sjukt roligt och hade en otrolig potential men tyvärr var det så buggigt att det knappt gick att köra siingelplayer, multiplayer över lan funkade inte alls. Där tappade man den stora massan.

Det är väldigt roligt, speciellt i Multiplayer.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

freelancer. kanske inte underskattat men ingen jag känner kände till spelet.

Visa signatur

| Ryzen 5800x | Asus prime x470 pro | Asus rtx 3080 tuf oc | Gskill 32gb 3,6ghz | aw3225qf |

Permalänk

FIFA 2006: Road to the world cup på xbox360 (i onlineläge). Spelet blev, med rätta, kapat vid fotknölarna för sitt usla singleplayerläge men den som tämjer besten som lurar i onlineläget får ut sjukt många roliga timmar! Har själv lirat tusentals matcher, lite roligt eftersom jag försökte returnera spelet efter första provspelandet men behöll det eftersom butiken nekade

Visa signatur

Workstation: i5-6600K, 16GB DDR4, ASUS Z170 Pro Gaming, 250GB Samsung 850 Pro SSD, DELL Ultrasharp U2715 27" IPS
Laptop: MacBook Pro 13" Intel Core 2 Duo 2.4GHz, 8GB RAM, 1280x800, 250GB SSD, DELL Ultrasharp 2209WA 22" LCD
Filserver: HP Proliant DL120 G7, 16GB RAM, 4TB RAID 1

Permalänk
Medlem

Europa Universalis spelen. Grymma strategilir när man väl lär sig dom.

Permalänk

Psycho pigs(eller Butasan som det också kallades) till C64, snacka underskattat spel. Ett koncept som även idag skulle lyckas utan några som helst problem

Visa signatur

A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk, I have a work station....

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xilli
halo! sjukt underskattat!

Underskattat?
Det är nog det mest överskattade spelet/spelserien jag känner till.

Permalänk
Medlem

Deus Ex 2. Det är inte alls så dåligt som många hävdar att det är.

Visa signatur

cpu:3500+ grafik:MSI 6600GT Minne: 1024MB Twinmos MB: EPoX 9NDA3 HD:320gb skärm: 19" samtron

Permalänk
Avstängd

Delta Force 1 & 2, SP som MP, väldigt underskattat.

OPFlashpoint är riktig guld spel när det kommer till MP, visst buggit men buggarna håller CS fjortisarna borta från spelet

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk

Boiling point: Road to hell

Ja jag vet, det är jäkligt buggigt.

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk
Medlem

Age of Wonders, väldigt underskattat spel i mitt tycke bättre än heroes of might and magic 3 dessvärre så sög AoW2.

Men gillade ni HOMM spelen så för all del testa Age of Wonders!

Visa signatur

Someone said that money can't buy everything... That person didn't know where to shop

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pauq
Operation flashpoint tycker jag är tidernas mest underskattade spel. Det tar sin lilla tid att sätta sig in i, och man kanske inte ser det roliga i början så jag förstår varför det blev så, men som råd till er alla; Ge det en chans för fan, det är det mest intelligenta FPSet of all time

AGREED!!!

Finns fortfarande folk som jagar GOTY boxar. Själv lirar jag det fortfarande trots att Armed Assault släpts. Det är verkligen ingen buggfri motor men fan spelet är berondeframkallande. Första gången man lirar igenom singelplayer är inget annat än en härlig upplevelse. Klassiker garanterat! Finns även en rätt stor modcommunity även om den kanske bleknar i jämförelse med HLs.

Permalänk

Max Payne 2 tyckte jag fick väldigt lite uppmärksamhet för sin grafik/fysik som jag inte upplevde fanns i några andra spel vid samma tidpunkt.

Visa signatur

1. MSI Z77A-GD65, Core i7-6700K, 16GB, GTX 1080.
2. Gigabyte EX58 Extreme, Core i7 920@4Ghz, 12GB 1300MHz Corsair, 4870X2.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enity
Age of Wonders, väldigt underskattat spel i mitt tycke bättre än heroes of might and magic 3 dessvärre så sög AoW2.

Men gillade ni HOMM spelen så för all del testa Age of Wonders!

Kan inte mer än att hålla med. Sitter fortfarande med in AoW skiva ibland och spelar. Otroligt skönt spel för att fokusera hjärnan på annat men samtidigt inte trötta ut den.

Tummen upp för det spelet.

Visa signatur

MSI K9N SLI Diamond | MSI Diamond HDMI 7600GT | AMD X2 4200+ | 1GB Kingston HyperX| 32" LG 5000:1 screen | Asus EeePC 701

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sille
Closecombat serien!

Så jävla bra spel Även där finns det extremt dedikerade mod makers.

Något som är rätt rolig med CC spelen är att medelåldern på de som spelar troligen ligger på 35+ ^^

Va!? Finns det mods till Close Combat? Får jag isåfall fråga om länk, för nu måste jag nog sänka den medelålder igen.

Håller nog med, CC serien är väldigt underskattad. Tycker spelen förtjänar bättre, ett av mina gamla favoritspel.

Visa signatur

Asus Z170-A | i7 6700k | 16GB HyperX Fury | Asus 2070 Super

Permalänk
Medlem

Severance - Blade of Darkness

Antagligen mest underskattade spelet på PC någonsin iallafall enligt mig

Visa signatur

Martha's Second Law of the Universe
The more things an item is designed to do, the less likely it is to do any of them very well .

Permalänk
Medlem

Arcanum Schysst, gammalt RPG lir.

edit: Jag måste nog hålla med om Bloodlines underbart spel.
OT: någon som vet vilken som är den nyaste inofficiella patchen till bloodlines?