Permalänk
Medlem

Fel spänning

Hejsan!
Jag har en extern hårdisk från HP (i den sitter en maxtor hdd på 160GB). Nu är det så att min pappa tog fel sladd och satte i...detta resulterade i att hårddisken inte vill hittas av datorn. Sladden som kopplades i levererar 5V mer än vad HDDn är byggd för, kan det vara så att det finns någon slags säkring eller överspänningsskydd i den som har brutit strömmen? Har någon något förslag på hur jag skall få HDDn att börja arbeta igen?

Tack på förhand
Andreas

Permalänk
Medlem

Du får skruva isär kabinettet och kolla efter säkring osv.
Annars är det nog så att du brännt nätdelen till HDDn.

Visa signatur

"Problemet med socialism är att till sist tar alla andras pengar slut" - Margaret Thatcher

Permalänk
Medlem

Jag lyckades efter mycket om och men att få ut hårddisken ur höljet. Det är en maxtor IDE disk. Jag har försökt att koppla in den i en dator med IDE men så fort jag kopplat in den så vägrar datorn att starta. Den startar inte fläcktar eller något. Det verkar som att den bryter strömmen redan innan något börjat starta. Innebär det här att hårddisken är helt rökt eller är det bara jag som gör något fel?

Permalänk
Hedersmedlem

Den är nog tyvärr rökt. Är det viktig data får du nog vända dig till dataåterställningsföretag.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem

Med största sannolikhet är styrkortet rökt åtminstone. Har du viktiga data på disken, kan det gå att väcka liv i disken genom att använda ett fungerande styrkort. Har du lite mer otur än så, är spindelmotor, och / eller elektromagneten som ska styra läsarmen också bränd, och då är det kanske trevligare att lämna iväg disken än att börja skruva med det själv, även om även det är möjligt att göra framgångsrikt på egen hand. Om man har en väldigt stadig hand.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.