Warner Bros väljer Blu-Ray

Permalänk
Medlem

Enentligen väldigt väldans olyckligt det här formatkriget.
Själv skaffar jag ingen spelare fören det finns bra billiga multispelare som inte är begränsade, till nått format DVD har jag slutat köpa då upplösning är ju rent hoplöst dålig, och känns inte som en bra ide att skaffa på DVD då man inte vill köpa filmerna 2 gånger.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

yes

nu börjar det hända grejer, hoppas bara HD DVD försvinner helt så man slipper dubbla format.

Visa signatur

Det man inte vet, det lider man inte av.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Enentligen väldigt väldans olyckligt det här formatkriget.
Själv skaffar jag ingen spelare fören det finns bra billiga multispelare som inte är begränsade, till nått format DVD har jag slutat köpa då upplösning är ju rent hoplöst dålig, och känns inte som en bra ide att skaffa på DVD då man inte vill köpa filmerna 2 gånger.

Visst är det olyckligt, och det är lika i det här hushållet, det får bli "vanlig" DVD tills dess att man ser vilket format som blir det större.

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av epple

Som sagt så har de flesta filmerna idag som finns på *båda formaten* exakt samma transfer, och filmens bildkvalité är alltså densamma.

Värt att notera är att många underdistributörer i Europa till de stora filmbolagen i USA distributerar sina filmer på HD DVD även fast de är 'Blu-ray exclusive' i USA pga olika avtal. Detta kommer antagligen att fortsätta ett tag framöver till deras avtal löper ut.

Sen så är detta bara ett rykte, även om det är ett "säkert" sådant, så har BDA (Blu-ray Disc Association) pungat ut med ca 480 miljoner dollar till Warner för att de skulle välja dem över HD DVD. HD DVD Forums bud låg på ca 400 miljoner. Å andra sidan har nu HD DVD Forum nu 400M att lägga på andra studios, men vilka av de störstas finns kvar egentligen? Blir svårt för dem.
Rätt kul ändå att det är pengarna på detta vis som styr, och inte konsumenterna som de säger i sin pressrelease. Men det visste man väl redan. Politik är lustigt!

En annan tanke är att om HD DVD försvinner så försvinner även priskriget. Jag vet att många av de stora bolagen fortfarande är missnöjda med hur snabbt DVD sjönk i pris, och en spekulation är ju att de väljer att INTE sänka priserna lika mycket/snabbt som de under ett priskrig kan tvingas göra. Detta återstår att se naturligtvis, men det är en tanke som mycket väl kan inträffa.

Jag tänker fortsätta vänta med att köpa Blu-ray eller HD DVD tills jag väldigt tydligt kan se vem det är som kommer att ta över till 90%+, även om Blu-ray nu har klar fördel. Den som väntar på något gott...får ladda ner sålänge.

Usch, för lång post... Gott nytt år. d:

Ja, men när man inte behöver bry sig om kompabilitet med ett sämre format så kommer man självklart använda högre bitrate.

Eller tvärt om...

Inget annat filmbolag lär gå över till HDDVD nu. Det ryktades om att WB endast kunde tänka sig att gå till HDDVD om Fox följde med vilket dom inte ville (eller inte fick tillräckligt betalt för). Om WB inte vågade gå till HDDVD ensama kommer inget annat bolag våga tänka tanken nu när BD har ett sånt extremt övertag, $400M eller inte.

Är du seriös? det finns inte en chans i helvete att HDDVD kommer vinna nu, förutom att ingen kommer våga gå till HDDVD nu så kommer Universal och Paramount göra allt dom kan för att överge Toshibas format.

Till den/dom som föreslog Digital distrubution av film: Det är det dummaste utalandet i denna tråd (och konkurensen är stenhård ), Det skulle ha mer DRM är någon kan föreställa sig och att man skulle vara tvungen att använda riktigt värdelös mjukvara i stil med Itunes eller WMP 11. Viktigare än så är det faktum att kvalitén skulle bli urusel, 5 Mb/s WMV 720p med 10 Mb/s 1080p som extra dyrt alternativ låter troligt. Att komma i närheten av Blu-Rays 20-40 Mb/s video bitrate är inte tekniskt möjligt i dagens läge och skulle knappast intresera distrubutörerna ändå. Se bara på musiken som säljs online, CD'n lanserades väl någon gång i slutet på 80-talet och den håller mycket högre kvalité än ljudet på Itunes. Detta trots att det skulle vara jättelätt att distribuera ljud (musik) med bra kvalité.

Visa signatur

WS: DFI LP UT X38T2R (Gigabyte X38-DQ6 = Trasigt)| Intel C2D E6750 | 4*1 GiB Twinmos PC2-6400 | ATI Radeon HD4870 1GB | WD Caviar XL "AAKS" SATA 500GB | Antec Neopower 480W | Antec SLK3700-BQE
Server: DFI LP NF4 Ultra | AMD 3000+ "winchester" | 2*512MiB PC3200 | ATI Radeon HD2400pro | 1000GB WD GP, 3*320GB Seagate 7200.10, 250GB WD2500 PATA, 200GB Maxtor DM10 SATA = 2410GB

Permalänk

En sak jag tänkte på igår när jag funderade över "hdkriget".

Om Toshiba och Sony satte sig ner och t.ex. kom överens att om Blu-Ray tar hand om filmmarknaden och Toshiba PC/Spel marknaden.

Sony kan släppa sina ps3 spel på blu-ray och alla filmer.
Sen så tar Toshiba alla PC spel och även program.

Sony kastar bort allt vad bdspelare till pc heter. Då går det inte längre att kopiera filmerna.

Vilket skulle vara ett hårt slag mot piratkopieringen. Kanske inte för spel, men iaf för film. eller?

Permalänk

ATI: En mycket bra idé du har där. Tyvärr skulle det nog inte funka iom att något företag alltid skulle släppa en produkt för att "gynna konsumeneten". Piratkopieringen kommer finnas kvar pga att många vägrar acceptera att det är brottsligt och helt saknar uppfattningen om vad som är gratis och vad som inte är det.

Angående formatkriget så är jag glad åt att BD verkar ta ledning. Jag har en bestämd åsikt att det är det bättre formatet, och det vore kul om det för en gångs skull kunde vinna en seger. Video 2000 var SJUKT mycket bättre än VHS om ni kommer ihåg.

Jag tror iofs att nedladdningstjänster kommer ta mer och mer plats i framtiden, den legala alltså, och hyra film över nätet kan jag tänka mig. Lite segt dock att dra ner 50gb på mitt sunkiga ADSL. Däremot kan jag inte tänka mig att köpa filmer via nedladdning. Men det är jag det med stor filmsamling, skivsamling och boksamling. Dagen jag inte kan köpa fysiska format byter jag hobby.

Angående Gates så valde han väl HD-DVD för att sätta käppar i hjulet för Sony? Har för mig att han uttalade att han sket fullständigt i nästa fysiska format, framtiden låg i nedladdning?

Det som skrämmer mig är hur mycket hat som hivas fram och tillbaka pga matriella ting! Hur kan ni sitta och svära åt och förlöjliga andra pga ett j*vla formatkrig som andra företag utkämpar?! Det får en att bli mörkrädd.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffster

Angående Gates så valde han väl HD-DVD för att sätta käppar i hjulet för Sony? Har för mig att han uttalade att han sket fullständigt i nästa fysiska format, framtiden låg i nedladdning?

Han vill att båda formaten ska dö, så att hans egna tjänst ska segra, Digital distrubution som curly sa.

Visa signatur

Bättre än din.
Tagga mig för svar i trådar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mickeus
Vart har du varit de senaste åren?

Den amerikanska porrbranschens största inkomster kommer fortfarande från köp och hyrfilm, men har minskat konstant under 2000-talet. Rörde sig 3.6 miljarder 2006 tror jag, medan internet stod för 2.8 miljarder eller något dylikt. Det stora fallet började någon gång i slutet av 2005, men fysiska medier är fortfarande störst. Men med tanke på utvecklingen kommer knappast nästa format stå för de stora inkomsterna, vilket jag skrev.

Visa signatur

För övrigt anser jag att Sverker Olofsson borde bannlysas, som Cato den Äldre sade.

Permalänk
Medlem

BD-brännare till datorer kommer att komma, man får väl helt enkelt acceptera BD tekniken nu när Warner Bros också bäljer det. Andra företag kommer att följa i Warner Bros fotspår också. Men det är ju bra för då kommer priserna att sjunka. Men, piratkopieringen bara ökar, det finns inget stop på piratkopieringen så länge det finns folk som gillar att dela med sig.

Permalänk
Medlem

Alltså, alla som tjatar om Digital distubition och hyra över nätet och sånt. Har ni ens tänkt på hur dom som sitter på en kass ADSL lina och inte har någon möjligthet till bättre uppkoppling? Det är ju inte så kul att sitta och vänta jätteläng på att tanka hem en 10gb film från nätet.

Själv så kommer jag inte ta någon direkt inställning utan tänker köpa en sånhär: https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=LGGGW-H2... eller liknande när de börjar komma ner åtminstinde under 1000:- gränsen.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanpson
Hurra Ni som valt att stå på Blu-Ray sidan. Men bered er även på att hosta upp tusen och åter tusen med riksdaler för att "betala tillbaks" alla dessa miljoner dollar som bolagen har betalt i mutor.

Det är INTE acceptabelt att betala 300:- för en film. Det är INTE acceptabelt att betala 5.000:- för en stationär film spelare. Materialismen har förblindat hela svenska folket. Bolagen sitter och skrattar oss rätt upp i ansiktet när de ser hur enkelt det är att manipulera oss stakars satar som gladeligen investerar våra surt förvärvade pengar på massa skit. Det kan tyckas att det inte är skit. Men tala då om för mig varför DVD filmer som köptes nya för 200:- idag kan köpas för 30:- om det inte är just pga att det är lika mycket värde som skit

Själv anser jag att båda formaten är gammaldags. Vi vill inte ha filmer som tar plats, dammar och sjunker i värde. Vi vill ha digital distribution! Och givetvis kan detta vara en av orsakerna till att ett bolag som Warner gör ett sådant drastiskt val. Väljer dom inte sida nu så kanske de inte får sälja till överpris över huvud taget.

Och det skall bli förbannat kul och se när Blu-Ray spelarna inte håller måttet längre och folk måste köpa en ny för att kunna se de senaste filmerna. Undrar ens om sony har full koll på hur PS3an kommer hantera Blu-Ray skivor som släpps om 2 år. Fast visst kan det vara så som en tidigare postare skrev. Det kanske bara tar 10min längre att starta filmen, Hah ju mer jag läser om Blu-Ray vs HD DVD desto gladare är jag att jag är såpass upplyst så jag inser att det bara är ett spel för att idka företagens egna intressen.

Jo visst gräver de sig egen grav. Men så länge de finns "alternativa" distrubitionskanaler för samma filmer kan iaf jag egentligen inte bry mig mindre.

Visa signatur

Hör ropen skalla: Mer CO-OP åt oss alla!
Fanboys är kapitalismens svar på religiösa fundamentalister.
Upplysning für alle: www.thesciencenetwork.org www.transhumanism.org

Permalänk
Hjälpsam

Jag tycker att det vore dags med en skyddande kasset runt disken, typ diskett.
Nu kan inte fyllon och småbarn hantera filmerna.
Det har jag retat mig på länge.
Jag tror att BluRay hade detta på gång men ändrade sig efter kritik!!!??

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk

"BD+ is so good that even the players can't break it."

Jag står på BluRays sida... blå är en bra färg.

Permalänk
Medlem

Som sagt, bara för att WB har hoppat av är det inte helt klart. som jag postade förut, de som spelat in mest pengar i boxoffice är fortfarande kvar.

Sedan har jag inte ett dugg emot två format så länge man inte måste ha två spelare för att kunna titta på film.
Jag ser bara ett sådant problem: så länge bolagen kommer släppa "exklusivt" så kommer nog flera INTE hoppa på. Ingen betalar flera tusen på ett format som inte ens KOMMER att finnas (jag kommer ihåg när DVD kom, fan det var inte alls lika många som hoppade på det, och då fanns det ändå inte något lika utrbrett val).

Permalänk
Medlem

Som andra tog upp här så bryr sig inte Microsoft (Bill Gates) om vilket format som vinner, skulle inte förvåna mig om det kommer en löss BD spelare till xbox 360 inom kort. Plus Microsoft har ju filmer osv digitalt över internet som video marketplace på xbox live med riktigt bra priser för hur länge man får hyra osv dock inte i Sverige än.
Tror just såna tjänster kommer att ta över helt inom några år, men gäller ju att internet speeden hos folk ökar plus att dom använder torrent tekniken för att slippa ha många smällfeta servers som ska streama ut en massa.

Visa signatur

PC1: Ryzen 7 2700X / Noctua NH-D15 / GTX 1080 / 16GB 3200MHz DDR4 / Win 10 / Asus Rog Strix X470-F / 500GB SSD / Define C
PC2: i7 7700k / Cryorig C7 / GTX 1060 6GB / 32GB 3200MHz DDR4 / Win 10 / Asus Strix Z270F / 500GB SSD / In-Win 904
PC3: i5 3570k / Be Quiet pure rock / GTX 960 / 8GB 1600MHz DDR3 / Win 10 / ASRock P67 Extreme4 / 80GB SSD / AeroCool Shard TG

Permalänk
Medlem

Är inte problemet med kombo-spelarna att de inte stödjer HD eller BR fullt ut?

Visa signatur

//Bacon

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Den amerikanska porrbranschens största inkomster kommer fortfarande från köp och hyrfilm, men har minskat konstant under 2000-talet. Rörde sig 3.6 miljarder 2006 tror jag, medan internet stod för 2.8 miljarder eller något dylikt. Det stora fallet började någon gång i slutet av 2005, men fysiska medier är fortfarande störst. Men med tanke på utvecklingen kommer knappast nästa format stå för de stora inkomsterna, vilket jag skrev.

Om man sen påminner sig om att film och tv-branschen omsätter 100-tals miljarder inser man att porrbranschen inte har det minsta med någonting att göra.

XaaR: Inga problem att streama 720p h264 med 5.1-ljud på en vanlig ADSL-lina. 1080p skulle också gå men då blir det lite tightare. Och vi kommer knappast stanna i utvecklingen, fiber byggs ut för fullt i både europa och USA.

Permalänk
Medlem

Usch usch, Sony vann.

Visa signatur

Memento mori...

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Om man sen påminner sig om att film och tv-branschen omsätter 100-tals miljarder inser man att porrbranschen inte har det minsta med någonting att göra.

XaaR: Inga problem att streama 720p h264 med 5.1-ljud på en vanlig ADSL-lina. 1080p skulle också gå men då blir det lite tightare. Och vi kommer knappast stanna i utvecklingen, fiber byggs ut för fullt i både europa och USA.

Det är stor skillnad på omsättning och vinst.

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Usch usch, Sony vann.

Näe, Panasonic vann som med VHS

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Hjälpsam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Näe, Panasonic vann som med VHS

Och Betamax gav bättre bild.
Men bandrullarna låg i alla fall i en skyddad kassett som gjorde att man slapp fippla med dom som i en gammal rullbandare.
Till skillnad från dagens diskar.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Det är stor skillnad på omsättning och vinst.

Visst är det det, men faktum är att porrbranschen är ingenting jämnfört med Hollywood. Det måste väl alla inse? Fatta hur mycket porr som måste säljas för ens komma i närheten av alla storfilmer.

Att porrbranschen är så otroligt stor och har så otroligt hög vinst är som tidigare sagts i tråden, en myt. Dom flesta bolag består av några grabbar med en DV-kamera.

Permalänk
Avstängd

DVD och divx duger än för mig, inga planer att skaffa platt TV

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Visst är det det, men faktum är att porrbranschen är ingenting jämnfört med Hollywood. Det måste väl alla inse? Fatta hur mycket porr som måste säljas för ens komma i närheten av alla storfilmer.

Att porrbranschen är så otroligt stor och har så otroligt hög vinst är som tidigare sagts i tråden, en myt. Dom flesta bolag består av några grabbar med en DV-kamera.

Jo, det är väl det Berth Milton och Teresa Orlowski sysslar med då, springer runt med en DV-kamera.

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly
Till den/dom som föreslog Digital distrubution av film:
(...)
man skulle vara tvungen att använda riktigt värdelös mjukvara i stil med Itunes eller WMP 11. Viktigare än så är det faktum att kvalitén skulle bli urusel, 5 Mb/s WMV 720p med 10 Mb/s 1080p som extra dyrt alternativ låter troligt. Att komma i närheten av Blu-Rays 20-40 Mb/s video bitrate är inte tekniskt möjligt i dagens läge

Mina kunskaper sviker mig, så några frågor:
- är WMV ett videkomprimeringsformat, och h264 ett annat (men bättre?)
- hur nyttjas Blu-rays 20-40Mb/s bitrate, med h264 då eller?

Visa signatur

Memento mori...

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Näe, Panasonic vann som med VHS

Hmm var det inte JVC som skapade VHS-formatet?

Visa signatur

joråsåatte

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ratatosk
Och Betamax gav bättre bild.
Men bandrullarna låg i alla fall i en skyddad kassett som gjorde att man slapp fippla med dom som i en gammal rullbandare.
Till skillnad från dagens diskar.

Det där är ju en myt, möjligtvis i labb kunde man särskilja Betamax från VHS och var det nått format som faktiskt var bättre så var det Video2000.

http://www.guardian.co.uk/technology/2003/jan/25/comment.comm...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cymon

Hmm var det inte JVC som skapade VHS-formatet?

Jo, fast Matsushita (Panasonic) ägde JVC mellan 1953 och 2007, idag äger dom 37% av JVC, Kenwood och SPARKX Investment äger resten.

Japansk industri är rätt inavlad, Sanyo startades tex av Konosuke Matsuhitas svåger Toshio Iue och Sony äger Aiwa, Hitachi och Maxell är samma bolag för att nämna några udda saker.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Mina kunskaper sviker mig, så några frågor:
- är WMV ett videkomprimeringsformat, och h264 ett annat (men bättre?)
- hur nyttjas Blu-rays 20-40Mb/s bitrate, med h264 då eller?

Ja, WMV är Microsofts format för viedokomprimering, skulle microsoft distrubuera film över internet så är WMV det självklara valet.

H.264, även känt som MPEG4 Part 10, MPEG4 AVC, AVC och X264, är ett annat format som är bättre. Apple använder sig av H264 i sina .mov filer sedan en tid tillbaka. I övrigt använder sig nästan alla .mp4 och .mkv som du hittar på internet (både lagliga och olagliga) av H264. Google video anävnde(r) också H264, jag tror att youtube gör likadant men jag är inte säker.

H.264 används till dom flesta BD-filmer som släpps nu för tiden men en variant av WMV, kallad VC-1, går också att använda både på BD och HDDVD. Skillnaden i kvalité mellan VC-1 och H264 är antagligen ganska liten, .wmv filer från internet däremot ligger långt ifrån H264 i kvalité (vid samma bitrate).

Visa signatur

WS: DFI LP UT X38T2R (Gigabyte X38-DQ6 = Trasigt)| Intel C2D E6750 | 4*1 GiB Twinmos PC2-6400 | ATI Radeon HD4870 1GB | WD Caviar XL "AAKS" SATA 500GB | Antec Neopower 480W | Antec SLK3700-BQE
Server: DFI LP NF4 Ultra | AMD 3000+ "winchester" | 2*512MiB PC3200 | ATI Radeon HD2400pro | 1000GB WD GP, 3*320GB Seagate 7200.10, 250GB WD2500 PATA, 200GB Maxtor DM10 SATA = 2410GB

Permalänk
Medlem

De tänker lite likt mig. Go Warner Bros

Visa signatur

AMD x399M | TR 1950x | 64GB 3200Mhz | 2 x Zotac 3090

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly
Ja, WMV är Microsofts format för viedokomprimering, skulle microsoft distrubuera film över internet så är WMV det självklara valet.

H.264, även känt som MPEG4 Part 10, MPEG4 AVC, AVC och X264, är ett annat format som är bättre. Apple använder sig av H264 i sina .mov filer sedan en tid tillbaka. I övrigt använder sig nästan alla .mp4 och .mkv som du hittar på internet (både lagliga och olagliga) av H264. Google video anävnde(r) också H264, jag tror att youtube gör likadant men jag är inte säker.

H.264 används till dom flesta BD-filmer som släpps nu för tiden men en variant av WMV, kallad VC-1, går också att använda både på BD och HDDVD. Skillnaden i kvalité mellan VC-1 och H264 är antagligen ganska liten, .wmv filer från internet däremot ligger långt ifrån H264 i kvalité (vid samma bitrate).

Bara en liten korrektion WMV är inte ett format utan en filändelse som visar att det är frågan om Windows Media Video vilket indikerar att det är en video i formatet MPEG4 med Microsofts egen specifikation(finns sedan flera varianter/specs tex WMV 3, WMV 8, WMV 9, VC1 etc), Både WMV, H.264 DivX och Xvid etc är olika varianter av formatet MPEG4.

Finsn egentligen bara 3 olika stora format av video genom tiderna MPEG1(VCD) och MPEG 2 (SVCD, DVD, TS etc) MPEG4( WMV, DivX, Xvid, H.264 etc). Sen har vi också Real media, Flash och Ogg Vorbis men de är inte så stora för film utan används mest för nätklipp.

Visa signatur

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version