Corsair HX620w grovt missljud, testat 2st nu

Permalänk
Medlem

Corsair HX620w grovt missljud, testat 2st nu

Har jag stött på ett märkligt problem när jag byggde ihop mitt nyinhandlade system.

Processor: Intel Q6600@2,4Ghz
Processorkylare: Tuniq Tower
Moderkort: Gigabyte GA-EP35-DS4
Minne: 2x 2048MB OCZ nVidia SLI
Grafikkort: Sapphire HD3870x2
Hårddisk: 150GB WD Raptor 10000rpm
Nätaggregat: Corsair HX620w
Chassi: Antec P182
Övrig kylning: 3x120mm +1xNoctua120mm insug front
Temperaturer: CPU idle @ 29grader, SYSTEM idle @ 37grader

Monteringen gick smidigt förutom att det var mycke tricks med å få plats i chassit, blev väldigt lite utrymme kvar å jobba på. Naiv som jag var så monterade jag ju allt, drog kablar etc innan jag kollade att allt funka. Inte monterat ihop en burk på 4år så vi får kalla det orutin.. Tog väl en 4timmar åtminstånde, haha ja skratta ni.. Man lär sig av sina misstag. ^^

Då till mitt problem: När jag bootar burken så kommer det jordens missljud, nackhåret ställer sig rakt ut; se länk för film utan bild :), dvs ljud.. (325kb)Http://www.warants.se/Mahje/missljud.wmv

Lokaliserar ljudkällan som nätagget Corsair HX620w, plockar ut agget och ställer det på högkant på baksidan av burken. Lyser in i nätagget med en ficklampa men ser inget som blockerar lr tar imot fläkten.
Testar å starta system flera gånger men samma missljud hela tiden så jahopp får väl skicka tillbaka det då.

Skickar tillbaka det till Inet Data AB och efter en vecka, dock bara 3dagars servicetid så blir jag uppringd av en servicetekniker som säger att de inte har hittat något fel på agget och att det låter helt korrekt etc.
Han erbjuder ett återköp lr 2-3veckors service till så jag tar givetvis återköp då jag har ett stående system utan nätagg hemma.. Mailar dock filmen till han som referens då de ska felsöka agget mer innan de kan "skrota" lr sälja det till reducerat pris. Beställer ett nytt nätagg Corsair HX620w(samma typ alltså) ifrån Inet Data AB samma dag(igår) och fick det idag.

Givetvis testar jag å boota systemet dennagång utan att montera agget å det låter helt korrekt, dvs inga missljud etc. Så monterar agget och börjar dra alla kablarna, fast går betydligt snabbare dennagång då jag vet var allt ska placeras. Dock så tar fläktfiltret imot min nymonterade frontfläkt så bär in burken till köksbordet å ordnar en lösning för det.
När jag sedan bootar burken så hörs ett ytterst svag missljud av samma typ som tidigare från agget. Knäpper till det löst med fingret och det ökar i styrka.. Får för mig att det är nå vibrationer lr liknande, fast det är gummilister runt hela agget i chassit och lättar på monteringsskruvarna när agget är igång.

Då råkar jag komma åt strömkabeln och känner att den vibrerar med ljudet. Så jag testar å röra lite på den och ljudet ändrar styrka efter på vilken sida jag lägger vikt. Om den pressas lätt uppåt så försvinner ljudet helt men så fort jag släpper den så återkommer det, så jag binder helt enkelt upp sladden så den trycks uppåt konstant och därav inge ljud. Testade även med en annan strömkabel men samma resultat där.

Någon som har hört talas om något liknande tidigare lr har något förslag? Vet inte vad jag ska göra, om jag ska låta det vara lr reklamera det igen men vill inte vänta ytterligare minst 1 vecka, burken har stått oanvänd i 2veckor nu. Ska givetvis maila Inet å höra va de säger också.

Tror ni att det finns någon risk med att behålla agget?

Hoppas någon har intresset och orken att läsa detta, tackar på förhand för eventuell respons.