Permalänk
Medlem

uTorrent stryper internet

Har problem med att när jag kör igång uTorrent så stryper det tillgången till internet. Blir som att surfa med modem igen men uTorrent laddar ner i bra hastighet.

Har kört uTorrents hastighetsguide och ställt in på xx/10 precis som man ska göra men internet förblir segt. Gissar att det kan ha att göra med en begränsning av antalet TCP/IP-anslutningar i Vista, precis som det var i XP (http://www.lvllord.de/). Kan det stämma och hur löser man isåfall det för Vista?

Kör Vista Ultimate x64 och har en D-Link DI-724GU 108G QOS gigabit router.

Behövs någon mer information om problemet så skriv gärna. Mycket tacksam för en lösning!

Permalänk
Medlem

Ordna QOS på webbtrafik eller sluta tanka hem för snabbt.

När man använder tcp så skickas det meddelanden att datan har kommit fram hela tiden, så om du har adsl och du tankar snabbt så kan du få slut på upload bandbredd också. Vilket gör att det går otroligt segt att göra nåt annat med nätet.

Visa signatur

CCNP

Permalänk
Medlem

Har samma problem hemma hos mig (fiber, typ 60/23 i faktisk bandbredd) och är ganska säker på att det är min router som inte klarar av så många samtidiga anslutningar (DLG-4300).
Har helt enkelt fått ställa ned max antal anslutningar i uTorrent rejält. Hittar man bra peers kan det gå fort som fan ändå.

Permalänk
Medlem

Jag har Sunet 10/10 och det känns som om hur mycket jag än ställer ner den totala maxgränsen för anslutningarna så är internet ändå segt. Har ställt ner den från rekommenderade 800 till 500 nu, och fortfarande segt :-/

Permalänk
Medlem

Jag har max 60 anslutningar eller nåt liknande
Väntar hellre en liten stund extra på stora semesterfilmen än att uppleva den gränslösa frustration som uppstår då uppkopplingen segar sig.

Använder främst en privat tracker där jag får mycket goda hastigheter utan att tanka från flera hundra personer samtidigt iallafall

Permalänk
Medlem

Min router ska enligt D-link fixa 1024 TCP/IP-anslutningar, så problemet ska inte ligga där, och min ISP säger att antalet TCP/IP-anslutningar inte ska gå att maxa på en 10/10 lina.
60 låter lite väl lite då jag ofta tankar från publika trackers. :-/

Permalänk

Prova utan routern och se om problemet kvarstår, oftast så ligger problemet där. Och 1024 connections tycker jag inte är speciellt mycket egentligen, och det är inte säkert att den ens klarar så många med full hastighet.

Visa signatur

"to conquer others is to have power, to conquer yourself is to know the way"

Permalänk
Medlem

Har provat utan routern och problemet kvarstår iallafall :-/

Permalänk
Medlem

Jag minska net.max_halfopen till 3 från default 8, efter detta inga mer problem med surfande eller andra program som behöver internet.

Finns under inställningar avacerat

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

Har de inte tagit bort begränsningarna i antalet half-open connection i senaste Service Pack för Vista samt SP3 för XP ? Eller måste man patcha tcpip.sys igen på Win XP ?

EDIT: SP3 till Win XP verkar fortfarande tugga på max 10 half-open. Däremot så verkar senaste lvllord pachen funka. Iallafall änsålänge
Någon kanske kan bekräfta hur det är med Vista ?

Permalänk
Medlem

Har provat ställa in max half open till 3 så får vi se om det hjälper. Vad är egentliga half open connections och vad används de till? Och vad är egentligen TCP/IP-anslutningar?

Funderar också på samma sak som zlobb. Använde lvllord-patchen till XP, men vet inte hur alternativet ser ut till Vista.

Permalänk
Medlem

Re: uTorrent stryper internet

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blaxtar
Gissar att det kan ha att göra med en begränsning av antalet TCP/IP-anslutningar i Vista, precis som det var i XP (http://www.lvllord.de/). Kan det stämma och hur löser man isåfall det för Vista?

Kör Vista Ultimate x64 och har en D-Link DI-724GU 108G QOS gigabit router.

Rekommenderar att du kollar länken
http://www.tipandtrick.net/2008/64-bit-x64-windows-vista-sp1-...

Permalänk
Medlem

Intressant, ska kollas in och åtgärda. Tack för tipset.

Men fortfarande, vad är en TCP/IP-anslutning och halvöppna anslutningar? Vad är skillnaden mellan dessa? Hittar inget vettigt på google.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Aha, tack sohmoo.
Så, om jag har förstått det rätt. En TCP/IP anslutning är en anslutning mot ett IP-nummer via TCP-protokoll (omnämnt som "anslutning) i uTorrent). En halvöppen anslutning är en TCP/IP-anslutning som håller på att etableras. Anslutningen är påbörjad och kan ta emot data, men kan inte skicka tillbaka en bekräftelse? Och det som Windows i sig blockerar är inte TCP/IP-anslutningar, utan antalet halvöppna anslutningar?
Stämmer det?

Permalänk
Medlem

Det finns en gräns i vissa Windowsburkar för hur många half-open connections som får vara igång samtidigt. Ifall det är fullt med antalet half-open connections kommer nya anslutningar som skall etableras att behöva antingen vänta eller försöka igen senare.

Permalänk
Medlem

Jo jag har förstått det, men jag skulle vilja ha en bekräftelse på om mitt förra inlägg stämmer eller inte. Alltså om "En halvöppen anslutning är en TCP/IP-anslutning som håller på att etableras"?.
Bara så jag har en bakgrundsförståelse till vad det är som går fel

Permalänk
Medlem

Ja det stämmer. När en TCP anslutning skall skapas så kör protokoller först en så kallad three-way handshake. Detta är denna som inte har gått igenom alla stegen som behövs. Någon "data" kommer inte heller att skickas förens handskakningen är klar.

Mera om TCP: http://en.wikipedia.org/wiki/Transmission_Control_Protocol

Permalänk
Medlem

Tack ska du ha zlobb, och tack alla som bidragit med inlägg i tråden.

ggustavsson, det löste sig med att begränsa net.max_halfopen till 3 och lite andra små inställningar. Nu funkar surfandet finfint.