Permalänk

Nätverk / internetproblem.

I somras stötte jag på detta problem för första gången.

Mitt nätverkskort på moderkortet bara blankt lade av, den kunde känna av när jag hade kabel i och inte och blah blah, dock så lyste endast alltid en av lamporna vid kontakten. (Ni vet, finns en grön och en gul / orange.. beronde på moderkort / nätverkskort dvs.)

Anyways, fixade det genom att köpa ett billigt nätverkskort på komplett för typ 100kr, helt nöjd och fungerat skitbra fram tills för några veckor sen.

Då återkom problemet fast på det nya kortet.
Installerade om datorn och det fungerade bra, ett tag. (för övrigt så började det gamla fungera igen efter ominstallation av dator... wtf)

Men nu då så har problemet uppkommit igen, fast på båda nätverkskort.

_Ibland_ fungerar internet, men extremt flaskhalsat, kan logga in på typ Lineage 2, men aldrig surfa.
Firefox tar väldigt lång tid att starta och vad man än gör i firefox så händer ingenting, skriver in google.se sen enter ser direkt ned till vänster "klar"
Skriver in något annat, direkt "klar"

Ingenting vill hända.

Satt och spelade L2 och hade ventrilo igång väldigt nyss (hade extremt tur att jag faktiskt kunde ta mig in.) , var precis att det gick, L2 tog extremt lång tid att logga in på, ventrilo ännu längre.

Sen poff, disconnectades jag ifrån ventrilo och kunde inte på något sätt komma tillbaks in.

Nätverket här hemma är uppbygt såhär.

Det min vackra bild försöker förklara är hur mitt nätverk ser ut hemma.

Router till dlink switch till två datorer och ett xbox.
När jag skriver "fungerar inte" menar jag att internet / nätverk inte fungerar, inte att datorn är defekt.

Just när det gäller min dator då så lyser ingen grön aktivitéts lampa.

Känner ni igen er på något sätt? Har ni några idéer som är värda att testa?
Att behöva installera om datorn konstant är ingen permanent lösning.

Vill bara berätta att _ingen_ information från tidigare installationer finns kvar på den installationen som jag har nu, allt togs bort av min klumpighet / trötthet när jag installerade och partionerade..

Tråden är kanske virrig men jag blev akut sjuk för några minuter sen, klarar inte av att läsa igenom min tråd flera gånger för att göra allt korrekt.

Permalänk
Medlem

Sitter du med torrents igenom den routern samt vad är det för router?

Permalänk

Inga torrents, det kan vara såhär även när allt annat är avstängt.

Det är en glocalnet skräprouter.

Product Information
Model Number X5258

Xavi VoIP ADSL router.

Men jag vill nämna att jag tror inte routern spelar någon roll i problemet, eftersom alla andra datorer fungerar och min dator kan ändå inte ta sig till routern via 192.168.1.1, medan de andra datorerna klarar av det.

Permalänk
Medlem

Trådburet eller trådlöst? Om trådlöst, vad har din dator för signalstyrka? Vad händer när du tappar internet, sparkas du ut ur nätverket?
Har nätverket någon slags kryptering? äldre datorer tycks inte tycka om nyare krypteringar (upplevt det själv här hemma, men har inget svar på varför).

Eftersom alla andra datorer fungerar bra och har fin uppkoppling (testa att göra tptest) så lutar det åt att det är något i din dator, jag skulle t.ex. testa med ett annat moderkort då du haft strul med det inbyggda samt det pci-baserade, som också kommunicerar igenom moderkortet.

Visa signatur

Antec P180 | Intel C2Q | Corsair 2048mb| Gigabyte GA-P35-DS3 | Albatron 8800GT | Maxtor 200GB, Seagate 500GB, WD MyBook 500GB | 24" Samsung 2493HM
Foto: Nikon D80 18-135 Kit | SB800 | 70-200 VR

Permalänk

Trådburen uppkoppling.
Och jo, det känns verkligen som om det lutar emot hårdvaran som går emot sitt livsslut, men man vill kolla upp alla de möjliga valen innan man börjar byta ut och ha sig.

Jag har ioförsig svårt att tro på anledningen defekt hårdvara.
Med tanke på att ominstallation faktiskt hjälpte så bör det vara något annat, eller hur?