Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Köpråd - Mobiltelefon - Iphone, E90, E71, 5800, C905, HTC, KC910

Permalänk
Medlem

Köpråd - Mobiltelefon - Iphone, E90, E71, 5800, C905, HTC, KC910

Tänkte att jag skulle vara ute i tid för en gångs skull, ni vet så man inte sitter med telefonen i 3 delar och måste ha ny på studs. Samtidigt är det ju en färskvara så att planera för långt i förväg (vilket inte är särskilt länge) går ju i regel inte heller eftersom då har det dykt upp någon annan modell som man måste överväga osv.

Vad vill jag ha då? Den bästa mobilen såklart, men det är det ju ingen som skriver vilken det är, lite funderingar:

Iphone - Själva telefonbiten är väl inte så upphetsande kanske men dess användarvänlighet/snabbhet och kickass touchskärm väger tungt. Föråldrad kamera gör mig inte särskilt mkt och upplåsningen från telia nu ska fungera bra o smidigt. Hur var det med mms? fungerar det smärtfritt på svensksålda och även om man inte använder telia? Har det börjat ryktas om någon ny snart? Priset känns inte riktigt försvarbart och framförallt inte om 5800 nu har något att sätta emot för den prislappen den kommer kosta.

E90 - Är väl kanske lite för klumpig och om jag förstod det rätt ingen touchskärm vilket förmodligen skulle vara önskvärt på den stora iaf.

E71 - Verkar hur trevlig som helst, recensionerna ger fina betyg. Verkar inte finnas mkt att klanka ned på, skulle väl vara om man inte kan vänja sig vid de små tangenterna. Jag har inga renodlade skogshuggarlabbar så det borde funka. Är den så bra som den verkar? Nackdelen jag ser är kanske att modellen är lite gammal? Har väl både för och nackdelar, läste att en ny uppdatering hade kommit till den i dagarna och att det hade gjort gott så det kanske är nu man ska slå till? Finns det något känt som man saknar som kommit det senaste halvåret eller så?

5800 - Ja den finns ju inte riktigt i handeln ännu men tester är ju gjorda och den verkar ju bra iaf. Här är ju motsatsen till E71, alltså om man ska slå till på senaste nytt istället med risk för sk barnsjukdomar o den biten. Skärmen ska enligt uppgift inte vara repfri dito, känns tyvärr som en ganska stor svaghet.

C905 - Kameran verkar super men sen vet jag inte riktigt, även skeptisk till slide. Iom att jag inte ser kameran som den viktigaste funktionen känns det som att den tappar sin starkaste del för mig. Resten är väl en vanlig och lite tråkig SE lur?

HTC har jag inte riktigt fått kläm på men de har iaf några modeller som verkar intressanta. Vill minnas att det gnällts lite på sega menyer vilket inte är önskvärt naturligtvis. Har de någon modell som lever upp till förväntnignarna?

KC910 - Ja kan LG göra telefoner? Läst lite ris o ros och de verkar som det märks av att de är lite nya på dessa lite mer avancerade pjäser.

Jag vill ha en bra mobiltelefon med mkt finesser och bra sådanna. Sist men inte minst kvalite, känd för att hålla sig fräsch länge trots normal/mycket användning.

MVH

Visa signatur

Started out with nothing and I still got most of it left

Permalänk
Medlem

Varför inte en Samsung m8800 pixon?

Visa signatur

"Värm upp ugnen innan du stoppar in bullen".

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pr0bz
Varför inte en Samsung m8800 pixon?

Kanske för att den inte säljs i Sverige?

Visa signatur

Citroën: varför nöja sig med en vanlig bil?

Permalänk
Medlem

angående mms på iphonen, så går det OM du jailbreakar, vilket du ändå måste om du ska köra nå annat än telia.

E90 är väll inte lika mycket tegelsten som förut, men den är fortfarande stor.

E71 verkar riktigt fin även om den funnits ute ett tag. o byggkvaliten tror ja är bland de bättre hos nokia mobiler. har själv en E66 och måste säga att det är en av de mobiler som jag varit mest nöjd med. superbra byggkvalitet osv.

5800 verkar fin, men vad jag förstått så märks det låga priset på skalet osv. så frågan är hure är med barnsjukdommar osv.

jag måste säga att jag personligen tycker att c905 är stor i storleken, sett till vad man får för innehåll.

jag skulle nog ta en titt på nokia N85. men även kommande N97, även om jag tror den ligger lite för högt i pris för din smak.

nokia kommer ju annars me två nallar som jag personligen tycker verkar riktigt intressanta. Nokia 5730 och framför allt E75.

kolla http://www.mobile-review.com/review/nokia-5730-en.shtml

och:
http://www.mobil.se/ArticlePages/200809/19/20080919182142_MOB...

och lite bilder: http://dailymobile.se/2008/11/25/pictures-nokia-e75-2/

kan ju vara intressant om du har tid o vänta lite

Visa signatur

Speed kills, but you get there faster!
Apple Macbook Dual Core 2 Ghz, 2 Gb ram, 80+400 gb hårddisk, superdrive

Permalänk
Medlem

Tjena Krock

Permalänk
Medlem

Jo det lutar åt en E71 med Tele2 fastpris och ev lite surfapaket framöver.

Nu sitter jag bara o svär över Nokias oduglighet till att kunna bistå med information om de olika färgerna på E71´an.

Enligt alla butiker jag varit i kontakt med inkl Nokia shop så finns det bara grey och white steel. Kollar man på Nokias hemsida under produkt så finns det dock 4 olika färger = white, grey, svart och röd sen vad dom kallar de två sistnämda är det ingen som vet.

Här finns de fyra färgerna uppradade: http://www.nokia.se/link?cid=PLAIN_TEXT_1056521

Hur som helst så verkar inte grey steel vara helt solklar den heller, alla dessa är enligt olika butiker grey steel:

Demoex grey steel i tre olika butiker, grey steel urplockade ur kartong för att kontrollera utseende ser ut som dessa hos två butiker

Grey steel enligt ex Phonehouse.se och Cyberphoto.se. Såhär skulle jag helst vilja ha den.

Grey steel enligt Nokia.se

Inte särskilt lika varandra men samma namn i specifikationen. Frågade Nokia kundtjänst per telefon som sa ungefär att de inte fick reda på vilka färger som kom ut på marknaden, goddag yxskaft.

Den svarta på Nokias hemsida är trevlig den med:

Mitt andrahandsval

Men denna svarta har jag inte fått någon information om alls ännu, har skickat ett mail med bilder och tydliga beskrivningar till Cyberphoto så får man se om de kan bistå med något i ämnet

Hej Perc btw

MVH

Visa signatur

Started out with nothing and I still got most of it left

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rocky77
Kanske för att den inte säljs i Sverige?

Pixmania.se finns den..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SEw902
Pixmania.se finns den..

pixmania är väl franskt, samt att de vid ett flertal tillfällen fått dåliga recensioner, speciellt vad gäller reklamationer...

Permalänk

Hej! Jag har en Nokia E61 sedan cirka 2 år tillbaka, och det är den bästa mobilen jag någonsin har haft, blir absolut en E71 efter denna.

Angående tangentbordet så är iallafall mitt lite äldre (större kanske?) helt perfekt, när man använt det ett tag vill man aldrig ha något annat.

Jag skulle ju tro att E71 är bättre på alla punkter jämfört mot min gamla E61, och jag är mycket nöjd med min gamla lur, har inte tröttnat på 2 år.

Mvh

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guru
pixmania är väl franskt, samt att de vid ett flertal tillfällen fått dåliga recensioner, speciellt vad gäller reklamationer...

Jag har fått hem min idag från pixmania, vet att de inte är och lita på men jag tog den risken.

Finns även på digiswe om man vill ha den från ett svenskägt företag.

Det roliga med m8800 är att ingen annan har den knappt eftersom den inte säljs i Sverige. Tar riktigt bra bilder, bättre än renoir och c905, men inte i mörker. Finns qwertytangentbort. Det som är tråkigt är ju inget wlan eller gps, men annars är den klockren. Ska nog lägga upp recension här om min snart.

Visa signatur

"Värm upp ugnen innan du stoppar in bullen".

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guru
pixmania är väl franskt, samt att de vid ett flertal tillfällen fått dåliga recensioner, speciellt vad gäller reklamationer...

Ja men det är svensk kunservice osv. Jag har beställt där ifrån flera gånger och det har aldrig tagit mer en 1vecka att få varorna. Jag har också skickat tillbaka mobil och de är inte sura för det.

Permalänk
Medlem

Har en HTC touch diamond och förbryllas dagligen med hur mycket det faktiskt går att göra med den. Den högupplösta skärmen (640x480) gör att när man kollar på video (kan dra en avsnitt direkt från internet och sedan spela upp den utan problem) så får man sanslöst bra bild, och när man surfar, vilket jag gör varje dag på hemnätverket så kan man kolla precis alla sidor utan problem.

Alla "proffs"-recensenter klagar väldigt mycket på windows mobile telefoner att dom är sega, oresponsiva i menyerna och allmänt krångliga. Men dessa personer har nog inte använt telefonen i mer än 20min.
Går igenom menyer mångfaldigt mycket sanbbare än på vilken annan SE och nokia mobil på marknaden.

Något man ska tänka på är att med Iphonen får man dras med iTunes som ska konvertera saker hit och dit innan det går in på telefonen, med win-mobile telefoner lägger man över program på minneskortet som vilken bärbar hårddisk som helst
Dessutom finns det tiotusentals program, spel och användbara manicker till min-mobile. Varje dag kommer det nya användbara program.

En sak som du ska tänka på är att du ska göra MYCKET noga research innan du väljer, för vissa saker saknar man inte om man inte vet att dom finns, men jag kommer aldrig någonsin ha en sony ericsson eller nokia mobil igen så länge den inte kör win-mobile och en CPU så snabb som den i touch diamonden.

Visa signatur

Gigabyte P35 DS3 -- Intel Core2Quad 8300 @ 3GHz-- XFX 5830 1GB -- Corsair Dominator 4096MB 1066mhz -- Fractal Design Define R2 -- 60GB OCZ SSD - 320GB Samsung -- Fractal Design 550W

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mothman
Har en HTC touch diamond och förbryllas dagligen med hur mycket det faktiskt går att göra med den. Den högupplösta skärmen (640x480) gör att när man kollar på video (kan dra en avsnitt direkt från internet och sedan spela upp den utan problem) så får man sanslöst bra bild, och när man surfar, vilket jag gör varje dag på hemnätverket så kan man kolla precis alla sidor utan problem.

Alla "proffs"-recensenter klagar väldigt mycket på windows mobile telefoner att dom är sega, oresponsiva i menyerna och allmänt krångliga. Men dessa personer har nog inte använt telefonen i mer än 20min.
Går igenom menyer mångfaldigt mycket sanbbare än på vilken annan SE och nokia mobil på marknaden.

Något man ska tänka på är att med Iphonen får man dras med iTunes som ska konvertera saker hit och dit innan det går in på telefonen, med win-mobile telefoner lägger man över program på minneskortet som vilken bärbar hårddisk som helst
Dessutom finns det tiotusentals program, spel och användbara manicker till min-mobile. Varje dag kommer det nya användbara program.

En sak som du ska tänka på är att du ska göra MYCKET noga research innan du väljer, för vissa saker saknar man inte om man inte vet att dom finns, men jag kommer aldrig någonsin ha en sony ericsson eller nokia mobil igen så länge den inte kör win-mobile och en CPU så snabb som den i touch diamonden.

Håller med dig om htcn. Dock gillar jag inte att du sågar nokia

Gällande Diamonden.. Det är en sjukt bra och mångsidig telefon. synd att pennan måste upp jävligt ofta. Eller så måste man ha spetsiga fingrar och bra aim. Ingen telefon man kör bil/cyklar med.

Permalänk
Medlem

Sågar inte nokia, sågar mer sony ericsson faktiskt, nokia har gjort många framsteg med symbian, där det finns massor med program och liknanade, en mer öppen platform d.v.s. Dock har varken SE eller Nokia tagit särskilt stora kliv med hårdvaran än så länge.
Att erbjuda en eller två mobilen med lite skarpare processorer kommer inte ge stora spår i konsumenternas medvetanden om hur mycket potensial det faktiskt finns i att ha en mobil som klarar av mer än att skriva SMS och lyssna på musik.

Mycket riktigt, dock så ser jag inte riktigt varför man måste skicka sms medans man är på cykeln eller liknande ;).

Visa signatur

Gigabyte P35 DS3 -- Intel Core2Quad 8300 @ 3GHz-- XFX 5830 1GB -- Corsair Dominator 4096MB 1066mhz -- Fractal Design Define R2 -- 60GB OCZ SSD - 320GB Samsung -- Fractal Design 550W