Serverprocessorer; mest 'bang for the buck'?

Permalänk
Medlem

Serverprocessorer; mest 'bang for the buck'?

Står i färd att köpa några servrar till en liten renderingsfarm, och försöker nu få något grepp om vilken processor man bör satsa på. Lutar åt burkar med dubbla quadcore.

Vilken processor ger mest bang for the buck (=flyttalsprestanda) för tillfället? Elförbrukningen är givetvis också viktig, så det blir nog inga med TDP > 100 om det inte är väldigt motiverat.
Funderar på Opteron 2376?

Alla motiverade tips är välkomna!

Permalänk
Medlem

Satsa på Intels Nehalem, kolla in Mac Pro som är först ut med denna processor, och som säkerligen kommer ligga i nederkant i pris när andra leverantörer som Dell och HP börjar sälja dessa. Cern och endel andra kör på Mac Pro för beräkningar just för att det är Xeon-maskinerna som har gett mest bang for the buck.

Permalänk
Medlem

Jag är ute efter 1U-servrar, så därför går Mac Pro bort. Dessutom får man en burk med dubbla quad 2376 och 16gb ram billigare än en mac pro med en cpu och 3 gb ram.

I övrigt verkar processorn intressant.

Permalänk
Medlem

1u-servrar, antingen Supermicro eller Dell Poweredge 1950 lägger jag min röst på då. Om vi ska hålla oss till x86.

Permalänk
Avstängd

http://spec.ir.miami.edu/cpu2006/results/cpu2006.html

Kan kanske vara intressant om du ska jämföra processorer. Vet inte om det går att direkt översätta resultaten till hur processorerna skulle prestera i just det programmet du ska använda. Kan kanske vara intressant ändå.

Kanske ska du börja på huvudsidan annars. http://spec.ir.miami.edu/gwpg/gpc.static/viewperf71info.html

Permalänk
Medlem

Stort tack, dundermuppen!