Körde windows update och nu är operativsystemet åt helvete?

Permalänk

Körde windows update och nu är operativsystemet åt helvete?

Jag kör nästan aldrig windows update, men nu när jag gjorde det så började problemen direkt.

Det var flera uppdateringar som skulle installeras, det mesta var säkerhetsrelaterat, men cirka 50 "saker", om det gör någon skillnad.

Efter allt detta installerats så startades windows om, och då fick jag se "Uppdateringar konfigureras steg 1 av 3, omstart, uppdateringar konfigureras steg 2 av 3", men när steg 3 av 3 skulle/ska konfigureras så går det inte. Den står på 0% i ca en minut för att sedan startas om, och fortsätta så hela tiden. Vad ska jag göra?

Värt att nämna är att jag körde

bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

samma kväll, men jag testade att starta om datorn efter jag körde koden och då fungerade allt felfritt.

Så här ser det ut; http://data.fuskbugg.se/skalman01/-DSC01615.JPG

Jag har XP på min andra hårddisk som tur är så datorn är inte helt obrukbar. Jag har sparat värdefulla saker som bilder som backup i XP-hårddisken, så det gör inte alltför ont om jag måste installera om operativsystemet.
Snabb fråga: kan man köra counter strike 1.6 och Spotify på Linux?

Permalänk
Medlem

Fortsätter den verkligen göra så i all oändlighet?

Jag hade nämligen samma problem då jag skulle installera en uppdatering via Windows Update på mitt vista (Powershell tror jag att det var).
Efter att den hade misslyckats med installationen och startat om några gånger så körde den en rollback och bootade in i Vista igen.

http://news.softpedia.com/news/Get-Vista-Out-of-the-Infinite-...

Artikeln handlar iofs om SP1, men det är väl sak samma. Läs igenom kommentarerna där också och se om du hittar nåt användbart.

CS och Spotify ska fungera bra på Linux via Wine, så vitt jag vet.
Har inte använt *nix på några år, så det är väl bättre om någon annan svarar på det.

Permalänk

Jag har låtit datorn startas om uppemot 20 gånger så tror inte det gör någon skillnad. Och att jag varje gång måste välja att Vista ska starta gång utan signerade drivrutiner gör det inte bättre.

Jag har googlat och googlat, hittat en del lösningar men fastnat. T.ex. så har jag repair-skiva som jag kör i, jag kan välja system restore via skivan, CMD och lite annat. Men jag har (tydligen) ingen restore-point så det går inte.
Ett annat alternativ är att gå in i Command prompt och radera/byta namn på c:\windows\winxs\pending.xml, men jag har ingen aning om hur jag går till väga för det.

Ska googla vidare för att ta reda på hur man fixar det.
http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/31682358/step-3-of...

Okej, Spotify fungerar på Linux har jag läst, men Steam står det inget om, vill verkligen vara säker då jag är väldigt sugen på att dumpa Microsoft.
Tack för svaret:)

edit: Microsoft skriver mer avancerat på sin hemsida, ska försöka mig på alternativ tre nu, skriver förhoppningsvis nästa post genom Vista.
http://support.microsoft.com/kb/949358/en-us

edit2: Avinstallerade Vista, och ersatte skiten med Linux, älskade Linux<3 Så otroligt mycket bättre än sist jag installerade det, mycket enklare att använda.
Kan meddela att både CS och Spotify fungerar finfint.