Bygga temporärt i gammalt skräpchassi - missat nåt?

Permalänk
Medlem

Bygga temporärt i gammalt skräpchassi - missat nåt?

Tjosan

Funderar på att köpa lite delar jag har råd med nu och bygga en spelrigg temporärt i ett gammalt no-name chassi jag får låna av en bekant. Så kan jag fixa ordentligare chassi och fläktar senare när mer stålar har trillat in. Tänkte höra med folket om jag det är nåt med projektet jag missat eller inte tänkt på.

Chassit är nåt okänt som min bekant fick till sin dator i från en spelbutik. Han har det i sitt förråd så jag har inte kollat ännu hur det ser ut men det är ATX i alla fall. Vet inte om det har fläktar eller de fläktar jag har liggande (några tolvor och nån fjorton) platsar så jag får nog utgå från att jag får köra utan chassifläktar tills vidare, eller det går väl att få nån skaplig kylning med de jag har nu om jag har tur.

Hårddisk har jag sedan tidigare, en större SATA på 1tb och sen en liten gammal IDE på 120gb som får agera systemdisk tills vidare, inte så snabb men funkar väl i en månad. Den stora disken är bara i en partition och innehåller data jag inte vill slänga eller kan flytta nån annanstans.

Sen tänkte jag köpa följande från inet:
Gigabyte GA-MA790X-UD3P,
AMD Phenom2 X3 720 2.8Ghz,
AM3, PowerColor Radeon HD4870 1GB,
4GB (2x2GB) DDR2 PC6400 Corsair XMS2
samt 400W Corsair CMPSU-400CXEU.

Det jag funderar på är om processorn och grafikkortet klarar sig med sina egna fläktar tills vidare? Hade varit kul att kunna klocka de så långt det går men det funkar ju inte utan chassifläktar, men en bit så länge alla fall.

Sen tänkte jag också på nätaggregatet, min plan var att köra detta tills vidare och sen skaffa ett större eller ett likadant till om jag skaffar fler diskar eller ett till 48701gb. Är det nåt uppebart problem förutom platsen med att köra två mindre nätaggregat istället för ett stort? Och är nätaggregatet tillräckligt för att driva det jag tänkte ha i denna burk?

Sen undrar jag om jag missat nån viktig komponent i planeringen? Tror det finns en dvd-brännare i chassit redan.

som alltid tacksam för bra svar, mvh Petter

Visa signatur

e8400 @ 3,6 ghz Freezer 7 pro. Gigabyte GA-EP35-DS3. XFX 5770 Corsair XMS2 8500 2*2024 mb. Corsair 650w. Antec three hundred.