Permalänk
Medlem

Nätverkslösenord på min server

Hej, jag har ett litet problem med min "nya" server som är en gammal burk med
1gig ram
230 gb intärn och 1000 gb extärn hårdisk

På server är det windows server 2008 installerat.

Det används för:

1. att lagra diverse filer som används av alla datorer i huset

2. att köra uTorrent som står och tickar ständigt och så kör alla andra datorer i huset uRemote och så sköter servern all nedladdning.

3. som venrtilo server till några kompissar

4. skrivarserver

Nu är det så att så fort en dator på nätverket ska titta på ett kort eller lyssna å en låt eller vad som helst som ligger utdelat på servern så måste man ange lösenord.

I nuläget har jag löst de så att XP-datorerna har en .bat fil i autostart som skriver in lösen så man slipper göra det varje gång man rebootar, vista-datorerna kommer ihåg det automatiskt. Så i nuläget är det inga problem.

MEN, nu snarast så ska vi köpa en media-streamer att ha vid TV-en så vi kan spela upp filmer mm som ligger på servern på ett smidigt sätt. Jag är nu orolig för att media streamern bara kommer åt filer som ligger oskyddade på nätverket.

Finns det något sätt att säga åt min windows server att FULLSTÄNDIGT skita i säkerheten och låta ALLA på nätverket komma åt PRECIS allt så man slipper krongel. Vi har inga hemligheter och det trådlösa nätverket är skyddat så känns inte som det finns några risker med att ha lite filer oskyddade på nätverket. Anledningen till att jag kör windows server på burken är att jag vill kunna komma åt med remote desktop samt att jag har hört att server OS kan vara igång mycket längre utan att säcka ihop, säkerheten skiter jag i

Om det är omöjligt att få windows server 2008 att göra detta finns det något annat sätt att ge en media steamer som bara har en vanligt fjärkontroll tillgång till serverns skyddade filer?

Permalänk
Medlem

Jag tror Server 2008 är så säkert så det inte går att inte skriva in lösenordet.

Kör du AD på servern förresten? Om kontot du loggat in på, på klient-datorn har rättigheter att visa filer i mappen /mapp så borde du inte behöva skriva in lösenordet igen.

Frågan är dock om mediastreamern kan vara medlem i skogen på ngt sätt.

Om du inte kör AD så finns det väl ingen anledning att köra Server-versionen egentligen, förutom att det är lite mer stabilt.

För att svara på frågan: Jag vet inte. Vad har mediastreamern stöd för, för protokoll? FTP borde ju gå att fixa om det finns.

Permalänk
Medlem

Ok bra att veta, men du menar att jag lika gärna kan köra xp? Hur ofta måste jag reboota för att den ska hålla sig snabb och kan man fixa remote dektop till xp home på något lätt sätt? Tack för snabbt svar och om det inte går att ta bort all säkerhet från Windows server så undrar man jö varför

Permalänk
Medlem

Detta ska inte vara något som skiljer för win2k8. Hur har du ställt in gästaccessen för servern och hur gör du utdelningen av mappar? Delar du ut "helt fritt" eller kör du med säkerhetsprinciter (under security-fliken).

Mitt alternativ skulle annars vara att göra ett nytt konto på servern som du ger behörighet till mapparna. När man sedan ansluter från de övriga kontona så kör man via \\servernamn\resurs och anger sedan kontot som du skapat på servern (med datornamnet för servern som domän).

Detta eller alternativt att du lägger till de som nätverksenheter under utforskaren, men att du anger att det ett annat användarnamn ska användas för åtkomsten (och då skriver du in användarnamnet för kontot du skapat på server). Detta ska fungera utan problems.

Vill du jag ska vara mer utförlig med hur du gör allt detta så får du hojta till

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk
Medlem

Hejpoison mapparna är utelade genom att jag bara högerklickat på den och trycket egenskaper och sedan dela ut eller något sånt. Sitter på min iPhone på bussen så kan inte se exakt hur jag gjorde.
Win2k8 är långt ifrån min hemma plan som du kanske märker men jag förstår ungefär vad du menar med de två olika alternativen men jag gör så att jag väntar tills jag har media streamern och om det inte funkar då så testar jag dina tipps. Kör jag fast då så frågar jag igen, ingen ide att du skriver en utförlg förklaring till mig innan jag är helt säker på att den behövs. Tack igen för snabbt och bra råd och hoppas att jag inte ska behöva fråga en gång till.