Permalänk
Medlem

sd minnen

hej.jag är noob på detta och behöver lite hjälp.har googlat på denna fråga utan resultat.
har köpt en canon ixus 100is med hd inspelning och tänkte köpa minneskort till den.iomed att jag filmar en del undrar jag om detta minne ger bättre kvalite på hdinspelningen bara för att den är gjord för just hd

http://www.webhallen.com/prod.php?id=89322

eller kan jag välja nedstående och få i stort sätt samma resultat?vad skiljer sig ifrån korten förutom speeden?

http://www.webhallen.com/prod.php?id=85892

tack på förhand/simon

Permalänk
Medlem

Nej det blir inte bättre kvalité men hastigheten är en viktig faktor när det är HD inspelning så att den hinner skriva till minnet får inte vara för slött.

Permalänk
Medlem

ok.för jag har ett helt vanligt sd minne som jag använder nu som jag tycker funkar fint.men d e d,jag har inget att jämföra med.på vilket sätt skulle hd kortet vara bättre,inga hackningar etc?

Permalänk
Medlem

Filma i en halv minut, kolla hur stor filen blev och dela det på 30 så får du vilken "MB/s" du behöver på kortet. Troligtvis inget speciellt fancy kort, men det är ju bara att du gör matten och kollar själv så är du säker.

Bättre kvalité blir det inte. Är kortet för långsamt så stannar filmen helt eller stängs av.

*edit*

Jag testade själv med min D90 och det där ultra-II kortet. 30 sek blev 32mb på högsta kvalite (1280*720@24fps). Alltså behöver du ett kort på typ 1mb/sek write. Det är ungefär hälften så snabbt som ett "class 2" som i sin tur är hälften så snabbt som det där kingstonsminnet du kollade på.