Permalänk

Macbook PRO

Tjenare!

Ska nog skaffa en ny bärbar dator nu och undrar bara om ni tycker det värt att skaffa en macbook pro?

Tänkte isf skaffa en macbook pro:

15 tum: 2.53GHz
Intel Core 2 Duo
4 GB Minne
Hårddisk på 250 GB1
SD card slot
Built-in 7-hour battery2
Grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9400M

Vad är fördelarna? Är det svårt att ställa om sig från PC till mac? Alla säger att mac inte krånglar och att allt är guld, finns det några problem med dem?

Ska bara slösurfa på den tanka hem filmer, skriva skolarbeten och inte använda för anvancerade program. Spelare lite Dota och WoW ibland men inte så ofta.

tack på förhand!

Jesper

Permalänk

Bara att läsa forums.macrumors.com eller på Apples diskussionsforum så ser man snart att Mac också kan krångla ibland. Allt är inte guld och gröna skogar, men då jag köpt tre olika Macar genom åren så är jag inte längre såvärst objektiv.

Till dina behov räcker den maskinen bra tycker jag. 9400M är väl inte det snabbaste chipet på planeten men till World of Warcraft räcker den säkert sålänge du inte försöker köra allt på 'Ultra' settings. Känner en som kör WoW på en MBP från 2006 med Core 2 Duo-propp, han klagar inte - men det börjar klia lite i uppgraderingsfingret tror jag.

Visa signatur

"Dagarna och kvällarna då lever jag, röppni fälls, örr ur i knön, och gniblisåå, på kvällen..."

Permalänk

En sak att tänka på är att program som du behöver i skolan kanske inte finns till mac så du måste köra vmware eller dual boot.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KikkomaN^SWE
En sak att tänka på är att program som du behöver i skolan kanske inte finns till mac så du måste köra vmware eller dual boot.

vilka program tänkte du att han skulle köra som inte fins till mac? jag använder min mac i skolan och jag har aldrig haft problem med program som inte går att köra som våran datalärare vill att vi ska installera :)?

Visa signatur

| NZXT H1 | Ryzen 5600X | ASUS RTX 3070 TUF GAMING OC | Kingston 32GB @ 3600MHz CL18 | A2000 1TB NVME |

Permalänk

Ok tack för info. Tänker nog köpa en macbook pro och kliva in mac världen:)

Finns det program som borde tanka hem till mac som kan göra den bättre på något vänster eller som bara nödvändiga?
Läste på något forum att man kanske skulle vänta med att köpa en mac tills 2010 för då skulle det tydligen kom något ny uppdatering/program vara/modell? vet riktigt vad dom menade

mvh jesper

Permalänk
Medlem

Hej lirar själv wow på en Macbook pro med nedanstående config, har provat att slå på 9400 chipet och lirat lite wow på, rekommenderar dig att köpa versionen med 9600gt kortet då wow inte va trevligt med 9400, kändes som att spela på en stenåldersburk, men med 9600gt så flyter det riktigt trevligt, knepigt har suttit på en i7 (Socket 1366) burk innan med W7, knepigt att jag får känslan av att allt flyter snabbare och stabilare med macen även om hårdvaran är sämre?

Visa signatur

Desktop | CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D | GPU: nVidia Geforce RTX 4080 Super 16gb | RAM 64gb ddr5 6000mhz | SSD Kingston KC3000 2tb
Apple MacBook Air | CPU/GPU: M1 | RAM: 8gb | SSD: 256gb

Permalänk
Medlem

Det där med "att du kanske behöver program som inte finns" är inget att oroa sig för. In med vmware och XP så är det kirrat OM du till äventyrs behöver windows för nånting. I 99.9 procent av fallen finns det antingen macversion av eller mac-motsvarighet till programmet du behöver.

Angående program så beror det ju på vad du behöver, vad du använder din dator till helt enkelt. Du får börja upptäcka från början och kanske ställa frågor här på swec vartefter, svårare än så är det inte.

Nåt som alla behöver ha är dock codecs till quicktime. Perian innehåller nästan allt, utom windows media. Det får du med "windows media components for quicktime" som det heter. Båda är gratis och hittas på en sekund via google.