I slutet av 2023 stängde Microsoft Beta-kanalen i Insider-programmet för Windows 10 och meddelade att det var slut med funktionsuppdateringar för det åldrande operativsystemet. Microsoft skulle satsa all energi på Windows 11 var det tänkt.

Men Windows 10:s marknadsandel har envist bitit sig fast kring två tredjedelar. I ett blogginlägg skriver Microsoft att det behöver någonstans att göra aktiv utveckling av ”nya funktioner och fler förbättringar” av Windows 10, och bjuder därför återigen in Insider-medlemmar till betaprogrammet.

Microsoft har inte avslöjat vilka nya funktioner företaget planerar att utöka Windows 10 med. Samtidigt är det bara ett drygt år kvar tills det är tänkt att all utveckling av systemet – utöver säkerhetsuppdateringar för kunder som betalar extra – ska upphöra. Företaget skriver att det är ett sätt att se till att alla användare får maximal nytta av sina nuvarande Windows-datorer.

Användare som kör Windows 10 kan aktivera Insider-byggen som vanligt i Inställningar -> Uppdatering och säkerhet -> Windows Insider Program.