I maj presenterade Apple nya modeller av Ipad, där Ipad Air hamnade lite i skymundan för den kraftfulla Ipad Pro, vars reklamfilm senare blev kritiserad för att vara cynisk. Den bespottade reklamen visar sig dock inte vara den enda kontroversen som följde presentationen.

Nyligen har det nämligen kommit i dagen att Apple uppgett fel information om hur många gpu-kärnor M2-chippet som sitter i den senaste modellen av Ipad Air har, och att den dessutom har överdrivits. Både i pressmeddelandet som släpptes den 7 maj och på hemsidan där kunder kan köpa surfplattan fanns informationen listad. Det är således rimligt att tänka sig att flera kunder köpt Ipad Air i tron om att gpu:n har tio kärnor, fastän den i själva verket har nio.

Apple har nu korrigerat informationen både i pressmeddelandet och på hemsidan. En talesperson för Apple som uttalat sig till 9to5mac bekräftar att Apple gjort ett misstag och rättat till uppgifterna, men påpekar också att alla tidigare kommunicerade prestandauppgifter för Ipad Air M2 är korrekta och baseras på en gpu med nio kärnor.