Permalänk
Medlem

P6T Deluxe V2 ljud problem

Hejsan!

Jag satte ihop min nya dator för några dagar sedan och har nu märkt att när jag kör headset och mic i det integrerade ljudkortet så knastrar det.
I lurarna så sprakar det lite alltid och lite mer när man t.ex. scrollar. Micken är det värre med, när man pratar så blir det en hel del bakgrundsljud som stör och när man stänger av micken så låter det för j*vligt i ventrilo för de andra.

Lurarna jag har är ett par Plantronics ~800kr som har fungerar lysande i den förra datorn med mitt Creative xFi xterme gamer.

Någon som har en ide om vad det kan vara för fel?

mvh Wessan

Permalänk
Hedersmedlem

Integrerade ljudkort är dåligt skärmade så de tar in en massa störningar från moderkortet, det kommer man inte ifrån. Vissa är värre än andra och det kan variera beroende på andra komponenter i datorn.
Enda du kan göra för att bli av med det är att lyfta över ljudkortet från gamla datorn eller köpa nytt.

Visa signatur

Nämen hej!

Permalänk
Medlem

Tack för svaret.

Jo det förstår jag, men ljudkortet har fått bra kritik i recensioner och såhär dåligt ska det inte kunna vara enligt mig.

Man kunde välja att ha HD-audio eller AC'97 (tror jag det hette), där kopplade jag in HDn. Kan det bli bättre med det andra?

Permalänk
Medlem

Har själv samma moderkort men känner tyvärr inte igen problemet.

Men om du inte redan gjort det gå in på asus hemsida och ladda ner senaste drivrutinerna för ljudkortet och se om det löser problemet.

Annars tycker jag att du stoppar i ditt förra ljudkort för det är garanterat bättre än det som sitter på moderkortet!!!