Permalänk
Medlem

Ingen boot

Hej!

Jag har precis fått hem prylarna till mitt nya rigg och har byggt hela dagen.

Men, nu med alla delar på plats så bootar datorn inte. Några LED lampor lyser men ingenting händer när jag försöker starta. Fläktarna i chassi, cpukylare och psu rör sig inte.

Här är hårdvaran.

Corsair AX 850 PSU
Corsair Vengence minnen
Corsair H70 kylning
Intel Sandy Bridge i7 2600k
Asus Maximus IV Extreme
2x Asus Radeon 6970

Allt är monterat i ett silverstone FT02 chassi.

Har provat att enbart ha 8pin + 24pin tillsammans med enbart cpu och minnen, men inget händer. Inga fläktar rör sig eller något. Moderkortet har en leddisplay som ska ge debug info men de lyser inte. dock lyser en biosindikator och lite andra lampor.

Någon som kan hjälpa mig på traven?

Vet inte vars jag ska börja, känns som att det antingen är PSUn eller moderkortet som inte funkar, alternativt att chassit kanske gör att det blir något jordfel?

Tacksam för svar

Permalänk
Medlem

Hoppas att du även tog bort tangentbord, mus och annan kringutrustning eftersom de också kan blockera starten så att datorn verka helt död och andra typer av startfel och frysningar.

Numera måste minnen sitta på vissa platser för att datorn ska starta. Tex plats nr 1

Sitter distanserna på rätt platser mellan moderkortet och chassit?

Ta bort alla kablarna så går från chassit till moderkortet. Sätt tillbaka bara kabeln som går från start/power knappen. Du kan även istället använda en stjärnskruvmejsel som du rör (kortsluter) pinnarna för att testa om knappen är trasig eller sitter på fel ställe.

Sen kan du alltid riva ut allt och bygga de 4 viktigaste delarna (låter som du vet vilka 4 de är) utanför chassit tills du hittat felet. Länk med bilder på hur det kan se ut. De har dock kopplat för många saker. Beskriver också hur man startar med skruvmejsel.
http://www.techsupportforum.com/hardware-support/motherboards...

Permalänk
Medlem

Hej!

Tack för svaret.

Har testat kortslutat power, men ingenting. Finns även en snabbknapp på just maximus extreme korten som man kan starta datorn med, vilket inte heller funkar.

Testat resetta bios också. Skulle haft lite fler komponenter så att man kan köra uteslutningsmetoden... men det verkar inte vara psun då lamporna lyser...

kanske är cpun eller minnerna som inte sitter i som de ska, eller moderkortet. Ska höra med min leverantör om jag kan skicka in hela datorn med allt monterat så att de kan göra en bättre felsökning.