Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Luftflöde Fractal Design R3

Permalänk
Medlem

Luftflöde Fractal Design R3

Hej,

Har en fråga om 3 stycken öppningar på mitt Fractal Design R3. 2 på toppen och en på sidan. De ser ut som på bilden nedan:

Dessa är dock täckta med en plåt undertill, så ingen luft kan komma in/ut. Borde inte de vara öppna så luftflödet förbättras?

Vore väldigt tacksam över svar!

Permalänk
Medlem

Idén är att de ska fungera som ljudisolering om ingen fläkt installerats.

Visa signatur

Ryzen 1700 | ASRock X370 Gaming K4 | 16 GB G.Skill Flare X | Corsair AX 750W | Noctua NH-D15 | Samsung EVO 960 | Fractal Design Define C

Permalänk

Skydd mot läckande ljud och damm som annars skulle komma in.

Permalänk

Om du bara tar bort bitarna så kommer du nog inte få några större tempskillnader, sätter du däremot in fläktar så blir det bättre

Visa signatur

Asbra.

Permalänk
Medlem

Ok, tackar för alla svaren! Var bara lite förvirrad.

Permalänk
Medlem

Ta inte bort "locken" om du inte har en noga uttänkt plan med det och/ eller sätter fläktar där i stället för det totalt förtar allt vad luftströmning heter kring HDD burarna och största delen av moderkortet, om du inte har en fläkt installerad där.

Min rekommentation till dig är att placera fläktarna på följande sätt i detta chassie, om du dessutom vill undvika att få in så mycket dam i datorn

Ta bort 120mm fläkten som sitter monterad fram vid HDD buren och sätt den i toppen längst bak, så att den evakuerar luft på samma sätt som fläkten som redan sitter monterad bak.
Sätt sedan en fläkt (om det inte redan sitter en fläkt där... minns ej...) i botten som drar in luft och ser till att du får en bra sprining på luften och mycket frisk luft i direkt strömning till GPU/grafikkort och CPU/Processor.

Då får du en bra balans i chassiet, fläkten i botten har som största fungtion att se till att minska det statiska undertryck som blir om man bara har evakueringsfläktar, speciellt när man har damfilter !
Detta hjälper till att underlätta jobbet för dom två evakueringsfläkarna som kommer att låta mindre och samtidigt kunna flytta ytterligare lite mera luft.
Detta i kombination med att fläkten i botten kan köras på ganska högt varvtal utan att höras gör att du har möjlighet att få riktigt effektiv och bra kylnign till låg ljudnivå.

mvh//David

Visa signatur

Dator.
Ghost S1 mk3, large topphatt med costom toppgaller med ca 80% hål area & moddade fläktar 2x140mm noctua för evakuering, Noctua L12s, Ryzen 5600x med -30PBO v offset och Asus performance boost + fclk @ 1900Mhz, Corsair plx 32gb @ 3800Mhz cl18, NVME m2 Kingston A2000 1Tb, Sata Qvo 4Tb, EVGA rtx3070 xc Ultra @ 2100/8000Mhz