Vad är bäst för pålitlighet?

Permalänk
Medlem

Vad är bäst för pålitlighet?

Tjo!
Forskar och skriver en del och behöver mer skärmyta, det har blivit aktuellt med något 2560x1440/1600ish. Min bärbara, en thinkpad SL410, kan inte driva en sån feting varför jag tänkt ge mig i kast med en ny dator. Jag är ute efter en konsumentlösning - dvs packa upp ur lådan och köra i tusen år. Hemmabyggda linuxriggar med speglade diskar och sånt orkar jag inte med.

Det jag värderar mest är att datorn funkar som den ska, både i mjukvara och hårdvara. Det jag spontant har funderat på är en iMac (är osx bra för mina ändamål?), nåt från Dells företagslinje eller Lenovos thinkstation. Vad tror ni? Prestanda är inte jätteintressant, sitter nu på en C2D 2.1 och har inga jätteproblem med det. Nån gång i framtiden kanske den stationära kommer att köras som privat server.
Fördelen med en iMac är att den tar så lite plats, är fett snygg och troligtvis har ett bättre andrahandsvärde än massa PC-dito. Samtidigt är jag som sagt osäker på om Os X är vad jag letar efter. Det här är en specifik OsX fråga, men den hör ändå hemma i det här sammanhanget så jag ställer den här; hur stabilt är bootcamp eller motsvarande lösningar för Windows i OsX-miljö?

Vad skulle ni köpt?

Permalänk

Nu är jag ingen expert på stationära macar men mina bekanta som arbetar med server och molntjänster har inte haft mycket mer än förbannelse rörande apple produkter pga att de inte kan köra massa protokoll osv.

Det jag vill säga med detta är att om du överväger server framöver skulle jag kanske se över ett normalt bygge. Så får du mer friheter rörande operativ om du vill byta samt slipper kompabilitetsproblem.

Permalänk
Medlem

Jag förstår, det är bra att du säger det. Mina serverbehov är inte speciellt avancerade, det skulle röra sig om någon blogg eller så liksom.