Permalänk
Medlem

Nätverk lägger av

Jag har börjat få problem med nätverket här hemma sen jag bytte ut ungefär allt utom hårddiskarna i servern. Alldeles fräsch installation av Windows och allt annat.

Problemet är bara att nu mera så dör nätverket lite då och då... där är full kontakt och så men inga paket alls går att få fram. Detta är helt oregelbundet också, det händer inte när man gör något särskilt eller så. Jag har testat med korsad kabel mellan datorerna samt via en switch, det blir ändå samma sak.

Det lutar starkt åt att det är ett nätverkskort i servern som spökar för en omstart av huvuddatorn löser inte problemet. Men vad kan det bero på då? Ibland kan man temporärt få igång det igen genom att byta hastigheten till auto-select på båda korten... men då går det långsamt och det funkar inte så länge.

Vad enda in i attsingen är fel?

Permalänk
Medlem

Jag har egentligen ingen aning.
Men skulle det inte kunna vara någon IRQ-konflikt? eller glapp i en kabel?

Visa signatur

nisse

Permalänk
Medlem

Nja, jag har flyttat runt korten en del samt använt flera olika kablar så det kan egentligen inte vara det heller.

Permalänk

Jag har haft samma problem, har kunnat köra i ca 10 timmar sen kan man inte skicka / ta emot mer. Har inte kunnat lösa det.

Visa signatur

Amd 2600+@2250 Mhz l 2st Ibm 60 Gxp 60 Gb @ Raid 0 + 2st 120 Gxp 80 Gb + 2st 200Gb Maxtor +Raptor l GeForce 4 4200 l 1 Gb DDR l Win XP Pro l ADSL

Permalänk
Medlem

Glapp i nätverkskortet? om du har fler kan du testa byta.