kan datorn starta trots trasigt moderkort?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007

kan datorn starta trots trasigt moderkort?

jag har en dator med detta moderkort Asus M2N-MX, nForce410+GeForce 6100, Igår skulle jag sätta dit ett nytt ljudkort och efter det så funkar inte grafiken helt plötsligt. Jag kör med det inbyggda grafikkortet.

Ljudkortet som jag skulle sätta dit var ett PCI kort.

Har gjort följande felsökning:
* Testat ett extern grafikkort
*Tagit ut batteriet på moderkortet
* Flyttat den lilla blå pluppen ( vet inte vad det heter) som sitter på moderkortet som ska återställa det. (fick tipset när jag googlade)
* Testat att starta datorn utan HD, DVD, osv.
* Kollat så att alla kontakter sitter i

Resultatet när jag startar dator är:
* På moderkortet lyser en liten grön lampa där det står SB PWR, ( kan vara en annan bokstav än B syns lite otydligt)
* datorn startar,
* Fläktarna går
* Lägger jag i en skiva så börjar skivan snurra
* Får ingen bild trots att jag satt dit ett extern grafikkort

Alla tips mottages tacksamt. // Richard
*
Kan det vara så att moderkortet har gått trots att datorn går igång och fläktarna går

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ockelbo
Registrerad
Sep 2008

ja

Skickades från m.sweclockers.com

edit: har du testat att ta ur ljudkortet igen?

schack rules, i don't...:-(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2001

Om du flyttat den lilla blå pluppen (för att reset:a bios) så ska du sätta tillbaka den på sin ursprungsplats, annars fortsätter du bara att köra reset..
Har du valt agp/pci-e grafikkort i bios?

Kaffe, bullar och choklad!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av taimanov:

ja

Skickades från m.sweclockers.com

edit: har du testat att ta ur ljudkortet igen?

japp har tagit ur ljudkortet igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av twoface76:

Om du flyttat den lilla blå pluppen (för att reset:a bios) så ska du sätta tillbaka den på sin ursprungsplats, annars fortsätter du bara att köra reset..
Har du valt agp/pci-e grafikkort i bios?

Den lilla blåa pluppen har jag flyttat tillbaka igen på stift 1 och 2. valt AGP/PCI-E i bios har jag inte gjort. Jag kommer inte till bios när jag startar datorn. Skärmen är helt svart.