Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk

XBOX 360 Tysta, kyla!!! Hjälp!!

Hej. Det är så att jag köpte en begagnad xbox 360 det är en jasper och tycker den lever om väldigt mycket. har nu satt en stor 140 mm datorfläkt på den så den blåser in luft rakt ner på cpu kylaren. Dock så verkar det som låter mest vara fläkten på processor sidan, alltså origialfläkten. Så nu undrar jag kan jag koppla ur denna lilla högljudda fläkt och bara använda fläkten för gpun å använda stora fläkten till cpun? Hur märker jag om den går för varm? Kan det bli RROD direkt om den överhettas?

Tackar Snälla hjälp!

Edit. Glömde skriva. Kör stora 140 mm fläkten på 12 volt så den blåser riktigt bra och cpu kylaren känns inte speccielt varm alls när man spelar.

Permalänk
Avstängd

säker på att det är inte läsaren som låter? även nätdelen har fläkt så du vet

Permalänk
Medlem

Om du inte spelar spel från hårddisken är det antagligen dvd läsaren som väsnas speciellt om du har någon av de äldre (innan slim) men även på slim väsnas den. Vet inte hur det är på den nya E dock. Eller är du helt säker på att det är fläkten? Testat att stoppa den med fingret?

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk

Hej!! Tack för svar nej de e inte cdn spelar gta 5 på hddn å testade sticka fingret i fläkten på högra sidan å då vart den skittyst. Dock direkt jag släppte den så låt de cp mycket igen. Men tror ni det går att koppla bort den dåliga fläkten nu när jag har den stora som blåser rakt ner på kylaren hela tiden?

Alltså eftersom jag inte kan se några temps så hur vet jag om den överhettas eller inte? och vad kan då hända? går dom alltid sönder då?

Permalänk
Medlem

Det är inte bara CPU och GPU som behöver kylning, du vill ha ett luftflöde rätt igenom boxen, vilket du inte får på det sätt du beskriver. Dessutom tror jag du får sämre luftflöde över tidigarenämnda komponenter med en extern fläkt monterad på det sättet än vad du får med originalfläktarna.

Förvisso är väl det där med vad som är störande ljudnivå 101% subjektivt, men jag tycker då rakt inte jasperboxarna väsnas så farligt mycket. Det kan inte vara så att fläktarna i din box börjar bli gamla och torra i lagrena? Jag hade i alla fall börjat i den ändan, och smort upp lagrena i den mån det går. Skulle inte det hjälpa, så kan du ju försöka få tag på utbytesfläktar. Har sett sådana på Ebay och liknande ställen.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk

Inte den snyggaste lösningen men fungerar. Xboxen blev tystare. Man hör den fortfarande men inte alls lika mycket. Kopplade på en 80mm direkt via original kylaren. Behövde inte löda. Sitter även en fläktkontroller på själva fläkten så jag kunde anpassa nivån. Och denna lösningen stör inte luftflödet utan förbättrade det.

Sen kan man ju alltid köpa en Talismoon Whisperfan. Dock tyckte jag inte det var någon skillnad på ljudnivån fast det sägs att den skall vara tystare. Så inget jag kan rekommendera. Se till att inte ha xboxen instängd så den har bra luftflöde så bör det funka galant.

Visa signatur

(\__/)
(O.o )
(> < )

Permalänk

Cooolt!!!! Jag körde med liknande lösning ett tag men fick sen ideen att sätta in xboxen tillsammans med datorn Så har nu xboxen i datorn tillsammans med datorgrejerna. Har tagit bilder och tänkte göra en tråd om det. Men hur lägger man in bilder??

Permalänk
Skrivet av Alexbander:

Cooolt!!!! Jag körde med liknande lösning ett tag men fick sen ideen att sätta in xboxen tillsammans med datorn Så har nu xboxen i datorn tillsammans med datorgrejerna. Har tagit bilder och tänkte göra en tråd om det. Men hur lägger man in bilder??

Här laddar du upp bilderna http://forumbilder.se/

Sen postar du länken här. Alternativt skapar ett galleri.

Visa signatur

(\__/)
(O.o )
(> < )