Silent Power kyler fläktlösa datorer med kopparskum

Permalänk
Skrivet av ZAIZAI:

Du har helt rätt men du skall inte äta koppar-rör det är inte bra för tänderna. När koppar har utsatts för vatten så bildas ett oxidskikt som i det närmaste gör rören inerta. Lite koppar behöver man dock för övrigt, det är ett livsviktigt spårämne...

Ja fast den kopparn får du i dig i maten. Det förre postare snackade om var förmodligen anledningen till varför varmt vatten inte är ett livsmedel. Detta pga viss toxicitet eftersom det varma vattnet drar av koppar-joner ifrån oxidskiktet/koppar-röret. Någonting som kallt vatten inte gör i samma utsträckning.

Sen angående artikeln: Verkar mer vara en ekonomisk fråga i huvudsak. Kopparskum är billigt att tillverka och har hög yta:volym ratio varvid det är lämpligt för kylning. Kan säkert bli ett rent helvete att rengöra. För mer högpresterande system så tror jag att framtiden inte ligger i passiva system alls utan snarare tystare aktiva system, tex piezo-elektriska luft-pumpar som inte låter.

Permalänk
Skrivet av danedi:

Om det är ren koppar så är det mycket lätt att återvinna och varför skulle den bli dammfylld om det är ett slutet system?

Det är aldrig ett slutet system. Då skulle ju all värme vara kvar inne i datorburken.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Macatonia:

Det är aldrig ett slutet system. Då skulle ju all värme vara kvar inne i datorburken.

Vattenkylning är slutet, man kan ha ett värmeblock utanför som inte är lika dammkänsligt. Skärpning.
Om lådan är luftät betyder det inte att det inte finns värmeavledande element utanför.

Visa signatur

2x Xeon E5-2699 v4, 256gb Quad Channel RAM, 2x nVIDIA 980ti
----
AMD Ryzen 5950X, 128gb Dual Channel RAM, 2x AMD 6900XT
----
Massiv amiga och 3dfx-samling.