Permalänk
Medlem

Funderar på att överklocka.

Hej alla Sweclockare

Sitter på i7 2600 k med ett asus sabertooth p67 och har funderingar på att klocka. Har aldrig klockat förut så är noob när det kommer dit. Spel, applikationer och program flyter på bra annars men som man brukar säga "satan vill ha mer". Och eftersom jag sitter på en klockningsvänlig processor så vill jag testa detta.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Jo jag har läst där fram och tillbaka men får liksom inte modet till de. Men ska försöka ta till modet. Skulle behöva nån som pushar på mig, har ju luftflödet och kylning upp till 4,5 ghz innan jag måste byta kylning iallafall.

Permalänk
Medlem

Hur är asus AI-Tweaker att använda?

Permalänk
Skrivet av kn0rrhane:

Hur är asus AI-Tweaker att använda?

Sådana automatiska överklocknings program brukar i regel använda onödigt mycket volt/spänning till processorn vid överklock. Det är därför man ska klocka manuellt tex säg att AI tweaker klockar till 4.4 på säg 1.30v. Men om du klockar manuellt så kan den klara 4.4 på 1.25v.

Permalänk
Medlem

Jo jag kom åt där och skulle kolla, klockade upp till 4,4 drygt men då när jag skulle köra prime 95 så blåade datorn. Men har ställt tillbaka allt nu. Ska ta tag i det här när jag känner mig mer till mods

Permalänk
Medlem

Läs igenom guiden och ha den till hands när du ska testa. Börja smått att höja värden för att testa dig fram, då är det i stort sätt riskfritt Ta det lugnt bara, detta fixar du galant.

Permalänk
Medlem

Tackar Ska sätta mig med det så fort jag är utvilad

Permalänk

Det är svårt att liksom guida hur du ska klocka din cpu. För den funkar inte lika dant som andras cpuer. Så det måste man ta reda på själv hur ens cpu funkar.

Permalänk
Avstängd

Kom ihåg, det är inte farligt om datorn inte startar efter att du höjt klocken! Det är bara en del av klockandet I värsta fall får du trycka in reset CMOS (Bios) så får du börja från ruta ett Så länge du inte börjar köra spänningar på över 1,4 volt så ska inget kunna gå sönder!

Permalänk
Medlem

Jo jag har förstått att alla cpu:s är unika för sig själv där.

Okej, så det är volten som jag ska hålla låg där så ingenting ryker? Får leta vart CMOS Reset sitter så jag inte behöver ta bort skölden från MB.

Permalänk
Medlem

Hittar dock inte vart CMOS Reset sitter på MB

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Tack för hjälpen men hittade CMOS efter massa google men nu har jag ett annat problem, har läst igenom guiden och även haft över en vän som har försökt hjälpt mig men vi är som sagt gröna på detta och skulle behöva mer hjälp