Hur kompetent är svenska polisen egentligen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Perb:

Jo, det finns en "tunnare" modell just för dolt bärande, stämmer.

De P210 man stöter på på skjutbanan slutade tillverkas för rätt många år sedan men efterfrågan fanns där och för några år sedan började de tillverka en ny variant, P210 Legend som ser klart modernare ut, det kanske var en sån?

http://truthaboutguns-zippykid.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2012/08/P210-Detail-L.jpg

Nä, det måste varit en P220, inte 210, har nog blandat ihop siffrorna

Har skjutit lite med Sig Neuhausen P210 däremot.

Oförskämt bra tryck för att få räknas som tjänstevapen enligt mig
Men kostar därefter.. är inte någon A-vapen fantast men skulle nog hellre ta en cz shadow och 5000 plugg för de pengarna istället

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Skrivet av Karaff:

All heder åt ditt yrke, jag har stor respekt för er som måste möta de problem vi har i samhället.
Skulle personligen känna mig obekväm med att vara dagligt beväpnad.

Sen att Finland faktiskt haft skolskjutningar kanske kan kopplas till att de ligger nära USA när det gäller vapen per invånare ?
Jag har ingen exakt koll på deras lagar och regler men har fått för mig att det finns ganska mycket vapen hos civila där.

Jag reagerade nog lite kraftigt då jag i min omgivning har flera fobiska vapenhatare som tror att folk som utövar målskytte leker rambo i skogen och riskerar att skjuta folk eller sig själva åt alla håll. Något man kan bli ganska störd på när man vet vilka krav som ställs på säkerhet och innehavare. Senast en säkerhetsrisk inträffade i min närvaro var det faktiskt en polis som glömde bort sig, som väl var, är säkerhetstänket kollektivt vilket innebar att ingen direkt risk förelåg ändå.
Av de målskyttar jag känner är väl överväldigande delen rundlagda gubbar med nördtendenser som har gubbdagis och kafferep

Att lagliga vapen är ofarliga har jag aldrig heller ansett, däremot så står de för en försvinnande liten del av de med vapen utövat våld i samhället. Tyvärr går vissa polisdistrikt en konstig väg och jagar skötsamt folks vapeninnehav, när de illegala vapnen flödar.

Detta genom att ha totalt orimliga handläggningstider, avslag utan förklaringar, hot om att anmäla vapenägare för olaga vapeninnehav om de inte skrotar sina vapen, påhittade blanketter vid licensansökningar som saknar laglig grund och allmän ovilja att samarbeta med de som sysslar med skyttesport. Trotts otal JO anmälningar och att frågan till och med varit uppe i riksdagsnivå anser jag vara en form av häxjakt mot målskyttar. Att det är ett stort problem visas väl av att man i förbunden t o m har hjälp av advokater för medlemmarnas skull. När utövare av sporten väljer att sluta med sitt fritidsintresse för att det är så besvärligt fungerar det inte på rätt sätt. Att det förekommer har jag även hört från kollegor till dig. Detta är väl främst koncentrerat till Västra Götaland och någonstans i Norrbotten. Själv är jag glad att tillhöra ett område där detta fungerar väl.
Givetvis måste kontrollen vara hård och väl fungerande, precis som den måste följa bestämda regler och lagar.

En rimlig gräns för legala vapen är väl i stort den vi har nu: man måste motivera sitt innehav av behov, privatpersoner äger inte automatiska vapen och aktivitet måste styrkas för fortsatt innehav. Likaså krävs medlemskap i förening och en tids aktivitet innan man skaffar egna vapen, ytterligare tid för grova vapen etc. Detta är bra.

Det jag i så fall anser att man borde reglera noggrannare är väl innehavet av alla jaktvapen vi har i Sverige, här är det betydligt lättare att få licens och köpa vapen med livslång licens utan något direkt behov. Ett kraftigt jaktgevär med kikarsikte är ett mycket potent vapen i fel händer. Eller en hagelbössa på nära håll. .

Givetvis är det primära att få bort illegala vapen från gatorna. Situationerna i våra större städer är katastrofal. Som tur är så skjuter dessa smågangsters så illa att det oftast inte går så illa som det skulle kunna..

EDIT: P220 inte P210

PS. Stämmer det att P220 är "dammodellen" ?
En bekant har en sådan han köpt på någon auktion, från polisen, någon påstod att det var en "dammodell".
Har testat denna men inte P226.

Tack.
Jag tror de flesta som inom yrkeskåren tycker det kändes lite konstigt första gångerna man på offentlig plats var beväpnad, men det går snabbt att man ser det som ett nödvändigt "ont" man bara använder i ytterst nödläge och annars inte tänker på nämnbart. Det är en så försumbart liten del av yrket som involverar vapenanvändning, speciellt skjutvapen, skönt nog.

Ja, jag tror du kan vara något på spåret gällande att Finlands antal vapen per capita spelar roll, men det finns säkert fler variabler i den ekvationen med antar jag. Svårt att säga exakt vad.

Ingen fara. Det blir lätt lite kryddat över internet och min beskrivning ovan gällande sport/målskyttar kanske var lite väl provokativ får jag tillstå. Jag menade nog mest att det är en hobby man som utövare får räkna med att granskas hårt och det finns säkerligen ärenden där det tagits felaktiga beslut. I myndigheter jobbar människor, precis som överallt annat och människor gör fel emellanåt som bekant
Någon hetsjakt på det sättet du verkar uppleva känner jag inte igen, men precis som du skriver
så är det ju svårt att som individ ha järnkoll på förfarandet landet över. Tråkigt om sådant sker utan grund dock såklart.

Nördar med vapen kan vara allt annat än ofarliga med, se bara på Peter Mangs som nog med lätthet kunde beskrivas som rätt nördig. Skämt och sido, jag förstår vad du menar och håller till mångt och mycket med

I grund och botten tror jag vi nog är ganska överens om att dagens vapenlagar är ganska bra, det är väl tillämpandet kring det hela från myndigheters håll vi kanske har lite olika uppfattning om...och nej, jag jobbar inte med sådana frågor, så har vi det nämnt med

Gällande vapenmodeller så finns det säkert andra som kan ge bättre svar än mig, men varken P210 eller P220 har jag någon erfarenhet av. Jag har haft P225, P227 och nu P226. Anledningen till det valet för mig är att jag har stora händer och har svårt att få bra grepp på de mer kompakta modellerna. Just P225 och P229 är väl de som brukar benämnas som "dammodeller", enbart då pga att de är lite mindre. Vid civilt bärande är såklart dessa att föredra framför P226, just pga storleks-skillnaden då. Men det finns säkert flertalet här som kan detta bättre än mig, betraktar det mest som ett nödverktygman tyvärr inte kan välja bort

Skrivet av -=Mr_B=-:

Tveksamt. Världens vattentätaste land är väl Canada... Hur många skolskjutningar?
B!

Nej.
USA har flest vapen per capita, följt av Jemen och sedan Finland på tredjeplats. Canada ligger och nosar ungefär på samma vapen per capita som Sverige. Det har dessutom skett skolskjutningar i Canada också, om man nu ska vara petig.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/amerikaner-har-flest-vapen-i...
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/04/26/brittisk-expert-finl...

Skrivet av hugin_gbg:

Att det händer skjutningar i USA kan vi väl knappast koppla med Sverige. Vi har totalt skilda vapenlagar, så den statestiken har inte med i debatten och göra. Vi bor även i Sverige så antal skjutningar med legala respektive illegala vapen i USA är helt ointressant och ta upp där med.

Tråden handlade om Svenska polisens kompetens vilket jag inte yttrar mig om då jag regerade på din skrift om vapenlagarna i tråden, i övrigt har ännu inte någon skolskjutning skett ännu i sverige så vapenlagarna torde om man följde trådens ämne inte varit inblandad överhuvudtaget..

Vad jag är för är att en skötsam person ska kunna ha en hobby utan att bli jagad med blåslampa. vad som händer är att det knappt görs något åt kriminella vapnen för att det är enklare att ta bort dom legala vapnen dock löser det inte problemen. Hur illa det är för legala ägare som sköter sig kan läsas på bland annat http://skanaker.hemsida24.se/ http://www.vapenagaren.se/

Faktum är att om man tittar på siffrorna så är det en bråkdel av brotten som sker med legala vapen (då ofta jaktvapen) men jag kan inte påminna mig jag hört om någon pistol/revolver från nån sportskytt med legalt vapen. (det finns säkert men det är med all säkerhet så få gånger att det i stort sett försvinner i statestiken.)

Du säger sport skyttar har "lite" svårt men jag känner många som utövar sporten som anser kraven vara för mycket motarbetande från myndigheter idag. Klubbar som får lägga ner och medlemmar som får indragna vapen trotts dom är aktiva skyttar, (detta är även något uppmärksammat från äldre skyttar som skanåker och olika förbund så det är inte bara att en eller två skyttar anser detta vara så.)
Allt blir mer och mer strängt för att illegala vapen används kanske framförallt i olika gäng skjutningar. Tittar man på brott med legala vapen i sverige är den siffran väldigt låg jämfört med brott med illegala vapen, så låg att jag hävdar att det inte finns motiv till att försvåra för legala skötsamma aktiva skyttar.

Vanligaste mordredskapet i Sverige är väl kniv om jag inte minns fel från vad statestiken påvisar.

Sen ställer jag mig ytterst tveksam till att morden skulle minska om vi skulle göra det svårare med att äga legala vapen i och med att vi redan har väldigt väldigt hårda lagar (följ tidigare länkar). Men vi kan se att morden ökar med illegala vapen i Sverige. Titta i Göteborg och Malmö, i Malmö används till och med hangranater, och där kan inte myndigheterna följa sitt resonemang som man gör generellt "att alla illegala vapen varit legala" så därav tar vi bort legala och lämnar bron öppen för illegala vapen.

I övrigt finns många sport redskap som är väldigt farliga, en golfboll i huvudet på 10-15 meter är inte så mysigt det heller, men golf förbjuds ju lyckligtvis inte, även om man kan tycka det är konstigt att inte fler bilar fått en golfboll i rutan med tanke på hur nära en del banor ligger vägar. Knivar i hyllor i affärer är även dom farliga och borde givetvis plockas bort.

Det enda vi kan göra är att enas om att vi inte är eniga i alla dessa frågor.
Jag kunde dock konstatera att min syn på det är mer lik Karaff och -=Mr_B=-

Läs mitt tredje stycke i inlägget du citerade igen tack, där har jag redan kommenterat att USA har andra vapenlagar och även bifogat lite mer geografiskt närliggande exempel som jag trodde skulle falla dig på läppen bättre, tråkigt nog valde du att ignorera dessa och istället fastna på att jag i förbifarten nämnde USA.

Jo. Skolskjutning skedde i Sverige så tidigt som 1961 i Kungälv faktiskt.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Skottdramat_i_Kung%C3%A4lv
Vi ska nog dessutom vara väldigt tacksamma att gärningsmannen i Trollhättan hade svärd, istället för skjutvapen...

Huruvida sport/målskyttar är utsatta för någon häxjakt eller inte har jag kommenterat ovan och hänvisar till det. Enskilda individers upplevelser som i länkarna du publicerar känns inte relevant, de är trots allt bara ena sidan av myntet. Kan finnas mer information också, som det inte redogörs för, varpå det känns rätt meningslöst att diskutera kring. Jag upplever si, du upplever så, svårt att utreda vem som har rätt.

Att diskutera "brott" i allmänhet i förhållande till legala och illegala vapen är också det irrelevant, eftersom vi med trådens utgångspunkt kopplar det till just mass-/skolskjutningar, vilket gjorde att jag just därför reagerade på att jag tyckte du på ett väldigt lättvindligt sätt avfärdade legala vapen som "farliga". Just med tanke på att legala vapen, världen över, utgjort en majoritet just vid sådana vansinnesdåd. Viktigt jämföra brottstyp mot brottstyp, och inte brott med vapen generellt svepande.

Ja, självklart är kniv ett klart vanligare mordvapen. Konstigt vore annars, alla har knivar att tillgå till skillnad från skjutvapen, skönt nog.

Aboslut, vi har olika uppfattning i det här och det kommer knappast denna diskussion råda bot på

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Citat:

Läs mitt tredje stycke i inlägget du citerade igen tack, där har jag redan kommenterat att USA har andra vapenlagar och även bifogat lite mer geografiskt närliggande exempel som jag trodde skulle falla dig på läppen bättre, tråkigt nog valde du att ignorera dessa och istället fastna på att jag i förbifarten nämnde USA.

Vad jag såg och är emot är att USA debatteras om överhuvudtaget då det inte är jämförbart med Sverige och Svenska lagar över vapenärenden.

Citat:

Jo. Skolskjutning skedde i Sverige så tidigt som 1961 i Kungälv faktiskt.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Skottdramat_i_Kung%C3%A4lv
Vi ska nog dessutom vara väldigt tacksamma att gärningsmannen i Trollhättan hade svärd, istället för skjutvapen...

1961 var jag inte född så det kan vara därför jag missat detta fallet.

Permalänk
Skrivet av hugin_gbg:

Vad jag såg och är emot är att USA debatteras om överhuvudtaget då det inte är jämförbart med Sverige och Svenska lagar över vapenärenden.

Svårt att inte blanda in USA på ett eller annat sätt då man diskuterar skolskjutningar och liknande.

Men det är OK, jag noterar att du hellre fastnade kvar vid ett kort omnämnande av USA, där jag i samma mening poängterade skillnaden mot Sverige, än att koncentrera dig på de övriga geografiskt närliggande exemplen jag gav. Av det kan envar dra de slutsatser man själv vill.

Skrivet av hugin_gbg:

1961 var jag inte född så det kan vara därför jag missat detta fallet.

Jag var väldigt långt ifrån född då med, men anser på något sätt att det hänt saker utanför min livstid som bör räknas i historien likväl.

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Skrivet av marmeladov:

Svårt att inte blanda in USA på ett eller annat sätt då man diskuterar skolskjutningar och liknande.

Men det är OK, jag noterar att du hellre fastnade kvar vid ett kort omnämnande av USA, där jag i samma mening poängterade skillnaden mot Sverige, än att koncentrera dig på de övriga geografiskt närliggande exemplen jag gav. Av det kan envar dra de slutsatser man själv vill.

jag håller på och svarar på det övriga.

Citat:

Jag var väldigt långt ifrån född då med, men anser på något sätt att det hänt saker utanför min livstid som bör räknas i historien likväl.

Har jag påstått att något som hänt utanför min livstid inte är relevant ??

Citat:

Ja, självklart är kniv ett klart vanligare mordvapen. Konstigt vore annars, alla har knivar att tillgå till skillnad från skjutvapen, skönt nog.

skönt nog kan diskuteras var med en gång på SM tävling i skövde där fanns många vapen men jag var inte rädd en enda gång för att bli skjuten, och det var många skyttar där. Inte heller när jag åkte med på spring skytte sm var jag speciellt rädd fast där sprang man med vapnen i handen mellan stationerna.. Det var förvisso många ur piketen på Spring skytte SM. Men jag var inte oroligare där än på vanliga SM.

Permalänk
Skrivet av marmeladov:

Svårt att inte blanda in USA på ett eller annat sätt då man diskuterar skolskjutningar och liknande.

Men det är OK, jag noterar att du hellre fastnade kvar vid ett kort omnämnande av USA, där jag i samma mening poängterade skillnaden mot Sverige, än att koncentrera dig på de övriga geografiskt närliggande exemplen jag gav. Av det kan envar dra de slutsatser man själv vill.

Jag var väldigt långt ifrån född då med, men anser på något sätt att det hänt saker utanför min livstid som bör räknas i historien likväl.

Varför är du ute efter att gå på mig ?
Det jag vänder mig mot är att USA var det jag såg du svarade till mig om hur mycket illegala vapen det var där och skolskjutningar där.

Du kanske svarade någon annan med massa andra geografiska plattser dock inte mig.

Och jag hävdar ännu att hur mycket skjutningar som varit i USA vare sig med legala eller illegala vapen är helt fel av dig och debatera från första början. Det är så långt ifrån Svenska förhållanden man kan komma där.

Citat:

Huruvida sport/målskyttar är utsatta för någon häxjakt eller inte har jag kommenterat ovan och hänvisar till det. Enskilda individers upplevelser som i länkarna du publicerar känns inte relevant, de är trots allt bara ena sidan av myntet. Kan finnas mer information också, som det inte redogörs för, varpå det känns rätt meningslöst att diskutera kring. Jag upplever si, du upplever så, svårt att utreda vem som har rätt.

Jag anser häxjakten på seriösa skyttar komma från det som händer med illegala vapen och det är inte bara enskilda individers upplevelser kolla dom länkar jag la in så får du se att det är förbund och klubbar som anser detta med.

Citat:

Att diskutera "brott" i allmänhet i förhållande till legala och illegala vapen är också det irrelevant, eftersom vi med trådens utgångspunkt kopplar det till just mass-/skolskjutningar, vilket gjorde att jag just därför reagerade på att jag tyckte du på ett väldigt lättvindligt sätt avfärdade legala vapen som "farliga". Just med tanke på att legala vapen, världen över, utgjort en majoritet just vid sådana vansinnesdåd. Viktigt jämföra brottstyp mot brottstyp, och inte brott med vapen generellt svepande.

Du själv använde förhållandet illegala och legala vapen i ditt exempel om skolmord i usa. Sen har jag åsikten att vapnet är mindre farligt än personen bakom vapnet.. Vi vet ju även att legala vapen är mycket enklare och få i USA varav jag anser att vi inte kan använda detta som bra exempel i Sverige där knappt någon längre kan få utöva en sport som innebär skytte.

Sen har jag sagt det förut och säger det igen..
Vi har olika åsikter och vi kommer inte längre.
Vi får vara eniga om att vara oeniga.

Permalänk
Medlem

Av alla ställen att diskutera skolskjutningar, polisens kompetens och våld i allmänhet så känns Sweclockers kanske inte som mitt förstaval, men nu har ju inte jag heller startat tråden. Däremot så brister det kraftfullt i förståelse för en så pass extrem situation som den i Trollhättan när man ifrågasätter "polisens kompetens" och klumpar ihop samtliga poliser som om de alla besitter en och samma kunskapspool. Vid en utryckning likt denna så finns det inte direkt tid att invänta nationella insatsstyrkan eller en piketbuss, det skulle sannolikt dröja minst ett par timmar innan de kom på plats. Det du har att skicka ut är vår "vanliga" polis som med största sannolikhet får mycket knapphändiga uppgifter med bristande kvalité/trovärdighet som sannolikt rejält chockade personer ringt in.
Vår "vanliga" polis är utrustad med bl.a. batong, pepparspray och en pistol, att i detta läget möta en knivbeväpnad person kräver ett annat handlande än att ta hand om snorfulla ungdomar en fredagskväll. Batongen och pepparsprayen är uteslutet då de verkar på för kort avstånd och inte tillräckligt snabbt. Kvar i detta läget är pistolen och en polis som har en puls närmare 200 och sannolikt för första gången drar sin pistol mot något annat än en papptavla.
Oavsett i vilket skick förövaren är så är han mest troligt på maximalt 7-10 meters avstånd, mest sannolikt mindre än 5 meter. Det finns absolut inte tid att försöka finsikta, skjuta varningsskott eller annat som man ser poliser göra på film. Göra förövaren utfall mot polisen så är han framme på mindre än 1 sekund, med en kniv som riskerar att kraftigt skada eller till och med döda polismannen.
Det här lämnar inte mycket val för polisen, om inte förövaren lyder polisen till fullo så är ett skott mot buken största chansen för polisen själv att dels faktiskt träffa med första skottet, att stoppa förövaren fort och själv öka sina chanser att oskadd ta sig ur situationen.

Polisen har sen ett flertal år tillbaka expanderande ammunition i sina tjänstepistoler, detta kom till bl.a. efter lärdomarna man drog under kravallerna i Göteborg. Utan att gå in på detaljer så påverkar det här också, man vill ha en ammunition som gör maximal skada och minimerar risken för rikoschetter och att kulor går igenom en person och vidare mot nästa. Blir du träffad av den här sortens ammunition så säger det sig självt att skadorna blir väldigt stora, med ökad risk för dödlig utgång.

Den här sortens frågor tenderar att vilja ha ett enkelt svart eller vitt svar formulerat på maximalt två meningar. Men för att faktiskt förstå lite bortom kvällstidningarnas rubriker så måste man också se lite djupare. Polisen är inte en enhetlig massa med likadan utbildning och utrustning, sen är det inte heller som på TV där en polisman är helt oberörd efter en händelse av denna art. Att polismän skjuter och tyvärr också dödar är ju ett resultat av ökad våldsamhet i samhället, inte att polisen i allmänhet har sämre omdöme eller utbildning än tidigare. Om man inte på egen hand har upplevt en liknande situation där ditt liv har hotats så är det förmodligen lättare att tro på enkla svar och lösningar.

Visa signatur

Asus ROG Strix X570-E || AMD Ryzen 9 5900X || 32GB @ 3600Mhz || MSI Radeon 6800 XT "FE" || Corsair AX850W || Fractal Design Define 7 Compact || Noctua NH-D15 Chromax || Samsung 980 Pro 1TB || Samsung 980 Pro 2TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av marmeladov:

Nej.
USA har flest vapen per capita, följt av Jemen och sedan Finland på tredjeplats. Canada ligger och nosar ungefär på samma vapen per capita som Sverige. Det har dessutom skett skolskjutningar i Canada också, om man nu ska vara petig.

Jag misstänker att det skiljer i hur man väljer att räkna. Det är det där med statistik. Det var den värsta sortens lögn, tror jag någon sa. Fullt så långt vill kanske inte jag gå, men...
I USA är det många som inte har vapen, men de uppvägs, med råge, av att många andra har förberett sig för civilisationens undergång, och närmast har merparten av en finare vapenhandels lager i källaren. I Kanada har man samma typ av vapenkultur som vi har här, och vapen används till jakt, och en klart högre andel av befolkningen har ett vapen.
Och självfallet har Kanada haft skolskjutningar, frågan var... hur många? Med deras vapentäthet som grund skulle de ha lika många, eller fler skjutningar än USA. Likadant om man väljer att göra det mer lokalt avgränsat. Det finns gymnasie-skolor i det här landet, där (minst) 50% av eleverna har eget gevär, även om de inte har licens för det. (pappa har köpt bössa för att han och sonen ska jaga lite. Olagligt, men väldigt vanligt i regioner med privatägda skogsbruk.)
Om Kanada är debatterbart... Schweiz?
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Skrivet av hugin_gbg:

Varför är du ute efter att gå på mig ?
Det jag vänder mig mot är att USA var det jag såg du svarade till mig om hur mycket illegala vapen det var där och skolskjutningar där.

Du kanske svarade någon annan med massa andra geografiska plattser dock inte mig.

Och jag hävdar ännu att hur mycket skjutningar som varit i USA vare sig med legala eller illegala vapen är helt fel av dig och debatera från första början. Det är så långt ifrån Svenska förhållanden man kan komma där.

Det är jag inte, inte det minsta faktiskt.
Jag får ge dig rätt i att det var till användare karaff som jag svarade med mer närliggande exempel på skolskjutningar, här är inlägget.

Jag utgick från att du hade läst det och tyckte därför att du kringgick kontext i mina inlägg och istället fastnade på petitesser, trots att jag själv redan hade belyst att USA har andra vapenlagar och därför blir jämförelsen svår. Av just den anledningen nämnde jag närmre exempel, både kulturellt och geografiskt. De exempel jag nämnde är dock fortsatt av lika stor vikt i din och min diskussion, men får be om ursäkt för att ha blandat ihop dig och karaff. Han hade svarat på det inlägget då jag citerade dig, varpå jag i skrivande stund mixade ihop er lite. Tokigt.

Skrivet av hugin_gbg:

Jag anser häxjakten på seriösa skyttar komma från det som händer med illegala vapen och det är inte bara enskilda individers upplevelser kolla dom länkar jag la in så får du se att det är förbund och klubbar som anser detta med.

Ok.
Vi har olika uppfattning.

Skrivet av hugin_gbg:

Du själv använde förhållandet illegala och legala vapen i ditt exempel om skolmord i usa. Sen har jag åsikten att vapnet är mindre farligt än personen bakom vapnet.. Vi vet ju även att legala vapen är mycket enklare och få i USA varav jag anser att vi inte kan använda detta som bra exempel i Sverige där knappt någon längre kan få utöva en sport som innebär skytte.

Sen har jag sagt det förut och säger det igen..
Vi har olika åsikter och vi kommer inte längre.
Vi får vara eniga om att vara oeniga.

Precis.
Jag syftar på skol/massskjutningar specifikt, för att hålla sig någorlunda relaterat till den tragiska händelse som tråden har sitt ursprung. Du nämnde istället illegala vapen generellt vid brott (uppfattade jag), vilket är en helt annan sak. Som jag skrev, brottstyp ska jämföras mot brottstyp så nära det går, inte svepande för då får man en enormt haltande jämförelse.

I övrigt tror jag inte vi kommer längre i vår diskussion du och jag, inget ont menat.

edit: Det blir väldigt svårt för mig att svara på dina inlägg då du redigerar dess innehåll avsevärt från tid till annan.

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Skrivet av marmeladov:

Jag syftar på skol/massskjutningar specifikt, för att hålla sig någorlunda relaterat till den tragiska händelse som tråden har sitt ursprung. Du nämnde istället illegala vapen generellt vid brott (uppfattade jag), vilket är en helt annan sak. Som jag skrev, brottstyp ska jämföras mot brottstyp så nära det går, inte svepande för då får man en enormt haltande jämförelse.

I övrigt tror jag inte vi kommer längre i vår diskussion du och jag, inget ont menat.

edit: Det blir väldigt svårt för mig att svara på dina inlägg då du redigerar dess innehåll avsevärt från tid till annan.

Jag har aldrig någonsin menat att det som hänt på sista tiden vare sig om det är IKEA eller Svärdmannen på skolan inte är tragiskt.
Jag tycker det är oerhört tragiskt, vill bara säga det så inte det missförstås med att jag inte reagerar på händelserna.

Jag skrev både om Illegala och Legala vapen men vad jag ville påskina är att den illegala vapen användningen förstör för dom skötsamma legala klubbarna och männen och kvinnorna som utövar sin sport där i. Västra götalands län är hemska där kan en människa som inte fått en fortkörnings bot på 20 år och skött sig i sitt sportande med resultat och aktiviteter förlora sina befogenheter och helt plötsligt sluta vara betrodd. För att visa hårdheten mot dom som sköter sig skickade jag två länkar du gärna får läsa och se lite va jag menar om det är så att du kommer från ett "bra" län som inte har dom bekymren.

http://skanaker.hemsida24.se/
http://www.vapenagaren.se/

Jag anser inte att jag gjort svepande eller haltande jämförelser i min text.

Jag har redigerat en del för att jag inte är född med skriftets gåva på det viset och när jag skrivit ner kan jag upptäcka att det var formulerat lite dumt. Eller så tycker jag ibland jag skrivit för hårt eller för mjukt eller så ser jag något jag tycker jag missat ibland. Men alla kan inte ha talet eller skriftet gåva men man måste ju ändå få ha samma värde som andra för det.
Jag har betydligt enklare och skriva en konversation på mirc eller skype , irl än på ett forum kan jag ju säga.

Nej vi kommer inte någonstans mer med diskussionen mer än att vi som sagt är överens om att inte va överens..

Permalänk
Skrivet av -=Mr_B=-:

Jag misstänker att det skiljer i hur man väljer att räkna. Det är det där med statistik. Det var den värsta sortens lögn, tror jag någon sa. Fullt så långt vill kanske inte jag gå, men...
I USA är det många som inte har vapen, men de uppvägs, med råge, av att många andra har förberett sig för civilisationens undergång, och närmast har merparten av en finare vapenhandels lager i källaren. I Kanada har man samma typ av vapenkultur som vi har här, och vapen används till jakt, och en klart högre andel av befolkningen har ett vapen.
Och självfallet har Kanada haft skolskjutningar, frågan var... hur många? Med deras vapentäthet som grund skulle de ha lika många, eller fler skjutningar än USA. Likadant om man väljer att göra det mer lokalt avgränsat. Det finns gymnasie-skolor i det här landet, där (minst) 50% av eleverna har eget gevär, även om de inte har licens för det. (pappa har köpt bössa för att han och sonen ska jaga lite. Olagligt, men väldigt vanligt i regioner med privatägda skogsbruk.)
Om Kanada är debatterbart... Schweiz?
B!

"Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik" - Mark Twain

Men visst är det så, jag antar det är därför som antal vapen per capita (vapen/invånare) anses i detta fall utgöra det minst missvisande sättet att räkna på. Att enbart jämföra vapen per land rakt av skulle bli skapligt skevt med tanke på differensen i invånare.

Men vill man ändå räkna på det viset, så ligger Kanada på plats 13 av totalt antal vapen i landet, inte heller där i topp. Detta gäller då "Small arms", vilket innefattar de flesta "vanliga" vapen en privatperson kan inneha i olika länder, inte fälthaubitzar och liknande tok.
http://www.smallarmssurvey.org/fileadmin/docs/H-Research_Note...

Schweiz har även knuffat ned Finland från plats 3 ser jag i länken, som är från 2011. Däremot vet jag att det med jämna mellanrum pågår en väldigt intensiv debatt i just Schweiz där många röster gör sig höjda för ökad kontroll gällande deras liberala vapenlagar .
http://www.svd.se/vapentata-schweiz-debatterar-kontroll
http://www.svd.se/vapenlagar-granskas-i-schweiz

I övrigt är jag inte med riktigt vad du far efter. Jag har aldrig påstått att det med ett stort antal vapen i ett land innebär att folk börjar gå bananas och skjuta varandra till höger och vänster. Däremot är det en stor riskfaktor att det finns ett "för stort" antal vapen i omlopp och det med lätthet kan anskaffas vapen, just med vilken skadeeffekt felaktigt användande av skjutvapen har. Samt att jag poängterat att lagliga vapen inte är ofarliga vapen.

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Skrivet av hugin_gbg:

Jag har aldrig någonsin menat att det som hänt på sista tiden vare sig om det är IKEA eller Svärdmannen på skolan inte är tragiskt.
Jag tycker det är oerhört tragiskt, vill bara säga det så inte det missförstås med att jag inte reagerar på händelserna.

Jag skrev både om Illegala och Legala vapen men vad jag ville påskina är att den illegala vapen användningen förstör för dom skötsamma legala klubbarna och männen och kvinnorna som utövar sin sport där i. Västra götalands län är hemska där kan en människa som inte fått en fortkörnings bot på 20 år och skött sig i sitt sportande med resultat och aktiviteter förlora sina befogenheter och helt plötsligt sluta vara betrodd. För att visa hårdheten mot dom som sköter sig skickade jag två länkar du gärna får läsa och se lite va jag menar om det är så att du kommer från ett "bra" län som inte har dom bekymren.

http://skanaker.hemsida24.se/
http://www.vapenagaren.se/

Jag anser inte att jag gjort svepande eller haltande jämförelser i min text.

Jag har redigerat en del för att jag inte är född med skriftets gåva på det viset och när jag skrivit ner kan jag upptäcka att det var formulerat lite dumt. Eller så tycker jag ibland jag skrivit för hårt eller för mjukt eller så ser jag något jag tycker jag missat ibland. Men alla kan inte ha talet eller skriftet gåva men man måste ju ändå få ha samma värde som andra för det.
Jag har betydligt enklare och skriva en konversation på mirc eller skype , irl än på ett forum kan jag ju säga.

Nej vi kommer inte någonstans mer med diskussionen mer än att vi som sagt är överens om att inte va överens..

Ingen fara, jag har aldrig uppfattat dig som så cynisk, inte ens tänkt tanken faktiskt. Jag tror inte andra har gjort det heller

Jag ska vid tillfälle kolla lite på länkarna du skrivit, men jag är väldigt restriktiv mot sådana där "självupplevda" historier. De är ofta väldigt väldigt "färgade" från endera sida och det är väl mer regel än undantag att inte hela sidan av storyn blir belyst. Men som sagt, jag ska titta lite vid tillfälle, exempelvis då inte klockan är 00:14 en måndag

Det är helt ok, även jag kan redigera emellanåt, men brukar försöka undvika i största möjliga mån då det lätt blir just lite rörigt.

Jag brukar själv försöka undvika diskutera sådana här "lite svårare" saker över internet, eftersom det nästan alltid slutar med att man snöar in på något sidospår, eller att diskussionen istället för en dialog liknar två monologer där man snarare förstärker sina egna åsikter istället för att föra samtalet vidare. Vem vet, denna tråd kanske börjar närma sig det nu eftersom vi bara är några få envisa jävlar kvar som diskuterar

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Medlem
Skrivet av marmeladov:

Att enbart jämföra vapen per land rakt av skulle bli skapligt skevt med tanke på differensen i invånare.

Fast det var nu inte det jag sa. En stor del av vapnen i USA ägs av en mindre del av befolkningen. Det är helt enkelt vanligt att en vapenägare har flera, rent av många vapen. Det gör att man når den höga volymen 90 vapen på 100 invånare, trots att inte 90 av de 100 invånarna har vapen. I Kanada, är ägarförhållandet annorlunda, de flesta som äger ett vapen äger just ett vapen. Jag är inte riktigt säker på varför, här i Sverige är det vanligt att man äger i alla fall två, ett för faktiskt jakt, och ett för övningsskytte, delvis för att ammunitionen är så förbannat dyr, men jag inbillar mig att kulor kostar kulor även i Kanada. De siffrorna jag sett tror jag baserade sig på personer med laglig tillgång på vapen, med andra ord, antalet vapenlicenser / per 100 pers, istället för hur många vapen. Vilket i all rimlighet torde vara det som är mest intressant i alla fall. Om jag ska ställa till med skolskjutning är det inte ofta frågan om hur många vapen jag kan få tag i, utan om jag har tillgång till något överhuvudtaget, som känns avgörande.

Fast ska jag vara ärlig känns tanken på att genomföra en skolskjutning ganska avlägsen. Inte riktigt min grej, om jag säger så.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Skrivet av marmeladov:

Ingen fara, jag har aldrig uppfattat dig som så cynisk, inte ens tänkt tanken faktiskt. Jag tror inte andra har gjort det heller

Jag ska vid tillfälle kolla lite på länkarna du skrivit, men jag är väldigt restriktiv mot sådana där "självupplevda" historier. De är ofta väldigt väldigt "färgade" från endera sida och det är väl mer regel än undantag att inte hela sidan av storyn blir belyst. Men som sagt, jag ska titta lite vid tillfälle, exempelvis då inte klockan är 00:14 en måndag

Det är helt ok, även jag kan redigera emellanåt, men brukar försöka undvika i största möjliga mån då det lätt blir just lite rörigt.

Jag brukar själv försöka undvika diskutera sådana här "lite svårare" saker över internet, eftersom det nästan alltid slutar med att man snöar in på något sidospår, eller att diskussionen istället för en dialog liknar två monologer där man snarare förstärker sina egna åsikter istället för att föra samtalet vidare. Vem vet, denna tråd kanske börjar närma sig det nu eftersom vi bara är några få envisa jävlar kvar som diskuterar

Ja jag brukar även jag inte diskutera det jag skrivit i dessa trådar, men när du får tid ögna igenom länkarna för det är som sagt från många seriösa förbund och stora namn i sammanhangen som belyser problemen jag nämner. Dock inte media som enbart belyser att sporten måste bort (vilket gör att dom problem man vill åt bara fortsätter medan en sport form försvinner där vi internationellt skulle kunna stå oss bra om det inte är för hårda regler). Först när jag hörde ena efter andra om hur hårt det var så trodde jag dem inte heller utan trodde det var färgat med, tills jag kontrollerade pratade med aktiva personer och sådana som jobbat med det från ungdom till pension.

Tar det inte för otroligt att vi skulle förstå varandra bättre om vi pratat IRL eller över något annat format än just ett forum dock.
Jag är även medveten om att det blir rörigt när jag editerar, dock så får jag nästan aldrig med va jag vill säga första eller andra gången utan det kommer krypande. Skulle jag göra rätt skulle jag tillbringa 2-3 timmar med att svara varje tråd och då är ändå risken stor för att det blir fel skrivet så det inte blir brett nog att så många som möjligt ska förstå va jag vill säga. Men jag kan erkänna att jag inte är en person som är bra på forum tråds skrift tyvärr

Edit!
Det som jag läste att Karaff skrev och även mrB stämmer rätt så bra in i hur jag menar, fast helt andra ord än mina.

Permalänk
Skrivet av -=Mr_B=-:

Fast det var nu inte det jag sa. En stor del av vapnen i USA ägs av en mindre del av befolkningen. Det är helt enkelt vanligt att en vapenägare har flera, rent av många vapen. Det gör att man når den höga volymen 90 vapen på 100 invånare, trots att inte 90 av de 100 invånarna har vapen. I Kanada, är ägarförhållandet annorlunda, de flesta som äger ett vapen äger just ett vapen. Jag är inte riktigt säker på varför, här i Sverige är det vanligt att man äger i alla fall två, ett för faktiskt jakt, och ett för övningsskytte, delvis för att ammunitionen är så förbannat dyr, men jag inbillar mig att kulor kostar kulor även i Kanada. De siffrorna jag sett tror jag baserade sig på personer med laglig tillgång på vapen, med andra ord, antalet vapenlicenser / per 100 pers, istället för hur många vapen. Vilket i all rimlighet torde vara det som är mest intressant i alla fall. Om jag ska ställa till med skolskjutning är det inte ofta frågan om hur många vapen jag kan få tag i, utan om jag har tillgång till något överhuvudtaget, som känns avgörande.

Fast ska jag vara ärlig känns tanken på att genomföra en skolskjutning ganska avlägsen. Inte riktigt min grej, om jag säger så.
B!

Inte med anledning att jag misstror dig, men länka gärna till de siffrorna du nämner. Vore intressant att läsa om inte annat, detta då de lyfter ännu ett till perspektiv på ämnet. Sätter man ihop dessa med de redan nämner så kan kanske till och med statistik bli ett nyttigt verktyg

Gällande skolskjutningar och liknande, så är det en påfallande hög andel av gärningsmännen som försett sig med fler än ett vapen, helst flertalet och inte sällan lite sprängmedel eller knivar också. Men då är de ju just dårar också.

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Skrivet av hugin_gbg:

Ja jag brukar även jag inte diskutera det jag skrivit i dessa trådar, men när du får tid ögna igenom länkarna för det är som sagt från många seriösa förbund och stora namn i sammanhangen som belyser problemen jag nämner. Dock inte media som enbart belyser att sporten måste bort (vilket gör att dom problem man vill åt bara fortsätter medan en sport form försvinner där vi internationellt skulle kunna stå oss bra om det inte är för hårda regler). Tar det inte för otroligt att vi skulle förstå varandra bättre om vi pratat IRL eller över något annat format än just ett forum dock.
Jag är även medveten om att det blir rörigt när jag editerar, dock så får jag nästan aldrig med va jag vill säga första eller andra gången utan det kommer krypande. Skulle jag göra rätt skulle jag tillbringa 2-3 timmar med att svara varje tråd och då blir det ändå fel konstigt nog. Men jag kan erkänna att jag inte är en person som är bra på forum tråds skrift tyvärr

Edit!
Det som jag läste att Karaff skrev och även mrB stämmer rätt så bra in i hur jag menar, fast helt andra ord än mina.

Det är som sagt helt OK. Över internet blir det dessutom ofta en hårdare ton också än vad skribenten ursprungligen menat, vilket är trist. Jag föredrar, precis som du verkar göra, att tala om sånt här "analogt", istället för att sitta bakom ett tangentbord. Vem vet, jag kanske börjar bli gammal eller nått, men det är så många aspekter i ett samtal som försvinner då man skriver såhär istället för pratar " på riktigt ".

Nu hoppar jag i säng här

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Skrivet av marmeladov:

Det är som sagt helt OK. Över internet blir det dessutom ofta en hårdare ton också än vad skribenten ursprungligen menat, vilket är trist. Jag föredrar, precis som du verkar göra, att tala om sånt här "analogt", istället för att sitta bakom ett tangentbord. Vem vet, jag kanske börjar bli gammal eller nått, men det är så många aspekter i ett samtal som försvinner då man skriver såhär istället för pratar " på riktigt ".

Nu hoppar jag i säng här

Ja det ska jag med försöka göra, sover nästan alltid vid denna tiden i vanliga fall faktiskt.

Permalänk

Godkväll! Sett att det vart många argument om varför polisen inte sköt i gärningsmannen i benet, och tänkte att jag kunde dela med mig av en liten video jag hittade där de pratar just om detta!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21690551.ab

Visa signatur

Datorn: i5-4690k@4.3ghz, Asus Dual OC 1070, Fractal Design Newton R3 1000w, Asus Z97-A, Fractal Define R5, 16GB Corsair@1600mhz, Hyper 212 EVO, Crucial BX100, WD Black 1TB x2
Kringutrustning: BenqXL2411Z, AOC 24" x2, Func KB-460, Mionix Naos 7000, Logitech MX Master, Logitech Z-906, Sehnheiser HD 558, Optuma uDAC 3, Blue Yeti, Akai LPK 25 Steelseries QCK XXL

Permalänk
Medlem

så vad är skillnaden på p210 och p225(den är ju enkelradig också)?

Visa signatur

|Fractal R2| i7 930@2,8 GHz| NH-D14| X58A-UD3R| ATI 5870| Corsair 6GB XMS3 ram| Crucial m4 64GB SSD +Intel x25 G2 40GB SSD +2*Samsung F3 1T i raid| FD 650W| WIN 10 64|

Permalänk

Verkar ha varit en riktigt sjuk scen som mötte de ingripande poliserna på plats. Antar att det var en rätt så bisarr upplevelse på flera plan, där ges även kort och koncist svar på varför man inte sköt mot benen, som vissa envetet mot bättre vetande envisas om att man borde ha gjort:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21750507.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-berattar-om-skolatta...

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk

Så gubbs... hur såg det ut egentligen?

Filmer av skjutningen?!

Polisen räddade inte liv för att de "ville ha stopp på attackerna". Fast... samtidigt så tror de att han är obeväpnad fram tills han är sex meter ifrån dem, något fattas i den sagan

Permalänk
Medlem
Skrivet av SoilBleed:

Så gubbs... hur såg det ut egentligen?

Filmer av skjutningen?!

Polisen räddade inte liv för att de "ville ha stopp på attackerna". Fast... samtidigt så tror de att han är obeväpnad fram tills han är sex meter ifrån dem, något fattas i den sagan

Öh, va? Jag förstår inte vad du menar? Du får nog förklara varje mening du skrev om man ska kunna ge något svar.

Permalänk
Skrivet av SoilBleed:

Så gubbs... hur såg det ut egentligen?

Filmer av skjutningen?!

Polisen räddade inte liv för att de "ville ha stopp på attackerna". Fast... samtidigt så tror de att han är obeväpnad fram tills han är sex meter ifrån dem, något fattas i den sagan

Varför vill du se filmer?

Var läser du att polisen tror att han är obeväpnad? Man har fått in åtskilliga larmsamtal om en galning som går lös med svärd på en skola. Därför åker polisen dit. Då första patrullen anländer till skolan så möts man av två så svårt skadade att man bedömer att det inte finns något man kan göra. Då polisen får syn på gärningsmannen så ser de även hans beväpning och agerar därför utifrån detta.
Vad är det du inte förstår?

Tror du på illuminati också? Känns nära till hands med ett gäng foliehattar här.

edit: Lite saklighet kan vara på sin plats. I detta exempel av veckans brott kan man lära sig mer om hur polisen agerar vid liknande PDV-situationer (pågående dödlgt våld), som är grunden för ingripanden av denna art - http://www.svtplay.se/video/4313571/veckans-brott/veckans-bro...

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Avstängd
Skrivet av SoilBleed:

Så gubbs... hur såg det ut egentligen?

Filmer av skjutningen?!

Polisen räddade inte liv för att de "ville ha stopp på attackerna". Fast... samtidigt så tror de att han är obeväpnad fram tills han är sex meter ifrån dem, något fattas i den sagan

Det första polisen ser är svårt skadade på platsen och bedömer att det är bättre att gå förbi och sätta stopp på gärningsmannen innan det blir fler offer.Jag tror knappast polisen trodde att han var obeväpnad,hade du gjort den bedömningen om du hittat skadade/döda?
Skärp dig.

Visa signatur

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Permalänk
Skrivet av Perb:

Öh, va? Jag förstår inte vad du menar? Du får nog förklara varje mening du skrev om man ska kunna ge något svar.

Det var inte riktat till dig men jag kan förklara för dig också.
1. "Så gubbs..." riktar sig mot de tre individerna som inte delade min åsikt i frågan och som nu -med mer kött på benen- verkar oerhört korkade.
2. "Filmer av skjutningen" var tillika ett välsmakande konstaterande av att inga filmer fanns av skjutningen. Som en person var övertygad om här i tråden.
3. Återkommer med svar nedan då många tycks ha glömt detta redan.

Skrivet av marmeladov:

Varför vill du se filmer?

Var läser du att polisen tror att han är obeväpnad? Man har fått in åtskilliga larmsamtal om en galning som går lös med svärd på en skola. Därför åker polisen dit. Då första patrullen anländer till skolan så möts man av två så svårt skadade att man bedömer att det inte finns något man kan göra. Då polisen får syn på gärningsmannen så ser de även hans beväpning och agerar därför utifrån detta.
Vad är det du inte förstår?

Tror du på illuminati också? Känns nära till hands med ett gäng foliehattar här.

edit: Lite saklighet kan vara på sin plats. I detta exempel av veckans brott kan man lära sig mer om hur polisen agerar vid liknande PDV-situationer (pågående dödlgt våld), som är grunden för ingripanden av denna art - http://www.svtplay.se/video/4313571/veckans-brott/veckans-bro...

Se ovan.

Aftonbladet som bla. du använder som källa. Poliserna har gått ut med sina ord och nu har du fått ännu ett sakfel.
De ser inte ett svärdet i hans hand föräns han vänder sig om och börjar gå mot dem. Då skjuter de, sex meter ifrån.
Du kanske ska ta reda på fakta först och tala sen, det kan bespara dig en massa möda i framtiden. Det är lugnt, jag tar inget för denna lektionen.

Varför skulle jag tro på illuminati? Som sagt, så är det bara jag som har hållit mig till fakta här medans du mfl. spekulerar som på värsta fjortispartyt. Du bör snarast ta av dig hattarna för att se om det hjälper.

Skrivet av jonas1972:

Det första polisen ser är svårt skadade på platsen och bedömer att det är bättre att gå förbi och sätta stopp på gärningsmannen innan det blir fler offer.Jag tror knappast polisen trodde att han var obeväpnad,hade du gjort den bedömningen om du hittat skadade/döda?
Skärp dig.

Förstår att även du hade missat denna uppdatering.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21750507.ab

Permalänk
Skrivet av SoilBleed:

Det var inte riktat till dig men jag kan förklara för dig också.
1. "Så gubbs..." riktar sig mot de tre individerna som inte delade min åsikt i frågan och som nu -med mer kött på benen- verkar oerhört korkade.
2. "Filmer av skjutningen" var tillika ett välsmakande konstaterande av att inga filmer fanns av skjutningen. Som en person var övertygad om här i tråden.
3. Återkommer med svar nedan då många tycks ha glömt detta redan.

Se ovan.

Aftonbladet som bla. du använder som källa. Poliserna har gått ut med sina ord och nu har du fått ännu ett sakfel.
De ser inte ett svärdet i hans hand föräns han vänder sig om och börjar gå mot dem. Då skjuter de, sex meter ifrån.
Du kanske ska ta reda på fakta först och tala sen, det kan bespara dig en massa möda i framtiden. Det är lugnt, jag tar inget för denna lektionen.

Varför skulle jag tro på illuminati? Som sagt, så är det bara jag som har hållit mig till fakta här medans du mfl. spekulerar som på värsta fjortispartyt. Du bör snarast ta av dig hattarna för att se om det hjälper. En del saker ska beläggas med sekretess av respekt för de omkomna och de avlidna själva.

Förstår att även du hade missat denna uppdatering.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21750507.ab

Du drar väldigt konstiga slutsatser av lite info.

Att du inte sett några filmer/bilder på delar vansinnesdådet, betyder inte att det inte finns. Det kommer dock inte läcka ut till allmänheten, vilket är precis som det ska. Vill man se sån skit finns det mer än nog redan på internet.

Ingenstans i den artikeln på aftonbladet som jag (och nu du) länkar till står att poliserna trodde att gärningsmannen var obeväpnad tills han vände sig om mot dem, förmodligen började vittnen ropa vad som hänt direkt till I artikeln står det "Poliserna såg också hans beväpning" samt att han vände sig om, det står INTE "Poliserna såg hans beväpning först då han vände sig om". Detta är inte samma sak.

Fakta är att polisen fått in åtskilliga larmsamtal om en galning med svärd på en skola som högg ner folk. Dessutom såg de direkt nedhuggna offer då de kom till platsen, förmodligen var det en drös vittnen som i panik ropade åt poliserna vad som hänt direkt då de klev ut ur sina bilar. Därför, klev de in i skolan med dragna vapen direkt. Om man, med ovan som bakgrund, fortfarande hävdar att poliserna trodde gärningsmannen var obeväpnad och således högg ned folk med stickskador till följd med sina sylvassa knytnävar, ja, då är man uppenbarligen väldigt lågt bevågad. En beklagligt situation såklart, men ingenting jag eller någon annan kan råda bot på.

Vill någon annan bedriva diskussioner med dig på pajasnivå så är det upp till dem, jag tänker inte mata detta troll mer.

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Skrivet av marmeladov:

Du drar väldigt konstiga slutsatser av lite info.

Att du inte sett några filmer/bilder på delar vansinnesdådet, betyder inte att det inte finns. Det kommer dock inte läcka ut till allmänheten, vilket är precis som det ska. Vill man se sån skit finns det mer än nog redan på internet.

Ingenstans i den artikeln på aftonbladet som jag (och nu du) länkar till står att poliserna trodde att gärningsmannen var obeväpnad tills han vände sig om mot dem, förmodligen började vittnen ropa vad som hänt direkt till I artikeln står det "Poliserna såg också hans beväpning" samt att han vände sig om, det står INTE "Poliserna såg hans beväpning först då han vände sig om". Detta är inte samma sak.
Fakta är att polisen fått in åtskilliga larmsamtal om en galning med svärd på en skola som högg ner folk. Dessutom såg de direkt nedhuggna offer då de kom till platsen, förmodligen var det en drös vittnen som i panik ropade åt poliserna vad som hänt direkt då de klev ut ur sina bilar. Därför, klev de in i skolan med dragna vapen direkt. Om man, med ovan som bakgrund, fortfarande hävdar att poliserna trodde gärningsmannen var obeväpnad och således högg ned folk med stickskador till följd med sina sylvassa knytnävar, ja, då är man uppenbarligen väldigt lågt bevågad. En beklagligt situation såklart, men ingenting jag eller någon annan kan råda bot på.

Vill någon annan bedriva diskussioner med dig på pajasnivå så är det upp till dem, jag tänker inte mata detta troll mer.

Okeeej, haha! Nu var det ju så att det var jag som väntade tills all info var ute.

Lägger man ihop ett och ett så vet man hur situationen utspelades. Man kan således vara säker på att poliserna på plats inte tror att ingripandet hamnar på film. Detta var min slutsats. Kanske vara det en slump att jag fick rätt men förmodligen inte.

Baserat på det du skrev så kan man svara i tråden att polisen är inkompetenta. Eftersom du påstår att de klantigt nog går för nära fast de kommer bakifrån.
Eller så kan man tänka sig att du tror att de gör det medvetet... vilket betyder att du tror att de är kriminella.
Jovars, det är inte omöjligt, inte omöjligt alls.
Du tänkte inte igenom tillräckligt när du svarade för att se min poäng.

...när argumenten tryter

Permalänk
Avstängd
Citat:

Mobb skulle våldta kvinna och döda sonen – anmälda för olaga hot En grupp på 30 män försökte tränga in i ett rum och hotade att våldta en kvinna och döda hennes tonåriga son. Den dramatiska händelsen ägde rum på ett asylboende i Nora vid 22-tiden i onsdags. Enligt polisens är bakgrunden att männen anser att den ensamstående kvinnan begår en brottslig handling då hon uppehåller sig i Sverige utan man och ska därför straffas.

http://www.allehanda.se/angermanland/kramfors/mobb-skulle-val...
Detta betalar man skatt för! Helt åt helvete fel hur man än vrider och vänder att 30 stycken galningar med uppenbart våldtäkt och mord i sinnet bara får olaga hot! Verkar som det var dialogpolisen som var där med kaffe och bullar.

Permalänk

ingår Säpo i denna diskussion ? undrar vilken fragmenterad info dom hade om "terroristen" som bodde i Falun,

Visa signatur

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Permalänk
Medlem
Skrivet av Grönahunden:

ingår Säpo i denna diskussion ? undrar vilken fragmenterad info dom hade om "terroristen" som bodde i Falun,

SÄPO såg till att höja hotnivån till 4(högt), det är budgettider.

Visa signatur

“There will be people that are burdened by only having the capacity to see what has always been instead of what can be.
But don’t you let that burden you.”