Permalänk
Medlem

Bios-flashning och märkesdatorer.

Man allså jag har identifierat moderkoret dels visuellt. (modellbeteckningar mellan pci slottarna). Sen har jag använt olika program(sisoft sandra osv) och resultatet var entydligt. Inga tvivel kvarstod. Jag VET vad som händer om man bråkar med bios... Viss i (van)föreställning så flashade jag skiten. (länk till msi's hemsida där moderkorten och biosarna finns : http://www.msi.com.tw/program/suppo...P=Archives&ID=4). Som jag sa så är mitt kort ett 645E Max2(MS-6567). Om man klickar på den länken så (finns bara en. Inget utrymme för tvivel, således. Eller borde inte finnas i en perfekt värld) hittar man tre bios ver. 1.0,1.1 och den eminenta 1.2.

Glad i hågen så följer man intruktionerna för flashning som msi anger. Och ofrånkomligen så går det åt helvete. (lagen om allts jävlighet och dess tendens att gå åt helvete)

Efter att ha konstaterat att nu är bioset sönder/skadat/fel/downssyndrom/osv och yttrat ett stort antal ord av färgstark karaktär på både det ena och det andra språket samt allvarligt övervägt att bryta lcd skärmen äver benet. Då kommer plötsligt en tanke till Judas_I, vars raseri nu utbytts till iskallt fokuserad och beräknande ilska.

-AHA! Det finns ju en r e c o v e r funktion på msi's värdelösa moderkort!

Efter att ha provat den så kallade recover funtion en halv million gånger, utan att förstöra något, så började Judas fundera på att åka till tyskland och avliva några förståndshandikappade projektplanerare på fujitsu siemens... i avsaknad av pass så skjuts denna färd upp till framtiden.

Så detta är dagsläget...

Någon som har liknande erfareheter med cp-skadade special-bios på moderkort som till utseendet ser ut som "normala"? Och om nån har det: Hur avhjälpa?

Visa signatur

Abit IC7-G, p4 2,6C ghz @ ~ 3,2ghz. Geforce TI4200 128 mb @ 310/550), 2*512 Twinmos Orginal PC3200, SB Audigy Live, 17" TFT*2.
"Love is the delusion that one woman differs from another."

Permalänk
Medlem

Du har ju bios på Fujitsu-Siemens hemsida, duger inte dom?

Permalänk
Medlem

herakles
Fujitsu-Siemens Biosar saknar möjlighet till FSB och Spännings ändringar

Judas
Man måste Flasha på ett speciellt sätt när man byter från MSIs bios till en vanlig

sök efter tidigare inlägg detta problem har diskuterats förut har jag för mig

Permalänk
Medlem

kannse skulle redigskera inlägget innan en admin tittar in.

Permalänk
Medlem

Nej Fujitsu-siemens bios funkar inte. Och nej, något svar på den här frågan hittar jag inte när jag sökte.

Jag vill inte acceptera att det inte går att flasha om bioset med en orginalverision från mobo tillverkaren... Till och med i den dokumentationen som medföljer till datorn så står det att moderkortet stödjer överklockning och hur man går tillväga.

Jag har skickat ett mail till fujitsu-siemens. Får se vad de har att säga till sitt försvar...

Vilket speciellt sätt var man tvungen att flasha? Finns det många olika sätt? Dos, windows(typ asus's autoupdate funktion. Finns en på msi's hemsida med)
Slita ur chippet och flasha det i en annan dator går inte. Det sitter fastlött och jag är inget vidare på finsprecision.

Om jag inte lyckas lösa det här snart så åker mobot åt helvete. Vad hempc avtalet än säger.

Visa signatur

Abit IC7-G, p4 2,6C ghz @ ~ 3,2ghz. Geforce TI4200 128 mb @ 310/550), 2*512 Twinmos Orginal PC3200, SB Audigy Live, 17" TFT*2.
"Love is the delusion that one woman differs from another."