Ny dator men inte bygga själv

Permalänk
Medlem

Ny dator men inte bygga själv

Hej

Har idag 6700k, 32gb ram och 1080 sli.
Är sugen på ny dator men har på äldre dagar blivit för lat och jobbar för mycket att jag inte har tid eller lust att bygga eget längre.

Tänkte därför på någon färdig burk från inet eller webhallen. Vill absolut ha bättre prestanda än vad jag har idag och funderar på dessa:

https://new.webhallen.com/se/product/275932-Webhallen-Config-...

https://www.inet.se/produkt/1512006/taurus-overkill-gtx-1080-...

Börjar själv tröttna på sli. Det är fantastiskt när det funkar men nuförtiden är det en hel process med att exportera och importera profiler varje gång man uppdaterar drivrutiner.

Kör 3440x1440 så inte riktigt 4k, men tips på om någon har info om ovanstående eller förslag på andra mottages tacksamt.

Permalänk

ska du ha bättre prestanda får du nog lov att vänta några månader på nästa generation gpu, ett ordentligt monster till dator du har nu så blir nog svårt att överträffa, möjligen 1080ti i SLI, vet att åtminstone inet erbjuder montering av datorn åt dig så kan du välja lite mer fritt med delarna

Permalänk
Medlem

@organiskmaskin:

Sant du tänker vänta in volta? Lär väl dröja ett tag innan det finns färdiga maskiner med dom dock. Köpa typ denna + ett volta när det kommer?

https://new.webhallen.com/se/product/282708-Webhallen-Config-...

Dock känns det ju som volta inte kommer före julen. Jag skulle inte få så många fps att gå från det jag har till det jag länka?

Permalänk

tror volta kommer inom 3 månader. mitt råd skulle vara att vänta tills volta kommer och köpa hela kittet då ifall det kommit nyare delar, även då så är det ingen jättelik skillnad från din nuvarande dator tror jag men garanterat mer skillnad än från t.ex 1080ti. är ju dessutom 144hz skärmar i 4k påväg till marknaden så då är det nog värt att vänta, dom kommer dock kosta runt 20k vad jag förstått.