Permalänk
Medlem

Problem med ny dator!

Tjenare!
Skulle behöva eran hjälp, Har nyligen byggt ihop en splitter ny dator men upplever den "laggig".
Började märka problemet genom att discords ljud började bli "skrapigt" och sedan upplever små fryslagg.
Någon som har haft ett liknande problem som kan hjälpa?

Permalänk
Avstängd

Vad har du för hårdvara i fartmonstret?

Kan va allt från drivrutiner till hårdvaran som krånglar.

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Medlem

@VadSaDu: Intelcore i5 8600K,asus prime strix z370-h,nvidia geforce 1060, 2 corsair 8gb ram, samsung evo ssd 128gb, coolermaster processor kylare (osäker på modell)

Har provat uppdaterat grafikkortets drivrutiner.

Permalänk
Medlem

@Leanberg: Hur noga installerade du om Windows mm EFTER att du byggde färdigt datorn?

Om man inte har gjort det kan det ofta uppstå olika fel. Även om man tar sig förbi eller struntar i felen så kan den kännas laggig, seg, långsammare än vad den borde vara tills man installerat om.

Helst bör man passa på att ta bort alla partitioner på disken och göra en ren installation. Det fixar fel där det inte räckte att bara formatera, installera om eller återställa. Andra diskar väntar man med att koppla tills USB installerat klart. Ser USB flera diskar så lägger / använder den något på andra disken som Windows behöver för att starta. Bla blir det svårare att veta vilken disk som orsakar fel.

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
Verktyget laddar ned Win 10 och låter dig välja mellan DVD, USB mm som du startar datorn från. Hört att man får med uppdateringar så det kan vara värt att skapa ny USB om det var länge sedan.

Om felet är något i Windows så kan fel bli kvar någonstans om man uppdaterar / installerar ovanpå den gamla. Måste åtminstone avinstallera det man misstänker orsakar fel och om det finns ta bort kvarlämnade mappar. Stora problemet är att verkligen hitta och få bort allt. I vissa fall blir man tvungen att installera Windows för att verklige få bort allt.