Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Hur ser jag om min bärbara dator ASUS F751M har en OEM windows nyckel?

Permalänk
Inaktiv

Hur ser jag om min bärbara dator ASUS F751M har en OEM windows nyckel?

Hej. Det operativsystem man får med i datorn är Windows 8. Vad jag har hört är att man inte får installera något annat operativsystem om den här versionen av OS är en OEM. Jag vill gärna uppdatera till windows 10. Jag har köpt en för några år sen det är svensk version. Fullversion. Men jag måste ta reda på först om det är en OEM, hur gör man det? Kan inte hitta någon nyckel på baksidan och det finns inget batteri man kan ta bort för att se om den sitter där. Det är ingen lucka heller för att kolla om den sitter vid hårddisken. Det finns fyra stora skruvar men det tar bort hela botten.

Permalänk
Medlem

@anon292978: Du får installera ett annat operativsystem på din dator.
Dock kan det vara så att du inte får använda licensen för windows 8 som är installerat nu på din laptop i en annan dator.

Permalänk
Hedersmedlem

@anon292978: Vilket OS du har nu spelar ingen roll för det du vill installera. Även om maskinen just nu har en OEM-licens kan du installera ett annat OS med fullicens utan problem.

Permalänk
Inaktiv

@Andreaz1: Jag är inte den som läser avtal, men för att försäkra så bryter jag inte mot någon lag eller avtal genom att installera windows 10 på min laptop som kan ha en OEM license för Windows 8?

Permalänk
Hedersmedlem

@anon292978: Varför skulle du göra det? Det finns inga villkor för vilka licenser en viss dator kan eller får ha. Som ovan sade så betyder en OEM-licens bara att den licensen enligt villkoren inte får flyttas till en annan dator. Du är helt fri att ersätta den om du vill, och vill du vara helt korrekt är det precis så du ska göra att du köper en ny licens och installerar istället för den gamla.

För övrigt är ju att läsa avtalet precis det du bör göra om du är osäker på någonting.

Permalänk
Inaktiv