Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Disneys strömningstjänst Disney+ sjösätts i höst på den amerikanska marknaden

Permalänk
Bildexpert

Fast Disney har aldrig sålt bra tack vare sin kvantitet utan snarare sin kvalité. Vad man än må tycka om deras affärsmodeller eller filmer (jag gillar inte Disney öht) så går det inte att förneka att det är ett bolag med en väldigt stark historia bakom sig som har lämnat ett starkt intryck hos tittarna. Att sätta Disney-etiketten på en produkt eller tjänst gör att den går att sälja. Kanske inte till vilket pris som helst eller till vilka som helst, men man ska inte underskatta bolagets status.

Som jag skrev tidigare så lär de ha med sin OOP-strategi på streamingtjänsten, åtminstone för deras "klassiker". Dvs alla filmer och serier kommer inte att vara tillgängliga från första början utan det fylls på allt eftersom och gissningsvis kommer en del filmer att gå i rotation. Att tillgängliggöra allt från första början skulle få många kunder att tröttna, men så länge de vet att det kommer mer allteftersom kommer det gå att hålla kunderna intresserade. Spelar de sina kort rätt kommer de nog väldigt långt på deras nuvarande utbud.

Permalänk
Medlem

@Nissling: Tror du kommer bli riktigt missnöjd om du behandlar tjänsten som något mer än Disney Channel + lite extra. Finns innehållet fortfarande som TVOD och Blu-ray, går fortfarande folk på bio o.s.v. så kommer det i stort sett inte finnas film på tjänsten folk redan inte sett. Går man däremot in och behandlar tjänsten som om det vore ett ytterligare "CBS All Access" möter det nog förväntningarna.

"Vault"-strategin skulle de släppa däremot. Allt kommer ju inte vara redo från dag ett för det, ibland måste de jaga rätt på rätt ljudspår o.s.v. Vissa saker kanske de vill restaurera i bättre än DVD-kvalité och ännu inte gjort med mera. Inte som att de kan ha tio filmer åt gången på tjänsten hur som helst.

Istället för Disney Channel kommer säkert TV-leverantörer sälja Disney+, kommer bundlas i paket. I staterna kommer det bundlas med Hulu o.s.v. Så en kund kanske får HBO, Starz, Cinemax, Showtime, Hulu och Disney+ via ett paket.

Permalänk
Bildexpert

En intressant artikel: https://www.vox.com/culture/2019/4/11/18306990/disney-plus-re...

500 filmer och 7500 avsnitt på ett år är rätt... Ambitiöst. Känns som att de siktar väldigt högt om de förväntar sig 90 miljoner prenumeranter innan 2021 men den som lever får se.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nissling:

En intressant artikel: https://www.vox.com/culture/2019/4/11/18306990/disney-plus-re...

500 filmer och 7500 avsnitt på ett år är rätt... Ambitiöst. Känns som att de siktar väldigt högt om de förväntar sig 90 miljoner prenumeranter innan 2021 men den som lever får se.

Nej faktiskt inte, inte som en fristående tjänst. Fast som sagt, de kommer ha Hulu och Hulu kommer sälja/distribuera HBO o.s.v. utöver att ha sina exklusiva serier, och serier från olika bolag, utöver Fox-innehåll som kommer hamna hos Hulu och bundla med Disney+.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Tänk på att de äger majoriteten i Hulu och att Hulu kommer expandera utanför USA också. Disney+ riskerar att bli väldigt barn och familjeorienterat, sakerna från Fox kommer inte hamna där i någon större omfattning eller åtminstone kräva extra pengar.

Hulu är en riktigt bra streamingtjänst tycker jag, har kört det till och från länge. Skulle gärna se det i Europa så man slapp bök. Men det är väl ingen risk att det lanseras i Sverige med samma utbud som USA

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem

Skulle vilja se/somna till Kimmel och Conan men såfort det dyker upp en kändis och visar material från deras filmer så blir det problem att sända i andra länder eller vad, är problemet? och, vill slippa VPN trix.. tack
Youtube TV går inte än iheller, kom igen nu people of slipsar's!