PizzaClockers - pizzans hemligheter!

Permalänk
Skrivet av fetakniven:

Hej! Nej, har inte testat den, men har ändå ett par tankar.

*2200 watt, bra kräm. Min pizzaugn har runt samma effekt i det övre värmeelementet och skulle nog kunna få upp ugnen i 450 grader utan att det nedre är på.
*30.5x30.5 centimeter till bakyta, det blir trångt.
*1 centimeter tjock sten, den kommer antagligen inte hålla värme för så många pizzor på raken.
*Materialet i stenen kan bidra till att du måste begränsa temperaturen (överför värme snabbt).
*Inget fönster i dörren, om du som jag är en pizzabagare med kontrollbehov så blir det genast lite bökigt.
*Det står inget om möjligheten att bruka den inomhus, det är väl därför man skaffar en elektrisk pizzaugn?

Vilken har du?
Står ingenting i manualen om den ska användas ute eller inne. Anledningen att jag tittar på elektrisk är att gasol inte är så populärt i Brf. Egentligen spelar det mindre roll för mig då jag har balkongen rätt nära, men visst, skulle den få plats under spisfläkten vore det trevligt. Det viktigaste för mig är att det blir tillräckligt varm så jag kan göra just napolitanska pizzor.

Enligt manualen verkar dessa 2200 w vara uppdelade på 1300 uppe och 2x450w nere.

Angående sten går det ju att beställa biscotti sten för några 100 lappar.

Visa signatur

Fractal Design Define S | AMD Ryzen 3700x |Dark Rock pro 4| MSI x570 Gaming Edge WIFI | Corsair LPX 32GB | AMD RX 5700 XT |

Permalänk
Medlem

@trisse_123 Synd att de inte gjorde ugnen med lucka. Ooni (svindyr) och Cozze kommer också med elektriska pizzaugnar och du kanske kan invänta en review om det inte redan finns på Austin. Cozze har en på 17" men den kanske är för dyr. Jag vet i fasiken om stenen kommer att vara ett problem vid dessa temperaturer om den verkligen går upp över 400 grader, kanske kanske inte. En tunnare sten värms upp snabbare men vem vet hur många pizzor du gör i snabb takt. Biscottis egenskap är att den inte blir för varm vid riktigt höga temperaturer där andra stenar bränner.

Vet inte vad han säger eller vilken temperatur ugnen är inställd på:

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem
Skrivet av trisse_123:

Vilken har du?
Står ingenting i manualen om den ska användas ute eller inne. Anledningen att jag tittar på elektrisk är att gasol inte är så populärt i Brf. Egentligen spelar det mindre roll för mig då jag har balkongen rätt nära, men visst, skulle den få plats under spisfläkten vore det trevligt. Det viktigaste för mig är att det blir tillräckligt varm så jag kan göra just napolitanska pizzor.

Enligt manualen verkar dessa 2200 w vara uppdelade på 1300 uppe och 2x450w nere.

Angående sten går det ju att beställa biscotti sten för några 100 lappar.

Jag har Effeuno p134h 509 grader.

Anledningen till att jag nämnde att den verkar gjord för utebruk är produktbeskrivningen "... inte upp särskilt stor plats på din balkong eller uteplats", sedan ser jag nu att någon har frågat om den kan användas inomhus vilket fick nej till svar. Men det verkar ju inte helt rimligt.

Manualen som du också har kikat i verkar ange 430 grader som maxtemperatur. Min ugn går högre än vad termostaten är inställd på. Det är inte så exakt. Det bör finnas en chans att den når upp i 450 grader. Jag tänker att om den inte ens når upp i 430 så bör det väl vara fel på produkten och därmed ett fall för reklamation? För att våga köpa och testa alltså.

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Skrivet av fetakniven:

Jag har Effeuno p134h 509 grader.

Anledningen till att jag nämnde att den verkar gjord för utebruk är produktbeskrivningen "... inte upp särskilt stor plats på din balkong eller uteplats", sedan ser jag nu att någon har frågat om den kan användas inomhus vilket fick nej till svar. Men det verkar ju inte helt rimligt.

Manualen som du också har kikat i verkar ange 430 grader som maxtemperatur. Min ugn går högre än vad termostaten är inställd på. Det är inte så exakt. Det bör finnas en chans att den når upp i 450 grader. Jag tänker att om den inte ens når upp i 430 så bör det väl vara fel på produkten och därmed ett fall för reklamation? För att våga köpa och testa alltså.

Precis mina tankar! Jag la en beställning så kan jag testa om den fungerar som det står. Den kommer ikväll. Har fått intrycket att Netonnet är ganska lätta att ha att göra med.Funkar den som utlovat så är det ett väldigt bra pris. Hade det fortfarande gått att köpa en Macte från Italien för 500 € hade det kanske varit ett alternativ, men när de börjar komma närma sig 10k tycker jag det är lite svårare att motivera ett köp.

Visa signatur

Fractal Design Define S | AMD Ryzen 3700x |Dark Rock pro 4| MSI x570 Gaming Edge WIFI | Corsair LPX 32GB | AMD RX 5700 XT |

Permalänk
Medlem
Skrivet av trisse_123:

Precis mina tankar! Jag la en beställning så kan jag testa om den fungerar som det står. Den kommer ikväll. Har fått intrycket att Netonnet är ganska lätta att ha att göra med.Funkar den som utlovat så är det ett väldigt bra pris. Hade det fortfarande gått att köpa en Macte från Italien för 500 € hade det kanske varit ett alternativ, men när de börjar komma närma sig 10k tycker jag det är lite svårare att motivera ett köp.

Vad kul! Återkoppla gärna här så snart du får tillfälle (helst ännu snabbare).

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk

Den kom som sagt igår. Första intrycket är att det fungerar utmärkt! Jag köpte i höstas en gasoldriven chef bbq ugn men pga brf så får jag inte använda den. Har dock ända kört det och serverat hela släkten hos svärföräldrarna och syskonen som bor i villa så har lite erfarenhet av gasol ugnar också

Ungen är rätt stor, med dubbla lager rostfritt stål som isolerar lite. Det sitter 3 element i toppen, ett stort 1300 och två mindre på 450 st. Jag ställde ut ugnen på balkongen och ställde in den på 2/3 av max för att värma upp den. Displayen visar aktuell temperatur och inte inställd. Den kom snabbt upp (15-20 min) i temperatur och jag mätte 420-430 C på stenen med IR termometer innan jag körde in första pizzan. Utan direkt jämförelse så tycker jag den kom upp i temperatur snabbare än gasolugnen, men det är nog antagligen tack vare luckan. Jag drog aldrig upp den till max då jag tyckte den blev tillräckligt varm.

Jag märkte dock en grej som oroar mig lite, vilket är att den verkar ha ganska stort "spann" på termostaten som styr det stora värmeelementen. Elementet är på tills den kommer upp till viss temperatur, sen slås det av och bara de små 450 W är på tills temperaturen går ner till ganska lågt enligt displayen. Displayen visade mellan 450- 380 C. Första pizzan stoppade jag in när alla element va på och den vart lite bränt på kanterna. När jag stoppade in den andra pizzan var bara de små elementen på ett tag innan huvudelementet drog igång. Den pizzan blev dock perfekt.

Det är dock lite tidigt att säga om detta verkligen påverkar funktionen eller om man behöver jobba runt det. Sen, vad displayen stämmer nog inte med temperaturen på stenen och generellt i ungen då det (av andra pizzan) verkar som den ändå håller värmen rätt bra.

En annan fördel mot gasolen är att det är en "vägg" längst bak i ungen och inte lågor. Detta minskar stressen att råka fösa in pizzan i lågorna.

Så av första intrycket är jag väldigt nöjd.

Visa signatur

Fractal Design Define S | AMD Ryzen 3700x |Dark Rock pro 4| MSI x570 Gaming Edge WIFI | Corsair LPX 32GB | AMD RX 5700 XT |

Permalänk
Medlem
Skrivet av trisse_123:

Den kom som sagt igår. Första intrycket är att det fungerar utmärkt! Jag köpte i höstas en gasoldriven chef bbq ugn men pga brf så får jag inte använda den. Har dock ända kört det och serverat hela släkten hos svärföräldrarna och syskonen som bor i villa så har lite erfarenhet av gasol ugnar också

Ungen är rätt stor, med dubbla lager rostfritt stål som isolerar lite. Det sitter 3 element i toppen, ett stort 1300 och två mindre på 450 st. Jag ställde ut ugnen på balkongen och ställde in den på 2/3 av max för att värma upp den. Displayen visar aktuell temperatur och inte inställd. Den kom snabbt upp (15-20 min) i temperatur och jag mätte 420-430 C på stenen med IR termometer innan jag körde in första pizzan. Utan direkt jämförelse så tycker jag den kom upp i temperatur snabbare än gasolugnen, men det är nog antagligen tack vare luckan. Jag drog aldrig upp den till max då jag tyckte den blev tillräckligt varm.

Jag märkte dock en grej som oroar mig lite, vilket är att den verkar ha ganska stort "spann" på termostaten som styr det stora värmeelementen. Elementet är på tills den kommer upp till viss temperatur, sen slås det av och bara de små 450 W är på tills temperaturen går ner till ganska lågt enligt displayen. Displayen visade mellan 450- 380 C. Första pizzan stoppade jag in när alla element va på och den vart lite bränt på kanterna. När jag stoppade in den andra pizzan var bara de små elementen på ett tag innan huvudelementet drog igång. Den pizzan blev dock perfekt.

Det är dock lite tidigt att säga om detta verkligen påverkar funktionen eller om man behöver jobba runt det. Sen, vad displayen stämmer nog inte med temperaturen på stenen och generellt i ungen då det (av andra pizzan) verkar som den ändå håller värmen rätt bra.

En annan fördel mot gasolen är att det är en "vägg" längst bak i ungen och inte lågor. Detta minskar stressen att råka fösa in pizzan i lågorna.

Så av första intrycket är jag väldigt nöjd.

Vad kul att den verkar vara till belåtenhet. Låter riktigt lovande. Blev det några pizzabilder tagna?

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem

@trisse_123 kul att ugnen ser ut att funka bra. Som med alla ugnar får man bättre grepp om dem när man vet hur ugnen beter sig och på så sätt kan man ofta få önskat resultat. 2/3 av max värme och den kom upp 420-430 grader, då finns det lite till. Något som är bra om det är viktigt för dig att grillelementen glöder när pizzan bakas, ja då vrider du bara på max för att sedan ställa ned den till 2/3 och repetera. Uppfattar jag rätt att den elektriska ugnen har en lucka som man kan sätta för?

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk

@fetakniven Tyvärr glömde jag att ta kort, synd då pizzorna blev väldigt fina med fluffiga kanter.

@bennyfaz. Ja precis, det jobbiga nu är att jag vill göra pizza varje dag.... Inte bra för midjemåttet. Det ingick en stållucka med trähandtag till ugnen. Luckan går liksom att haka fast och så den sitter fast.

Visa signatur

Fractal Design Define S | AMD Ryzen 3700x |Dark Rock pro 4| MSI x570 Gaming Edge WIFI | Corsair LPX 32GB | AMD RX 5700 XT |

Permalänk

I höstas köpte jag en pizzaugn från netonnet "Austin and Barbeque AABQ Pizza Oven" för 990kr. Jag ville ha en sån låg instegströskel som möjligt för att börja baka "ordentligare" pizza. Har kört på Vito Iacopellis recept med poolish mestadels, har gjort lite egna ändringar och provat blandningar med olika mjöl.

I helgen fick jag prova en Ooni Fyra och upptäckte att det var en ganska mycket bättre pizzaugn direkt, pelletsladdningen var mycket smartare, man slapp fylla på konstant som jag har fått göra med varianten från netonnet. Dom kommer roughly upp i samma temperaturer, mätte upp med Oonis ir-termometer.

Nästa steg blir att införskaffa sig en gasoldriven, denna gången ska jag inte snåla och köpa en "finare" variant och kikat på Ooni Koda 16. Finns det några fler alternativ i den prisklassen som är värda att kika på?

Permalänk

Jag är också inne på att köpa en elektrisk pizzaugn, och pendlar mellan Austin and BBQ och Cozze.
Ser att Cozze 17", den elektriska varianten finns på Hornbach just nu till ett relativt bra pris. Men tänker nog att den mindre passar mig bättre. Får hoppas att även 13" dyker upp snart:

https://www.hornbach.se/p/pizzaugn-cozze-17-elektrisk/1064914...

Ni som har Austin, har ni hunnit testa den mer?

Permalänk
Skrivet av secretlyunknown:

I höstas köpte jag en pizzaugn från netonnet "Austin and Barbeque AABQ Pizza Oven" för 990kr. Jag ville ha en sån låg instegströskel som möjligt för att börja baka "ordentligare" pizza. Har kört på Vito Iacopellis recept med poolish mestadels, har gjort lite egna ändringar och provat blandningar med olika mjöl.

I helgen fick jag prova en Ooni Fyra och upptäckte att det var en ganska mycket bättre pizzaugn direkt, pelletsladdningen var mycket smartare, man slapp fylla på konstant som jag har fått göra med varianten från netonnet. Dom kommer roughly upp i samma temperaturer, mätte upp med Oonis ir-termometer.

Nästa steg blir att införskaffa sig en gasoldriven, denna gången ska jag inte snåla och köpa en "finare" variant och kikat på Ooni Koda 16. Finns det några fler alternativ i den prisklassen som är värda att kika på?

Utan att ha kollat så noga så är det snabba svaret nej. Det finns så sjukt mycket ugnar som har kommit ut senaste 1-2 åren sedan pizzaboomen tog fart och alla skulle göra en ugn (läs "snabbt få ut en ugn på marknaden"). Dessa är även företagens första ugnar och många säljer egentligen bara grillar i första hand, bryr sig alltså inte så mycket om pizza och kvaliteten på ugnen. När jag köpte min koda 16 lusläste jag om hur många ugnar som helst, men i den prisklassen var det Koda 16 eller Gozney roccbox som jag tillslut valde mellan, fanns inga andra som matchade dessa i den prisklassen då jag ville kunna göra napolitanska pizzor. Ooni och Gozney har även historia och erfarenhet när det gäller pizzaugnar. Ny på marknaden som skulle kunna vara ett alternativ är Glowen raptor men har inte använt den själv.

Med det sagt kommer du bli nöjd med Ooni koda 16 om det är napolitanska pizzor i första hand du vill göra. Men jag är där du är nu med min koda 16, min första ugn och jag kände ganska snabbt att jag ville ha större/bättre ändå. Är dock jättenöjd med min koda 16, levererar varje gång.

Fråga på om det är något specifikt just med Koda 16 du undrar över

Permalänk
Medlem

@secretlyunknown
Ooni Koda är beprövade men jag vill nog ha en med lågan på sidan. Vet inte om det spelar så stor roll men lågan/värmen cirkulerar på ett annat sätt och inte ut genom öppningen även om värmen naturligtvis letar sig ut där ändå. Såg att Vito ibland tar med sig Pizzapartyugnen och den har brännare på sidan precis som en vedeldad pizzaugn. En annan ugn han verkar gilla har också brännare på sidan. En billigare variant som har brännare på sidan är Mustang Vomera 16. Den säljs från strax över 2000:- till 5000:- (kolla prisjakt)
Tycker pizzor bakade i Ooni Koda 16 och Mustang Vomero 16 ser bra ut så det spelar nog ingen större roll.
Kolla videos och läs på innan eventuellt köp men jag tycker den verkar intressant utan att ha kollat upp noga, kvalitét och hållbarhet är något man vill veta.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mertkemal:

Jag är också inne på att köpa en elektrisk pizzaugn, och pendlar mellan Austin and BBQ och Cozze.
Ser att Cozze 17", den elektriska varianten finns på Hornbach just nu till ett relativt bra pris. Men tänker nog att den mindre passar mig bättre. Får hoppas att även 13" dyker upp snart:

https://www.hornbach.se/p/pizzaugn-cozze-17-elektrisk/1064914...

Ni som har Austin, har ni hunnit testa den mer?

Bra pris, jag tycker man kan lägga en slant på en elektrisk ugn då man slipper utgifter för ved/pellets och gasol så det är både bekvämt och mycket billigare i drift. 13"? Nej nej, minst 17" men det är bara min åsikt

@trisse_123 vad säger du om din Austin elektriska pizzaugn. Har du hunnit göra fler pizzor och vad tycker du nu om ugnen?

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Skrivet av bennyfax:

Bra pris, jag tycker man kan lägga en slant på en elektrisk ugn då man slipper utgifter för ved/pellets och gasol så det är både bekvämt och mycket billigare i drift. 13"? Nej nej, minst 17" men det är bara min åsikt

@mertkemal vad säger du om din Austin elektriska pizzaugn. Har du hunnit göra fler pizzor och vad tycker du nu om ugnen?

Jag håller med dig om att slippa hålla på för mycket med gasol. Hade en gasolgrill men köpte en elgrill från Weber, och är minst lika nöjd om inte mer nöjd med den. Enkelheten väger över här, och så länge den kommer upp i rätt temperatur har jag svårt att tro att man märker någon större skillnad.

Har ingen Austin själv, men sett att några i forumet köpt den. Därför jag var nyfiken på vad de tycker

Permalänk
Medlem

@mertkemal nej, jag vet. Råkade tagga fel. Blev annars rätt sugen på Cozzes elektriska 17"
Jag gillar att baka lite större pizzor som man slizar till sällskapet och delar på medan man gör en till.

Precis, det är temperaturen som är viktigt och gas eller elektrisk spelar väl ingen roll smakmässigt. El är bara mycket enklare och mycket billigare.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Skrivet av bennyfax:

@mertkemal nej, jag vet. Råkade tagga fel. Blev annars rätt sugen på Cozzes elektriska 17"
Jag gillar att baka lite större pizzor som man slizar till sällskapet och delar på medan man gör en till.

Ja, men precis. Det är en födel! Jag tycker också priset verkar rätt bra. Ser ju inte ut att finnas någon konkurrens i den prisklassen och storleken just nu.
Brukar göra likadant när jag kört i den vanliga ugnen. Blir rätt trevligt! Har man en pizzaugn får man nog ut en ny pizza rätt mycket fortare dock, utan att tappa för mycket värme mellan gräddningarna.

Permalänk
Skrivet av bennyfax:

Bra pris, jag tycker man kan lägga en slant på en elektrisk ugn då man slipper utgifter för ved/pellets och gasol så det är både bekvämt och mycket billigare i drift. 13"? Nej nej, minst 17" men det är bara min åsikt

@trisse_123 vad säger du om din Austin elektriska pizzaugn. Har du hunnit göra fler pizzor och vad tycker du nu om ugnen?

Har väl gjort 6 pizzor nu. Dom första 4 vart riktigt bra, men sista omgången blev faktiskt botten bränd och jag var tvungen att ta ut pizzan innan den va helt klart. Har beställt en Biscotti sten som ligger och väntar på ica. Den är som sagt lite oberäknelig när termostaten har sånt stort spann. Är lite sugen på att byta ut den mot en PID...

Visa signatur

Fractal Design Define S | AMD Ryzen 3700x |Dark Rock pro 4| MSI x570 Gaming Edge WIFI | Corsair LPX 32GB | AMD RX 5700 XT |

Permalänk
Medlem

@mertkemal nu finns subtitles i videon jag postade tidigare. Behöver dock se fler reviews #19974771
Han säger att vid 450 grader lagas botten snabbare än toppen. Precis som det Trisse upplever och då kan man lyfta pizzan eller sänka temperaturen för att öka när pizzan läggs in.

@trisse_123 Ok, man kan ju lyfta på pizzan mot taket som i en vedeldad ugn men nya stenen löser det säkert. Grymt, modda ugnen

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Skrivet av bennyfax:

@mertkemal nu finns subtitles i videon jag postade tidigare. Behöver dock se fler reviews #19974771

@trisse_123 Ok, man kan ju lyfta på pizzan mot taket som i en vedeldad ugn men nya stenen löser det säkert. Grymt, modda ugnen

Snyggt! Får titta ordentligt. Ser ju faktiskt rätt clean ut jämfört med Austin. Gillar man att baka bröd dock, så är nog utrymmet för litet. En liten nackdel

@trisse_123 vad jag hört så skall det hjälpa endel.

Permalänk
Skrivet av bennyfax:

@secretlyunknown
Ooni Koda är beprövade men jag vill nog ha en med lågan på sidan. Vet inte om det spelar så stor roll men lågan/värmen cirkulerar på ett annat sätt och inte ut genom öppningen även om värmen naturligtvis letar sig ut där ändå. Såg att Vito ibland tar med sig Pizzapartyugnen och den har brännare på sidan precis som en vedeldad pizzaugn. En annan ugn han verkar gilla har också brännare på sidan. En billigare variant som har brännare på sidan är Mustang Vomera 16. Den säljs från strax över 2000:- till 5000:- (kolla prisjakt)
Tycker pizzor bakade i Ooni Koda 16 och Mustang Vomero 16 ser bra ut så det spelar nog ingen större roll.
Kolla videos och läs på innan eventuellt köp men jag tycker den verkar intressant utan att ha kollat upp noga, kvalitét och hållbarhet är något man vill veta.

Sjukt bra pris på Mustang Vomero men det verkar inte finnas så mycket information på den. Blir nästan sugen på att klicka hem den direkt.

Permalänk
Skrivet av secretlyunknown:

Sjukt bra pris på Mustang Vomero men det verkar inte finnas så mycket information på den. Blir nästan sugen på att klicka hem den direkt.

Jag blir alltid lite skeptisk när det inte finns några recensioner på varken youtube eller nätet från privatpersoner, speciellt när ugnen funnits på marknaden i över 1 år. Men pizzor gör den såklart.

Permalänk
Skrivet av Patrik1984:

Jag blir alltid lite skeptisk när det inte finns några recensioner på varken youtube eller nätet från privatpersoner, speciellt när ugnen funnits på marknaden i över 1 år. Men pizzor gör den såklart.

Jag har oftast samma inställning, får se hur jag gör.
Väldigt intressant med tanke på priset, men som sagt ska jag inte vara dumsnål igen :')

Permalänk
Skrivet av secretlyunknown:

Jag har oftast samma inställning, får se hur jag gör.
Väldigt intressant med tanke på priset, men som sagt ska jag inte vara dumsnål igen :')

Det tror jag du gör rätt i. Med tanke på att du haft en ugn tidigare skulle jag hållit mig runt prisklassen 4-5k som bas och koda 16 är som jag skrev lite längre upp ett bra alternativ

Jag sitter tex och suktar efter denna för tillfället https://shop.lillanapoli.se/products/forno-napoletano-80cm-di..., är ju helt sjukt onödigt för en hemmabagare men i mitt huvud är ändå priset rimligt konstigt nog.

Permalänk
Skrivet av Patrik1984:

Det tror jag du gör rätt i. Med tanke på att du haft en ugn tidigare skulle jag hållit mig runt prisklassen 4-5k som bas och koda 16 är som jag skrev lite längre upp ett bra alternativ

Jag sitter tex och suktar efter denna för tillfället https://shop.lillanapoli.se/products/forno-napoletano-80cm-di..., är ju helt sjukt onödigt för en hemmabagare men i mitt huvud är ändå priset rimligt konstigt nog.

När jag har (förhoppningsvis) har villa om några år då hoppas jag att jag kommer ha möjlighet att ha nånting liknande ute på gården.

Vilken gasoltub bör jag köpa till Kodan?
Hur länge håller den? Förstår om denna är svårt att uppskatta men jag bakar pizza 1-2 gånger i veckan i dagsläget.

Permalänk
Skrivet av secretlyunknown:

När jag har (förhoppningsvis) har villa om några år då hoppas jag att jag kommer ha möjlighet att ha nånting liknande ute på gården.

Vilken gasoltub bör jag köpa till Kodan?
Hur länge håller den? Förstår om denna är svårt att uppskatta men jag bakar pizza 1-2 gånger i veckan i dagsläget.

Jag har en p11 i stål om jag inte mins fel, 10-11kg gas tror jag det är ca. Koda 16 drar 0,5-0,6 kg/h enligt specen tror jag, men det kan du säkert läsa på oonis hemsida. Men det känns som att den drar mindre faktiskt och det borde väl vara baserat på fullgas och det kör man inte hela tiden tex.

Permalänk

Hämtade ut min biscotti sten idag. Blir alldeles orange av att hålla i stenen och den dammar väldigt mycket. Ska man göra något innan man använder första gången?

Visa signatur

Fractal Design Define S | AMD Ryzen 3700x |Dark Rock pro 4| MSI x570 Gaming Edge WIFI | Corsair LPX 32GB | AMD RX 5700 XT |

Permalänk
Medlem

@trisse_123
Dammar den hela tiden?
Borde stå vad du ska göra men ofta ska man hetta upp till en viss nivå när den är oanvänd. Ej max, kanske 200-250C? och låta den svalna, därefter kan du hetta upp den högre. Jag ska göra samma sak men min Kamadogrill.

Kolla hur de gör med Biscottisten för Ooni. Det borde finnas att läsa på nätet, annars finns videos på youtube.

https://youtu.be/2UhMJyVbbm0

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem
Skrivet av trisse_123:

Hämtade ut min biscotti sten idag. Blir alldeles orange av att hålla i stenen och den dammar väldigt mycket. Ska man göra något innan man använder första gången?

Var köpte du stenen ifrån? Jag har funderat på en men inte riktigt orkat let's upp en utöver lilla napoli som tyvärr har slut.

Vilken ugn har du?

Visa signatur

B450 Tomahawk 3700X 16gb G.Skill Flare x 860 Evo Noctua DH15 Seasonic focus+ 750W FD Define C Gigabyte RTX 2070 windforce

Permalänk
Skrivet av Oppna:

Var köpte du stenen ifrån? Jag har funderat på en men inte riktigt orkat let's upp en utöver lilla napoli som tyvärr har slut.

Vilken ugn har du?

https://www.fornostenugnar.se/ säljer stenar utöver Lilla Napoli, jag beställde direkt från italien https://fornacesaputo.it/ till min koda 16.