Nån som har erfarenhet av Doros pensionärstelefoner?

Permalänk
Medlem

Nån som har erfarenhet av Doros pensionärstelefoner?

Mor min vill skaffa sin första smartphone och har uppmärksammat att PRO gör reklam för Doros pensionärstillvända smartphones med deras egna Androidvariant som är lite mer hjälpsam i gränssnittet för nya användare, behandlar tydligen ljudet också så att äldre lättare kan höra. Det låter bra men marknadsföring är ju en sak och man blir lite rädd att de har bra idéer i kassa telefoner.

Är det nån som har erarenhet av Doros smartphones och har nåt att säga om dem? Nu är det tydligen 8050 och 8080 som är modellerna på marknaden.

Permalänk
Medlem

Helt ologiskt gui. Min pappa kunde inte med den så vi bytte till en iphone istället.

Permalänk
Vila i frid

Det är möjligen "Doro-knappen" som är den stora fördelen. Jag har precis levererat en XCover4 till min mor som hon börjat använda (primärt för swish/bankid). En av de mer greppvänligare man kan köpa för den med artrit och torra krumma händer. Med Teamviewer installerat blir det lite enklare med support. Tyvärr blankar BankID skärmen svart vid inmatning av pinkod. En pek-penna är ett obligatoriskt tillbehör för torra pensionärsfingrar.

Doro är ungefär som Axis, Svensk design och kvalitet.

Permalänk

Min far hade en vikbar och en smart Doro men ärvde min honor 8 eftersom han tyckte den funkade bättre och hade mycket bättre ljud, han hör dåligt. Dessutom går det ju att anpassa efter handikapp på många sätt från stock android.

Visa signatur

PS3 40GB

Permalänk
Medlem

Ingen erfarenhet av dom senaste varianterna med pekskärm utan endast de tidigare. Kände inte att det var några höjdare direkt. Knappt så att jag förstod hur man skulle navigera. Men det kanske är bättre nu med Android-baserat gui och touch.

Permalänk
Avstängd

Mamma min har en äldre vikbar telefon från Doro och med tanke på att deras målgrupp är äldre och andra personer som kräver lite mer hjälp så skulle jag inte säga att Doro är speciellt bra. Menyerna är rätt knepiga, lite likt Nokia 3310 ungefär. Ljud på ringsignal och högtalare går inte att höja direkt mycket om nu personen har hörselskada.
En fördel är väl akutknappen på telefonens utsida som vid tryck i fem sekunder ringer upp en nummerlista och slår igång högtalarfunktionen.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10