Permalänk
Medlem

Begagnad projector till serier

Sitter och funderar över att inhandla en beg Projetor för att kunna kolla serier i sängen. Vad bör man kolla efter? Behöver inget super bra med 720-1080p HDMI är att föredra. Typ runt 500-700kr, Alltså inget nytt utan kanske någon gammal presentations projektor fungerar. Några bra och sämre märken? Dåliga lampor som går sönder? Kollat lite på Tradera med finns så himla mycket så man blir inte klok. (Vet att bra projektorer kostar men ska kanske flytta snart och kommer då inhandla TV så ska bara has till lite Serier. )

Permalänk
Sötast

Kollar du begagnat så hade jag kollat efter:

Hur gammal projektorn är
Dess ljudnivå
Hur ljusstark den är (lumen)
Hur långt har lampan gått? Lampor är generellt dyra (flera tusen) och de brukar ha en garantitid på runt 1000-2500timmar. Den kan gå betydligt längre men kan smälla när som helst.

720/1080 är väl båda helt OK för serier (och filmer) men man får tänka lite på hur stor bilden är och vilket avstånd man tittar på.

Värt att tänka på är att projektor är oftast precis gångbart i dagsljus, för att få en bra upplevelse så behöver mörkläggning göras.

Permalänk
Medlem

Det är svårt med beg projektor. Speciellt om det sitter en noname lampa i.

Man får nästan räkna med att byta den så blir man inte överraskad av priset iaf 🙂

Permalänk
Medlem

Hittade denna LED projektor som verkar vara hyffsad iaf. Lite dyrare (dock billig mot nya) än att köpa en äldre beg men denna verkar man kunna ta med sig på resor lite lättare

https://www.blocket.se/annons/stockholm/utmarkt_mini_hd_pocke...

Kan den vara något att ha? Som sagt, något som är bättre än att kolla på en 27" från 4m ifrån när man är närsynt ^^

Permalänk
Bildexpert 📺

Små miniprojektorer brukar vara precis vad man får. En liten och surrande sak som kanske orkar en lite större bild än en 27-tummare. Fast med bråkdelen av ljusstyrkan hos en skärm. Vilket iofs kan passa i ett sovrum.

Så länge du håller förväntan på tillräckligt anspråkslös nivå lär det vara något att ha.