Min första hemsida, hur hostar jag?

Permalänk
Medlem

Min första hemsida, hur hostar jag?

Hej,

Det här med hemsidor är lite rörigt tycker jag. Har byggt en hemsida i Wix eftersom det är enkelt, samt registrerat en domän genom HostUp. Jag har förstått att jag behöver ett Webbhotell som då Wix-hemsidan kan ligga på och som är länkad till min domän. Om jag förstått rätt kan Wix lösa webhotells-biten, men tycker de är lite dyra. Men om jag väljer något annat, då blir jag väl inte av med Wix egna reklam på hemsidan? Eller tänker jag fel här, är jag fast med Wix eftersom jag byggde sidan där?

Vilken lösning ger mig också en email-funktion som jag antingen kan hantera genom Gmail eller Outlook?

Tacksam om någon kan reda ut det för mig.

Permalänk
Medlem

HostUp där du köpte domänen har webhotell & epost för 19 SEK/månad första året.

Jag har aldrig använt Wix, jag antar att reklmanen kommer av att du använder deras sida. Du borde helt enkelt kunna ladda upp filerna Wix skapat på HostUp om du väljer dem.

Visa signatur

Star Citizen referral: STAR-5K66-JDZB

CM NR200P, ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI, Fury Beast DDR5 4800MHz 2x16GB, i5-12600K + Scythe Fuma 2, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL OC, WD Black SN850 PCIe 4.0 NVMe M.2 - 2TB+1TB

Permalänk
Medlem

Du sitter nog benhårt fast med Wix.
Om du vill ha sidan du byggt så får du peka din domän på Wix och låta dem sköta det.

Visa signatur

Brass knuckles and a 2x4

Permalänk
Medlem

This is the way.

Har man byggt webbsidan i Wix system så är det helt låst till dem. Du har ingen access till filerna, utan det enda du kan göra är att välja att peka webbside-domänen dit eller inte.

Om du vill köra hemsidan exempelvis hos Simply, Oderland eller någon av de lite billigare hosting-bolagen så får du börja om från scratch, förslagsvis med en CMS såsom Wordpress om du inte råkar vara hårdkodad HTML-hackare. Microsoft Frontpage-tiden är förbi sedan länge.

Vet att många rekommenderar One.com, men jag har personligen inte så bra erfarenheter av dem då deras system för registrering är bökigt och det är lätt hänt att man råkar hoppa på en dyr prenumeration om man inte är försiktig och säkerställer att du ligger på den billigaste prenumerationen efter att de tre test-månaderna har löpt ut. Råkade ut för detta själv då jag hade lite fullt upp i livet och plötsligt fick en räkning på 2900:- då test-perioden hade gått över i typ näst-dyraste paketet som de då ville fakturera mig för 12 månader i ett svep. Förvisso så fick jag dem att backa på det tack och lov, men det blev en massa onödigt strul.

Visa signatur

Also found as @piteball@mastodon.rockhost.se

Permalänk

kan tipsa om drupal också om du vill bygga webbsidan i det programmet tror det har en pluggin för att importera sidor gjorda i wordpress kanske funkar att importera från wix också då dom är wysiwyg verktyg.

Visa signatur

"Ta det lungt jag är dyslektiker"