Jag har gjort ett program, hur hittar jag en partner som vill hjälpa till att få ut programmet?

Permalänk
Medlem

Jag har gjort ett program, hur hittar jag en partner som vill hjälpa till att få ut programmet?

Hej. Jag har en fråga.

Jag har byggt ett datorprogram (och en metod som hör till den), som jag hoppas ska vara bra i speciellt utbildningssyfte men också annat, som tex:
- Göra svåra val. Nå sina mål.
- Lättare tänka utanför boxen/lådan. Se nya möjligheter och lösningar till problem.
- Lättare förstå andras perspektiv.
etc.

Hur hittar jag en partner som vill hjälpa att få ut detta program? Eller skulle jag kunna sälja iden till någon kanske? Är det en bra ide att kontakta några mjukvaruutvecklingsföretag och se om dem är intresserade?

Programmet är en vågskål, där man kan lägga argument och väga dem.

I metoden så ska man anta att det val som kommer hända är det val som väger mest i vågskålen och att detta går att göra för alla val i alla situationer. Tanken är då att man ska utnyttja detta tankesätt för att försöka lättare få vägningen till det val man vill ska väga mest.

Ex, ifall du har ett bageri och vill att folk ska köpa dina bakelser. Då ska man ta perspektivet av kunden och göra så att "köpa-bakelse-sidan" väger mest för den personen.

Jag har laddat upp en video på min Youtube-kanal där jag förklarar programmet och metoden här:
Förklaring av programmet

Permalänk
Medlem

Så som världen ser ut, var alldeles oerhört försiktig med att starta företag med "någon som vill bli min partner".
Vad som helst kan hända, i mildaste fall att personen sticker med pengarna, men även att denne sätter dig mycket djupare i klistret än så, och sedan bara försvinner. Kvar står du med problem ända upp till flaggstångsknoppen.
Ska du driva företag med någon, se till att du känner den personen mycket mycket väl, och det är knappt att jag vill råda till det heller. Var enormt försiktig, läs på vad som gäller.

Det finns massor av starta-eget kurser, kolla med arbetsförmedlingen, studieförbund, företagarföreningar, hör dig för med skatteverket vad som gäller, kolla med banken vad de säger om de tror på affärsidén, den ene kan tipsa om den andre på din lokalort, men där har du iaf några ställen att börja med. Känns det för stort att starta eget och försöka leva på det, kör enskild firma som sidoprojekt till att börja med, parallellt med ett vanligt lönearbete.

Mjukvaruföretag, om din idé är bra, kan möjligen säga "nej vi är inte intresserade", och så ett halvår senare dyker en ungefär motsvarande grej upp i deras utbud. Sånt här ska du också fråga om på starta-eget kursen, hur gör man, vilka är fällorna.