WordPress -appen bråkar. Generic Error

Permalänk
Medlem

WordPress -appen bråkar. Generic Error

Tjo, jag använder WordPress -appen på Android för att lägga upp inlägg på min sida, mycket smidig.
Men sedan några veckor tillbaka kommer jag inte in längre.
Vid inloggning får jag GENERIC ERROR.
Uppgifterna fungerar utan anmärkning på sidan.
Vad kan detta vara?

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Jag skulle råda dig att kolla din Wordpress-instans först och främst, testa att access:a admin-gränssnittet på /wp-admin för att se om inloggningsuppgifterna fungerar där. Säkerställ också att dina inloggningsuppgifter där är unika och inte del av en lösenords-läcka så att någon annan har gått in och låst ut dig från din egen Wordpress-instans, du kan göra detta genom att kolla upp din e-postadress samt lösenord via HIPB:s tjänster.

https://haveibeenpwned.com/
https://haveibeenpwned.com/Passwords

Om du tar dig in på admin-sidan via datorn, säkerställ att alla dina plugins är a jour med uppdateringar, samt att även själva Wordpress-instansen kör aktuell version utav Wordpress då du annars kan få problem med mobil-appen på grund utav att denna ha sprungit för långt versions-mässigt från din instans. Det är även rekommenderat att slå på automatiska uppdateringar av plugins för att undvika att din webbsida blir hackad på grund av sårbarheter i plugins.

Visa signatur

Also found as @piteball@mastodon.rockhost.se

Permalänk
Medlem

Inloggning fungerar via wp-admin, lösenordet är ändrat för test men samma fel, genererat av 1pass.
Alla plugins och wp är up to date, har testat att inaktivera samtliga men fortfarande fel.
Appen i telefonen är senaste, testat rensa cache och installerat om.
Testat från annan telefon men det är samma problem.

Skrivet av Pitr-:

Jag skulle råda dig att kolla din Wordpress-instans först och främst, testa att access:a admin-gränssnittet på /wp-admin för att se om inloggningsuppgifterna fungerar där. Säkerställ också att dina inloggningsuppgifter där är unika och inte del av en lösenords-läcka så att någon annan har gått in och låst ut dig från din egen Wordpress-instans, du kan göra detta genom att kolla upp din e-postadress samt lösenord via HIPB:s tjänster.

https://haveibeenpwned.com/
https://haveibeenpwned.com/Passwords

Om du tar dig in på admin-sidan via datorn, säkerställ att alla dina plugins är a jour med uppdateringar, samt att även själva Wordpress-instansen kör aktuell version utav Wordpress då du annars kan få problem med mobil-appen på grund utav att denna ha sprungit för långt versions-mässigt från din instans. Det är även rekommenderat att slå på automatiska uppdateringar av plugins för att undvika att din webbsida blir hackad på grund av sårbarheter i plugins.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Skrivet av SirMacke:

Inloggning fungerar via wp-admin, lösenordet är ändrat för test men samma fel, genererat av 1pass.
Alla plugins och wp är up to date, har testat att inaktivera samtliga men fortfarande fel.
Appen i telefonen är senaste, testat rensa cache och installerat om.
Testat från annan telefon men det är samma problem.

Inte för att jag tror att detta är orsaken men har du möjlighet att kolla om din .htaccess-fil för WordPress har någon IP-adress range som den bannlyst? Mer info här: https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-limit-access-b...

En annan möjlig orsak att utforska är om XML-RPC bråkar och därmed prova inaktivera det vilket går att läsa mer om här: https://wordpress.org/support/topic/unable-to-login-into-the-... Här ska det tydligen gå att verifiera huruvida ens XML-RPC bråkar eller inte: https://xmlrpc.blog/ Prova gärna denna först på datorn där du lyckas logga in och sedan på enheten där du ej lyckas logga in.

I denna samma tråd diskuteras även om Headers Already Sent-problematik vilket finns mer info om här: https://wordpress.org/documentation/article/faq-troubleshooti... Längre ned i XML-RPC-tråden verkar "Really Simple SSL"-plugin ha orsakat något. Om du har den, så prova in aktivera den.

Mvh,
WKF.

Visa signatur

"Den säkraste koden är den som aldrig skrivs"
"Visste du förresten att det är ett mångmiljardbolag?"
"Jag lever inte för att koda utan kodar för att sen kunna leva"

Permalänk
Medlem

Bannlyst ip har websupport testat genom att häva alla spärrar, samma problem.
Xml-rpc har de också hjälpt mig, det också utan framgång.
Jag är inte insatt i maskineriet bakom, så kan inte de tekniska detaljerna.
Man skulle önska ett bättre felmeddelande än Generic Error, eller en loggfil men det verkar inte heller finnas.

Kollade xml-rpc-länken och körde test: Kod 466

Skrivet av WebbkodsFrilansaren:

Inte för att jag tror att detta är orsaken men har du möjlighet att kolla om din .htaccess-fil för WordPress har någon IP-adress range som den bannlyst? Mer info här: https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-limit-access-b...

En annan möjlig orsak att utforska är om XML-RPC bråkar och därmed prova inaktivera det vilket går att läsa mer om här: https://wordpress.org/support/topic/unable-to-login-into-the-... Här ska det tydligen gå att verifiera huruvida ens XML-RPC bråkar eller inte: https://xmlrpc.blog/ Prova gärna denna först på datorn där du lyckas logga in och sedan på enheten där du ej lyckas logga in.

I denna samma tråd diskuteras även om Headers Already Sent-problematik vilket finns mer info om här: https://wordpress.org/documentation/article/faq-troubleshooti... Längre ned i XML-RPC-tråden verkar "Really Simple SSL"-plugin ha orsakat något. Om du har den, så prova in aktivera den.

Mvh,
WKF.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk

Vet inte vad du har för webbhotell eller om det är wordpress.com du använder men du kan slå på debug log och se om du får något där när du försöker logga in. Kan vara något fel med REST-api:et.

https://developer.wordpress.org/advanced-administration/debug...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klappkossa5000:

Vet inte vad du har för webbhotell eller om det är wordpress.com du använder men du kan slå på debug log och se om du får något där när du försöker logga in. Kan vara något fel med REST-api:et.

https://developer.wordpress.org/advanced-administration/debug...

Använder websupport.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Satte upp WP på min NAS och en basic sida.
Där fungerar appen direkt.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klappkossa5000:

Vet inte vad du har för webbhotell eller om det är wordpress.com du använder men du kan slå på debug log och se om du får något där när du försöker logga in. Kan vara något fel med REST-api:et.

https://developer.wordpress.org/advanced-administration/debug...

Lade till:

define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
@ini_set( 'display_errors', 0 );
define( 'SCRIPT_DEBUG', true );

Men får då ingen logg under wp-content
Känns som att när man väl angett adress så går den inte ut på nätet, utan ger fel direkt när man loggar in.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Jag flyttade siten, kan ibland komma in, ibland skriker den på xml-rcp.
När jag kommer in tar det lång tid att ladda inlägg/sidor/media. För det mesta inte alls, ibland tar det 30 minuter för 1-2 inlägg och ett antal timmar att lägga upp nytt inlägg.
Att det ska vara så svårt, och att det fungerat felfritt länge fram tills nyligen.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]