Permalänk

c++ hjälp!

Hejsan, jag håller på med programmering b, och har 3 uppgifter jag verkligen inte kan lösa. någon som kan?

1. Definiera ett flyttalsfält med plats för 10 värden och låt användaren mata inv ärden till dess att värdet 0 ges. Värdet 0 ska inte placeras i fältet. Därefter ska fältet skrivas ut med ett mellanslag mellan varje värde.

2. (fortsättning på 1) Låt användaren mata in ett tal som ska sökas i fältet. Använd binär sökning i en separat funktion. Låt en utskriftssats meddela på vilken position värdet finns alternativt ge besked om värdet saknas.

3. Definiera en _string-variabel_ och låt användaren mata in en sträng. Därefter ska programmet avgöra om strängen är en palindrom (samma sak bak och fram tex alla, naturrutan osv )

tacksam för hjälp! // Theo

Visa signatur

LG LW60 - EEE 901

Permalänk
Hedersmedlem

Ge gärna hints om hur bengan_svensson ska göra men inte mer. Skolarbete gör man själv!

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.

Permalänk

Har du inte fått någon bok med exempel?

EDIT: Här kommer lite hints så att du iaf kommer igång.

loop { mata in tal i en temporär variabel. om den temporära variablen inte är detsamma som noll, tilldela värdet i den temporära variablen till din array med flyttal. om värdet faktiskt var noll, avbryt loopen } (kan göras med break; fast det kan vara onödigt beroende på hur du har utformat loopen) Sedan är det bara att gå vidare.

Nu i efterhand kan jag förstå att det här verkar krångligt, men försök översätta det där till c++ så har du 1:an, och sen är det bara att fortsätta.

Permalänk

boken med exempel täcker inte uppgifterna läraren ger oss, en "utmaning" som´han kallar det. Så det är lite svårt för img ilstallione

Visa signatur

LG LW60 - EEE 901

Permalänk
Hedersmedlem

Men troligen inte omöjligt... Läraren har nog inte gett er uppgiften helt utan anledning. Vi har regler om detta och de ska följas. Vill du fortsätta diskutera detta föreslår jag att du kontaktar mig privat. Tillbaka till topic!

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.

Permalänk
Medlem

Bara några frågor om uppgift 3, ska den klara av saker som "ni talar bra latin" och menar du att ni ska använda char* eller std::string?

Permalänk

inte latin exemplet, och det ska användas std::string tänkte jag vore mest lämpligt.

Visa signatur

LG LW60 - EEE 901

Permalänk
Medlem

Kolla upp funktionen std::reverse i så fall Det är lättare om du postar koden du har så kan folk se vad som är fel utan att göra hela uppgiften åt dig