Permalänk
Medlem

MSI Neo2 3 dagars nöje?

Jag blev så himla glad i Onsdags när mitt system lirade problem fritt efter att ha byggt ihop det med dessa komponenter:
MSI K8N Neo2 54G - Amd 64 Winchester 3000+ - 1024 MB PC3200 - 120 GB HDD - DVD-RW - 9800 Pro. och TruePower 380w.

Allt har fungerat felfritt sedan dess tills inatt. Det fungerade fint hela gårdagen och jag testade starta om den flera gånger inga problem alls. Jag stängde av den lite senare på kvällen och när alla släktingar farit hem så skulle jag starta den igen. Detta vad vid 1 tiden inatt. Och då vägrade den starta. Den bara brummar på men det händer inget. Den postar inte eller nått, den bara brummar på. Jag hade inte gjort nån förändring eller omkoppling alls motför förut. Så vad i hela friden kan det bero på att den fungerar felfritt i 3 dagar sen när den 3e dageen är slut så slutar den helt fungera? Jag har läst att MSI K8N Neo2 har haft problem med Antec agg men eftersom det fungerade efter att jag byggt ihop det så trodde jag verkligen att jag hade sluppit detta felet. Har även läst att det ska ha problem med PS/2 portarna och eftersom jag inte har något tangentbord just nu med USB så kan jag inte testa detta. Men jag tycker det är så jävla konstigt att det ska sluta fungera efter 3 dagar? Vad kan det bero på egentligen? Varken en PS/2 port eller ett nätagg borde väll kunna utlösa nått mysko tidsinställt fel eller 3 dagar eller?
Ja vad ska jag säga? Hjälp mig SNÄLLA!

Den ända som vart lite konstigt under dom 3 dagarna den fungerade var att musen lyste när datorn va avstängd. Vad kan detta bero på?

Visa signatur

[AMD 64 Winchester 3000+ @4000+][MSI K8N NEO2 S939][120 GB IBM 120GXP][PowerColor 9800 Pro][PC3200 1024MB]
First To Go Last To Know!! <> http://zunken.de/

Permalänk

Samma sak hände för mig fast med mitt ToPower 420. Nu har jag köpt ett levicom 500W. Ska hämta ut det på posten när de öppnar igen på måndag.

Visa signatur

VD för Glowpad UF

Permalänk
Medlem

Så du har inte lämnat in nå grejer eller nått? du bara väntar på ditt nya agg? Hoppas det fungerar för dig så får väll jag göra samma sak. Hoppas bara man kan få sålt ett Antec 380W för typ 600kr dom kostar ändå typ 900 kr nytt. För pengar så här efter julafton är det jävla dåligt med. Dom där Levicom och Aspire är ju jädra lockande med så bra priser och Ampere.

Visa signatur

[AMD 64 Winchester 3000+ @4000+][MSI K8N NEO2 S939][120 GB IBM 120GXP][PowerColor 9800 Pro][PC3200 1024MB]
First To Go Last To Know!! <> http://zunken.de/

Permalänk
Medlem

Va har du för mus då? Jag har en Microsoft Intellimouse Explorer Tilt/Platinum och den lyser hela tiden, det gjorde så för en kompis när han skaffade sig sitt, han har samma. Men det slutade lysa efter en tid.

Visa signatur

Apple Macbook Pro

Permalänk
Medlem

Det kan vara nätagget!

Visa signatur

SyncMaster "17" 172X | Antec Sonata II | MSI K8N Neo2-54G Platinum | AMD Athlon64 3500+ (Winchester) | OCZ Platinum 512x2 (DDR400) @ Dual-Channel 2-2-2-5 | PowerColor ATI Radeon X800XT 256MB

Permalänk
Gäst

hoppas det funkar med mitt neopower som jag ska byta för att det stänger av sig själv hela tiden....

Permalänk
Medlem

Jag har ett liknande bekymmer.

Datorn har funkat klockrent över 1 vecka tills ja beslutat mig för att skicka tillbaka
grafik kortet, då bytte ja till ett Geforce 2 kort, och då börjar det roliga, men i samband
med detta byte så satte jag även in en 80mm chassi fläkt.

Problemet blir då:

Ja sitter och gör igentligen inget mer än surfar runt på nätet, sedan kan den helt utan
förvarning slå av datorn, allt är då stendött, ja klickar på POWER knappen o inget händer,
vid en närmare titt på datorn så ser ja Power knappen blinkar men när ja försöker klicka på
den igen så händer inget nu heller, då sliter ja ut ström kabeln sen fortsätter ja klicka på
ström knappen, sen stoppar ja tillbaka kabeln och vips ! så startar burken som inget hade hänt ????

detta händer när det inte är någon belastning som helst på burken, vilket gör det hela mer underligt, mitt tidigare grafikkort var ett 9800pro vilket borde ta mer kräm ur burken än geforce 2 kortet, har försökt lösa detta genom att byta grafik kort men samma problem ändå.

Vid uppstart med det andra geforce 2 kortet så hände något ännu roligare, ja stendöd från en början så klart, men sedan gick den igång och dom 4 kontroller lamporna på baksidan meddelar sig iform av 4 röda prickar vilket betyder fel monterad processor eller trasig processor hmmm tänkte jag, plocka loss kylaren och när ja lyfter den så följer processorn med, ofan tänkte ja, har ja låst den utan att den suttit som den ska ???

Detta gör ju att man tror detta varit problemet, så ja monterar dit den ännu en gång som förr
med att hålla två fingrar på varsin sida och sedan låsa processorn, dit med kylaren, sedan slår ja igång maskinen utan problem !!

När ja sedan är inne i Windows så händer det återigen... datorn dör !!

Happ då ställer ja tillbaka min klockning även om detta problem inte borde bero på det eller ? , för då tycker ja den ändå skulle boota direkt vid en omstart och inte typ 30 sek efter
strömmen varit ur den eller ?? provade klocka tillbaka den igår senast med hopp om att lösa
det men då kom problemet tillbaka, nu har det dock inte hänt på den senaste timmen, men
det har inte hänt mer än 1 gång per dygn detta så hoppet är långt borta ännu...

Ska imorrn låna ett nätagg få se om det löser problemet då... jag hoppas verkligen det är det
som orsakar detta, men det är ju underligt att det funka 1 hel vecka utan problem, har klockat
prollen också och varit mycke belåten med grejjerna tills detta AGP kort byte

Mina nuvarande grejjer i lådan är:

NEC DVD 3500+
Geforce 2 MX 400
Corsair 512 Cas2 minne
1 SATA 200GB Maxtor HDDISK
3000+ Processor ( Winchester )

Bios version: 1.40

Körde processorn i 2500mhz utan problem med stability check och
temp max 51 grader och system temp på 30-32 grader.

Som sagt det hela börja med det att ja stoppade in Geforce 2 kortet.

Men jag har aldrig varit med om att processorn kan komma upp för man tar bort
kylaren trotts den var låst ??? och att det ändå har funkat är det tillverknings fel kanske
på moderkortet ??

Har även märkt då man försöker öka volten på vcore till manuella 1.55v tex så ändrar den bara till 1.42v ?? varför detta är det åxå nått som ska vara eller ?

Tacksam för förslag till detta problem, men provar nog nätagg imorrn om den stängt ner sig
själv igen...

Permalänk
Medlem

Nu när jag desperat har letat efter orsaker på mitt problem så stötte jag på att det är oroväckande många som får random reboots av PS/2 mus/tb men inte med USB mus/tb fast för vissa startar inte datorn alls när dom är i? du kan ju alltid testa.
Ja nu eftersom jag har lov och allt och ville så gärna ha igång min dator så har jag nu testat att plocka ut allt ut lådan och lagt det på ett trä bord. Allt för sig då. Och jag började då med att bara ha det viktigaste, Mobo, CPU, minne och grafikkort och då till min förvåning startade allt bra! jag blev ju jädra förvånad för jag hade inte trott på nån förbättring. Sen testade jag koppla in hddn cd och nu till slut så har jag kopplat in allt! och allt fungerar!! så vad ska jag tro? kortslutning i lådan eller vad? kan ju inte riktigt vara agget nu eller för jag använder samma. JA jag ska väll försöka koppla in allt i lådan igen och se vad som händer.

Föresten jag körde även ett 3dmark 03 Nu på bordet och då fick jag 5824 poäng. Är detta bra eller dåligt? tyckte det lät lite dåligt.. fast kanske inte kan bli bättre med det graffat?

Edit: Det ända som jag kan inte testat koppla in är ljud och nätverk tror ni det kan vara dom som spökar? jaja för bygga in den i lådan igen och testa.

Visa signatur

[AMD 64 Winchester 3000+ @4000+][MSI K8N NEO2 S939][120 GB IBM 120GXP][PowerColor 9800 Pro][PC3200 1024MB]
First To Go Last To Know!! <> http://zunken.de/

Permalänk
Gäst

mitt nya nätagg gjorde som samalones gör fast efter ca 1 min efter uppstart, så det måste va fel på det, ska byta mot ett nytt, det e ju nytt fats ett nytt som funkar. för att man skulle kunna starta datorn va man tvungen o dra ut ström kabeln o vänta ett tag...
nu kör jag med mitt gammla på 300watt, varit på i 2 dygn utan omstart än sålänge så det MÅSTE va nya agget som e fel på

Permalänk
Medlem

Ja nu sitter allt i burken med allt ikopplat och det fungerar fint så man kan ju undra vad som är/var felet egentligen? Jag hittade då inget uppenbart fel när jag meka loss alt.

Visa signatur

[AMD 64 Winchester 3000+ @4000+][MSI K8N NEO2 S939][120 GB IBM 120GXP][PowerColor 9800 Pro][PC3200 1024MB]
First To Go Last To Know!! <> http://zunken.de/

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BigM
Ja nu sitter allt i burken med allt ikopplat och det fungerar fint så man kan ju undra vad som är/var felet egentligen? Jag hittade då inget uppenbart fel när jag meka loss alt.

Det där har hänt mig också, man plockar ut o in allt igen så funkar det :P. Så mysko.

Visa signatur

Om du svarar på mitt inlägg, citera, tack!

Permalänk
Avstängd

Bortsett från strömproblemen så verkar mus problemen mest vara en BIOS fråga.......flama MSI:s supportforum så fixar de nog ett nytt BIOS fort som katten......(De är jävligt duktiga på att fixa prylar på MSI)

Mvh AJ

Visa signatur

frihetskämpen

Permalänk
Medlem

Även om det löste sig för dig ska jag berätta att Aspire 520W aggen övervoltar och undervoltar en hel del åtminstone mitt. T.ex 3.3V står att den ligger på 0.5V :S och -12V står på -14.5V. -5V är på -7.71V. Alla dessa värden är tagna från SiSoftware Sandra. Däremot fungerar datorn stabilt och har gjort det sen jag byggde den.

Visa signatur

MSI K9N SLI Platinum - A64 X2 5600+ @ 3 GHz - 4GB Corsair XMS2-6400 4-4-4-12 - MSI GeForce 8800GTS 320MB OC - Aspire 520W

Permalänk
Gäst

mitt som jag ska skicka tillbaks o få ett nytt under voltade typ med 0.x volt, e det normalt eller, e ett antec neopower 480watt

Permalänk
Medlem

Jag tror det är normalt, kanske inte att just ditt agg undervoltar men att dom flesta agg under/övervoltar litegrand är nog ganska normalt.

Visa signatur

MSI K9N SLI Platinum - A64 X2 5600+ @ 3 GHz - 4GB Corsair XMS2-6400 4-4-4-12 - MSI GeForce 8800GTS 320MB OC - Aspire 520W

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alving
Även om det löste sig för dig ska jag berätta att Aspire 520W aggen övervoltar och undervoltar en hel del åtminstone mitt. T.ex 3.3V står att den ligger på 0.5V :S och -12V står på -14.5V. -5V är på -7.71V. Alla dessa värden är tagna från SiSoftware Sandra. Däremot fungerar datorn stabilt och har gjort det sen jag byggde den.

Ditt moderkort mäter med 110% sannolikhet fel. Mät med en multimeter i moderkortskontakten istället om du vill få fram korrekta värden.

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||