Permalänk
Medlem

"super" tv-out kabel?

halloj. Sitter hemma och pillar med min tv-out på grafikkortet. Jag har en "standard tv" och ett Geforce 6600gt vivo.

När jag kör med den sammansatta kabeln (den som ser ut som en auxkabel till en förstärkare t.ex) Så får jag färg och så men bilden är väldigt suddig. Har ju kört tv-out och så förut så vet att den blir suddig och inte alls som på skärmen.

När jag provar S-VHS kabeln, den jag fick med så får jag färgbild under boot-upen, dvs windowsloggan. Men när jag kommer in i windows försvinenr färgen men jag tycker bilden är lite klarare med den kabeln. Men somsagt svartvit. Jag har PAL-B som format och även provat PAL-G och ntsc men med samma resultat.

De finns ingen tv-out/svhs kabel som ger en skarpare bild än standardkabeln? Dvs att den ger bättre kvalité på bilden och klarare text så man kanske kan läsa den tom. Jag vet att de finns en kabel man kan göra själv till radeon. Men nu har jag inte ett sånt och mina lödkunskaper är iaf inte dom bästa. Jaja hoppas ni förstår vad jag menar nu.

Sammafattning av mina 2 frågor:

Hur får jag färg med s-vhs? (Har de under bootup)

Vart kan jag köpa "super- Svhs kabel"? (om det går)

//kristoffer

Visa signatur

MVH

Permalänk
Hedersmedlem

1. Till att börja med - klarar din TV att ta emot S-video? Om du vet att den är S-video klar gör enligt följande: gå in på nView-fliken i bildskärmsinställningarna, högerklicka på TV-bilden, 'Select TV-format'--->Advanced, Video output format, står troligen Auto-select där, välj S-video out. Hjälper inte detta så får du nog köpa ny TV.

2. Det lilla en bättre kabel kan göra på en S-videosignal är inte värt pengarna.

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.

Permalänk
Medlem

videfix, jag antog att tv'n klarar svhs via scart eftersom jag har färg under boot-up men de är sen i windows de försvinner.

hum ok, men vart kan jag köpa en då tro... Någon som har ett förslag? Eller har några andra åsikter om en bättre kabel

Visa signatur

MVH

Permalänk
Hedersmedlem

Anledningen till att du får färg under booten är att kortet då troligen skickar kompositsignal i bägge ledningarna till s-videokontakten. Min tidigare guide kan ha varit missvisande. Man ska välja komposit ut för att få färg, har jag blivit informerad nu. Men det blir som sagt kompositsignal du får ut då, och den ÄR sämre än S-video. Bättre, dyrare kabel kan ge något bättre bild men knappt märkbart.
www.kjell.com har kablar till rimligt pris, sen har ju www.hifiklubben.se kablar i prisklasser för icke dödliga.

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.