Hjälp mig jag ska köpa bärbar! IRONI

Permalänk
Medlem

Hjälp mig jag ska köpa bärbar! IRONI

Jag tror dom trådarna kommer upp VARJE dag, alltid i stil med hej jag ska köpa en dator, den ska ha 15" skärm och minst 80GB disk vilken ska jag köpa?

Jag hade helst sett att man för det första hittar en modell man tror passar sina behov. För det andra SÖKER och kollar om det finns en gammal tråd om just den modellen.

Med mer modellspecifika trådar är det enklare att hitta information så man slipper läsa 20 olika ämnen där en post i varje tråd omfattar den modellen man är intresserad av?

Sen ang. beg datorer så finns det inget bra köptips. Beganade datorer är väldigt övervärderade då man inte vet om datorn är fuktskadad, tappad, stulen med mera. Det tar 5 minuter att göra ett falskt kvitto i Excel med ett telefonnummer till en firma som gått i konkurs. Så om man nu skippar att köpa beg. och köper nytt varför har alla satt så magiska gränser, "bästa datorn för 8000kr" osv vad en dator får kosta ska inte anpassas efter pengar utan efter behov, lägg till 3000 och få en avsevärt mycket bättre dator som antagligen kommer ha en okej prestanda långt efter det billigare alternativet. Hur mycket är 3000? Två utekvällar, tre par jeans eller en ny mobil, you get the point inte så mycket pengar.

Däremot vill jag ge tummen upp till trådar som hanterar diverse problem med specifika modeller, väldigt matnyttigt och bra att kunna läsa om användare som haft samma problem på samma modeller med mera. Ville bara skriva av mig lite. Reaktioner?

Visa signatur

Ferrarimissbrukare

Permalänk
Medlem

Mjo, håller med till viss del.

En annan sak: jag förstår inte riktigt trådar som "hjälp, jag behöver en dator till att surfa och spela musik på, klarar en [namn på billig bärbar dator] det?"

Visst fan klarar den det. Alla datorer som tillverkats under de senaste fem åren klarar av musik och surfande. Varför skulle det vara annorlunda bara för att det är en bärbar?

Permalänk
Medlem

Tycker den här tråden behöver bumpas eller tom kanske bli en "sticky". En ide som vi borde ta ifrån Notebookreviews forum är deras What Should I Buy FAQ.

När någon frågar vilken bärbar de ska köpa hänvisar man de till FAQ:en som de sedan får fylla i. Som det är just nu är många utav de som frågar om köpråd alldeles för vaga om vad de vill ha och vad de ska använda datorn till.

Permalänk
Medlem

Håller med alla ovanstående, lika trött på att se såna trådar som som en hora efter en dålig dag på jobbet.

tror att det beror på lathet, att man vill att andra ska leta fram olika modeller åt en. Och alltid kul att de "bara" ska lyssna på musik o surfa på nätet med sina framtida laptops, även om de lägger 15 lakan på den. Fan, vill de bara surfa o lyssna på musik kan de fan köpa laptops som var state of the art för tio år sen...

Permalänk

Instämmer helt.
Av de 40 trådarna på denna sida är just nu 12 st "vad ska' jag köpa".
Givet är, att man inte behöver läsa dem men de upplevs säkert som irriterande av många.
Kan man inte tänka sig, att de förvisas till en särskild avdelning på Sweclockers om nu inte föreslagna köp-FAQ'en duger för de osäkra eller lata ?

FAQ'en, som syns på denna sidas topp, borde de ansvariga omgående plocka bort. Senaste revision:

"Senast redigerad av Janav, 2004-11-21 klockan 15:06"

Det säger väl en del om aktualiteten. Där finns inget av värde att hämta för den osäkre och okunnige.

Vidare: Totalfördömandet, baserat på kompisåsikter, av ett par nämnda fabrikat säger väl också det något om kvaliteten på denna synnerligen amatörmässiga 'fasta avdelning'.

Visa signatur

Words, words, words !

Permalänk
Medlem

En sak jag gillar är också att trådar med vanliga datorproblem av typen "windows startar inte" ofta postas i laptopforumet bara för att windowsinstallationen i fråga råkar befinna sig på en dator som har gångjärn

Permalänk
Medlem

Eller alla nötter som inte fattat att det inte finns någon del här som man kan snacka om allmänna saker här (syftar på de trådar som skapades under OS)