Permalänk

Asus P5B och raid

Har precis fått min nya burk och håller på att sätta ihop den, men har stött på ett problem. Jag hade tänkt köra två Seagate Barracuda 250GB Sata/300-diskar i raid 0.

På moderkortet finns det en ensam SATA-kontakt som "heter" SATA-raid. Men hur skulle raid fungera när det bara finns en sån kontakt?
I instruktionsboken står det att det är en "Jmicron jmb363 Serial ATA raid connector" och man måste självklart koppla in en disk där för att komma åt BIOS-inställningarna för raid. Är det så att man ska koppla in en disk där och en disk på en av de vanliga sata-portarna?
Hittade nyss en recension av det här moderkortet, där det stod att det inte stöder raid. Moderkortet har sydbryggan ICH8 och enligt recensionen är det ICH8R som har stöd för raid. Men det verkar ju som Asus gjort nån specialare med Jmicron-grejen.
På dustinhome där jag köpte prylarna står det att moderkortet stöder raid 0 och 1. Frågan är här om jag kan få raid att fungera på det här moderkortet. Jag vill inte köra mjukvaruraid, eller använda separat kontrollerkort. Om det behövs så får jag hoppas att jag kan skicka tillbaka det här och byta det mot ett P5B Deluxe...