Permalänk
Medlem

Systemet svarar inte

Hej!

Jag har en nyihopsatt dator bestående av ett Gigabyte-moderkort och en Core2Duo processor. nvidia 8800 GTS och 4 GB ram och ett sb Live audigu 2 kort.
430 W Antec agg.

Jag har Vista 32 bitars installerat som OS.

Nu till problemet: När jag öppnar utforskaren "Computer" så svarar inte systemet på 5 sekunder och man ser gradvis hur fönstret ritas upp på skärmen, under den tiden kan jag inte heller röra på musen.

Ifall jag ska kopiera en avi fil så slutar systemet att svara i samma ögonblick som jag markerar filen i utforskaren. Muspekaren uppdateras en gång var 5:e sekund ungefär. Ifall jag vill få upp task manager så blir det också väääldigt slött och uppdateras även där en gång var 5:e sekund. Och en gång så blev det bättre ifall jag avslutade firefox(?!). En gång blev det inte bättre även om jag avslutade explorer och andra öppna program.

Är det någon som känner igen fenomenet och har något tips? Jag är så förbannad över detta nu så jag skakar!

EDIT: Jag löste problemet att systemet inte svarar alls när jag markerar en .avi fil. Det var någon codec som var fel antar jag för när jag avinstallerade Codec pack all in one, eller vad det hette. Så försvann det problemet. Dock så får jag upp en varningsruta att någon xvid dll fil saknas så fort jag markerar en avi fil nu.

Angående att systemet är slött när jag tar upp en utforskare och vid vissa andra tillfällen beror på min DVD brännare (?!). Den hamnar av någon anledning under "eject hardware" nere i task managern. Ifall jag kör eject på hårdvaran så fungerar allting som det skall igen, utan att systemet går ner på knäna emellanåt! Någon som har någon förklaring till detta? Dålig strömförsörjning? För många enheter på samma strömkabel ifrån agget? Jag har ett 430 w antec agg.

Visa signatur

Gigabyte EP35-DS3, Intel Core2 Duo E6750@3,5 Ghz, 4 GB RAM, Asus 8800 GTS@Ultra speed, Eizo FlexScan S2431W, Creative Gigaworks 7.1