Problem med AMD 955 som går riktigt varm!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jan 2010

Problem med AMD 955 som går riktigt varm!

Hej alla!

Har nyligen köpt en Ph2 955 som blir otroligt varm! Både med stockkylare och en AC Pro 7. Med den nya kylaren så går temperaturen upp till 61 grader efter bara några minuters spelande - vilket gjorde mig otroligt orolig! Den är ju ändå klassad som bra. Men så ska väl tempen inte vara?

Har kollat runt lite och det verkar som att spänningen till cpun ska ligga på runt 1.35 eller liknande. Min ligger däremot på ca 1.45. Detta enligt HWmonitor och Everest. Jag har inte klockat processorn något utan allt är i originalutförande.

Kör CPUn på ett Gigabyte GA-m720-US3 som jag uppdaterade till det senaste bioset (Enligt Gigabytes hemsida). Även kört med och utan sidoplåtar på chassit osv utan någon större förändring.

Någon som har nån aning om vad problemet kan vara? Eller har jag fått ett krattigt exemplar?

Mycket tacksam för svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2009

Antagligen så kan du ha smetat ut din kylpasta fel? eller så får du väll kontakta tillverkarna och fråga efter råd och se vad dom kan göra. Det jag skulle gjort var att testa med en annan / applicera kylpastan bättre. Sedan om inte det fungerar så bör du kontakta dom.

Vänligen Jack Johnsson

In Win 805c || MSI Z97 Gaming 5 || Intel i5 4690k @ 4.5ghz || H75 || Gigabyte 980Ti G1 || 16GB 2400mhz Hyper X Savage CL10 || Crucial M100 240GB || OCZ Vector 480GB || Fractal Design Integra M 650W

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Jag tycker du borde testa med att sänka volten (spänningen) till 1.35V och se om det fortfarande är stabilt.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Clear cmos, kan ibland lösa knepiga problem...

Fo3

Bara en enda ros på ett evigt klänge
så är livet
trist varar länge
men underbart är kort -
alldeles för kort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Grästorp
Registrerad
Jan 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Jag tycker du borde testa med att sänka volten (spänningen) till 1.35V och se om det fortfarande är stabilt.

detta tycker jag också låter som en bra lösning. ren gissning är ju att den klarar sig med 1.350V också, då ändå de flesta PHII klarar en del klockning på orörd spänning (vcore).

Luftkyld AMD Phenom II X2 550BE @ 3.7ghz (Alla kärnor upplåsta!),2x2gb Corsair XMS2 ram, GTX460 1gb SLI!, iPhone 3GS 16gb Jailbroken med BlackRa1n!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jan 2010

Tack för alla svar!

Ska testa alla 3 sakerna; montera om CPU-kylaren, ställa ner spänning samt clear cmos så får vi se om det hjälper något!

Återkommer...

EDIT: Ställde ner spänningen/volten och nu funkar verkar det prima. Har stresstestat lite smått osv så det verkar ha löst sig! Får se hur bra den står sig när det kommer till klockning...

Tackar, hur som!