Får inget ljud från chassits front jack (Fractal Design+Sabertooth x58)

Permalänk
Medlem

Får inget ljud från chassits front jack (Fractal Design+Sabertooth x58)

Hej,

Har byggt ihop en ny dator men jag kan inte få nåt ljud från frontjacket på chassit (Fractal Design R3). Varken med Microsofts drivrutiner eller Realteks som kommer med moderkortets CD (Sabertooth X58 (drivisarna på CD:n är den senaste versionen)).

Jag pluggar i hörlurarna i chassit men det verkar inte som om nån vet att de är där, för Realteks ikoner för vilka jack som är pluggade visar bara att jacket på moderkortet är pluggat (vilket det är) men front jacket är "greyed out och opluggat".

Jag har tagit bort fronten på chassit för att kolla att sladdarna sitter fast och det gör de. Och de är kopplade rätt till moderkortet med HD Audio-kontakten och BIOS är inställt på HD Audio också.

Jag vet inte hur jag ska felsöka det här.

Har någon nån idé. Fractal Design vet inte hur de ska hjälpa mig heller.

/g

Permalänk

Har du fått någon ordning på det här? Jag sitter i samma sits och kan inte få det att fungera. Så det vore fin tom du kunde tala om hur du gjorde om du nu löst problemet.

Permalänk
Medlem

Jag tryckte till kontakten på moderkortet väldigt hårt och vid boot så funkade allt. Det konstiga var att jag inte på nåt sätt kände att den inte var isatt ordentligt och att det faktiskt gick att trycka in den men det måste ha glappat på nån halv millimeter eller så för vid reboot så var allt fine and dandy.
Lycka till, skriv gärna om det fixar sig eller inte.

Permalänk

Drog ut och tryckte in kontakten och då känner den av att jag sat ti hörlurar, men jag har fortfarande inget ljud varken från hörlursutgången eller utgångarna bak på moderkortet så jag måste ha missat något mer när jag byggde ihop datorn, det får bli lite mer felsökning helt enkelt.

Permalänk
Avstängd

För mig var det lite glappigt, fick skruva på hörlurskontakten, vinkla den och trycka i den ordentligt, kan ju va de :P?