Strandlåda

Hej, jag blev taggad för sommar i vintras och då slog idén mig. Jag ska bygga en "strandhögtalare" "boombox" ja alla kallar det olika. Man ska kunna hänga med grabbarna och lira fotboll, sitta vid en brasa och chilla och ha bra och skönt ljud och självklart kunna ha den på stranden. Så jag började kolla på en färdig "boombox" men nä. Jag ville bygga den själv, då hade jag något att göra under vintern också. Plus att jag är väl ett ljud freak hehe. Men iaf jag började kolla runt och det kändes som att det inte skulle bli så dyrt.. Men det blev värre än vad jag trodde, minns inte priser till 100%. Jag hade som krav att det ska vara högt och inte för klen bas och framförallt bra batteri.
Batteri: Mc gel 12Ah 650kr
Sterio: Pioneer DEH-2500UI 1000kr
Högtalare: Magnat 6x9 4st 600kr/par
Voltmätare: 130kr
tyg: mocka 200kr
övrigt: 1000kr

Högtalare och stereo fick jag på halva priset då jag köpte det på julrean.

Stereon är på 40x4w och batteriet är på 12Ah, batteriet väger 6kg.. men ville ha ett bra batteri. Jag kan väll spela iaf 2h HÖGT, sedan kan man ju små spela. Man kan ju inte kräma på när man är på stranden om det är massa folk så batteriet räcker då jag också funderar på en solcell till sommaren, får se om det behövs.

Jag byggde en låda först då den blev för kryddigt stor och vägde 20kg .. Men jag har byggt en ny låda och den väger 15kg .. Det är fortfarande för tungt och den är lite för stor.. Får göra en ny och byta material då jag använde mig av MDF skivor 1.2cm tjock har jag för mig.. Men ville inte att lådan skulle flexa så fick bli så tjockt.. Men får se hur jag gör, det kommer uppdate på det senare.

Kommentera gärna din åsikt och ge mig tips och nått som jag kanske kan ändra på som jag kanske inte tänkt på. Rösta också vetja