4.7
23 röster
Skapat
2018-09-07
Senast ändrat
2018-09-17
Visningar
4 604

Känns som om det var igår men det var 1986 jag fick min första Amiga 500. Senare en Amiga 1200. Genom åren har jag testat några olika emulatorer men det har aldrig fungerat helt perfekt, tills nu. Från början hade jag tänkt att bygga en riktig arkadkabinett men då jag mest
är intresserad av Amiga/C64 så kändes det bättre med en deluxevesrion av denna. Du kommer troligtvis inte behöva alla saker jag använt men kanske några.

Så här blev det färdiga resultatet.

USB Sladden behöver lödas fast på Keyrah kortet så inte sladden skall sticka ut. Keyrah gör att jag kan använda ett orginal Amiga tagentbord.

25 års smuts redo att tas bort

Jag testade även att göra ett bakbelyst tagentbord med neopixels. Det var ganska drygt att borra hål och löda ihop. Speciellt med tanke på att dessa tagentbord är med membran. Resultatet blev inte så bra som jag hoppats så tror detta får vara kvar på ritbordet ett tag till.

Det liksom ser bra ut ibland och tanken är kanske att då de svarta tagenterna kommer testa detta igen. Med en knapp där bak skall man kunna byta mellan olika färger och teman. Det sitter en Arduino i Amigan med som hanterar Neopixel slingan.

Efter en del mätatnde och skruvande så ser det ut så här inuti.

En Raspberry 3 och två Retronic design USB-DB9 adaptrar.

På baksidan sitter portar för hdmi, joysticks, micro usb för ström och usb.

Chassit är en ny replika av Amiga 1200. Det kommer släppas svarta tagenter så småningom med.

Datorn sett uppifrån

När datorn startar kommer man rakt in i retopies workbench tema

Och givetvis använder jag en Wico Red Ball

IK+

Orginalbygget finns på planet4.se

Amiga 2018